Nowe/stare browary

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23969

    #16
    Możesz zgłosić taki brak podsyłając dane adresowe. Zamość został przeniesiony do historycznych jakiś czas wstecz.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

      #17
      Kiedy pisałem ten powyższy post był. A przynajmniej tak mi się wydaje, bo na potwierdzenie nie mam zrzutu ekranowego.

      Co do drugiej kwestii:
      Browar Złotnicki
      Złotniki 126, 39-300 Mielec
      Telefon: 790 220 165
      Strony WWW nie znalazłem, ale profil FB mają.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19274

        #18
        Caminus jest browarem z wyszynkiem i salą gastro, więc powinien powędrować do restauracyjnych.

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13956

          #19
          Żywiec też ma salę restauracyjną. Przenosimy?
          Nie wiem jak wygląda Caminus od środka, ale z tymi przydziałami to bym uważał.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19274

            #20
            To jaka jest różnica pomiędzy browarem restauracyjnym a browarem z salą gastro?

            Comment

            • kjaros
              Porucznik Browarny Tester
              🍼
              • 2007.03
              • 378

              #21
              Może przyjmiemy, że restauracyjny jest wtedy gdy warzelnia jest zainstalowana w sali restauracyjnej. Gdy warzelnia jest w innym pomieszczaniach tego samego budynku lub innym budynku na tej samej posesji jednego właściciela to mamy do czynienia z browarem i firmową knajpą.
              Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19274

                #22
                Wiem, że mowa jest o polskich browarach, ale spotkałem się z takimi restauracyjnymi, gdzie warzelnia stała na zapleczu, nie na sali gastro. Np. Relax, T.E.A. Time, Jedlinka. Są też za granicą brew puby, które warzelnię mają umieszczoną za szklaną ścianą, gdzie znajduje się część produkcyjna browaru. Czy aby BrowArmia tak nie ma? Dawno tam nie byłem.

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

                  #23
                  Miedzianka - niby na sali, ale jednak pod dachem

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • Cooper
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6057

                    #24
                    Chyba można tutaj pokusić się o generalizowanie i napisać że jeśli jest sala z wyszynkiem i warzelnia są w tym samym budynku to jest to browar restauracyjny.
                    To że czasami klient nie widzi warzelni to chyba przeważnie zależy od tego że technicznie nie można albo nie opłaca się właścicielowi (np ze względu na redukcję wartościowej komercyjnej powierzchni w postaci sali albo jest kolizja z jakimiś wymogami technicznymi BHP) eksponować jej.
                    Może też w przypadku sprzętu taniego nie zawsze wygląda on wg właściciela atrakcyjnie. No i też może nie zawsze właściciel jest zwolennikiem takiego technologicznego ekshibicjonizmu.
                    Co prawda nie rodzimym ale zagranicznym przypadkiem browaru restauracyjnego gdzie warzelnia jest absolutnie nie widoczna dla klienta (za wyjątkiem zorganizowanych wycieczek kilkuosobowych grup) jest irlandzki JW Sweetman Brewery gdzie piwo warzy się w piwnicy a sale dla klientów są na 2 czy 3 piętrach wąskiej XVIII-wiecznej kamienicy. Jedynie przy wejściu i barze znajduje się tandetna zakurzona miedziana atrapa kadzi na którą nabrać może się tylko amator.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                    Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19274

                      #25
                      Generalnie jest mi obojętne czy jest "małym" czy "restauracyjnym", aby było jasne gdzie jaki się znajduje. Zwłaszcza, że ktoś takie kryteria przyjął. T.E.A. Time nie ma sali gastro, a tam się mieści.
                      Może czas na zmiany...

                      Comment

                      • Jaroslav
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        🍼
                        • 2005.10
                        • 967

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wiem, że mowa jest o polskich browarach, ale spotkałem się z takimi restauracyjnymi, gdzie warzelnia stała na zapleczu, nie na sali gastro. Np. Relax, T.E.A. Time, Jedlinka. Są też za granicą brew puby, które warzelnię mają umieszczoną za szklaną ścianą, gdzie znajduje się część produkcyjna browaru. Czy aby BrowArmia tak nie ma? Dawno tam nie byłem.
                        Jeśli chodzi o Jedlinkę warzelnia jest na sali restauracyjnej.
                        PS. Browar Złotnicki przemianował się na Browar Czarter (wkrótce butelki).

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13956

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jeśli chodzi o Jedlinkę warzelnia jest na sali restauracyjnej.
                          I tak, i nie. Jest widoczna, ale na innym poziomie i raczej poza zasięgiem. Ale fakt - nic jej nie broni przed wzrokiem zainteresowanych.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-11-23, 20:57.

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • Jaroslav
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            🍼
                            • 2005.10
                            • 967

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            I tak, i nie. Jest widoczna, ale na innym poziomie i raczej poza zasięgiem. Ale fakt - nic jej nie broni przed wzrokiem zainteresowanych.
                            Byłem w maju i warzelnia stoi po prawej stronie od lady barowej. Siedząc przy stoliku miałem
                            pełen ogląd pracy piwowara.
                            Attached Files

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13956

                              #29
                              Panie! Gdzie Miedzianka, a gdzie Jedlinka, co?
                              Attached Files
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-11-23, 23:23.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13956

                                #30
                                ..... do usunięcia .....
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-11-23, 23:23.

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X