Dostałem właśnie mail'a dot. włamania hackerów. Dostał ktoś jeszcze coś podobnego?
Mail o włamaniu hakerów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bobi9700 Wyświetlenie odpowiedziDostałem właśnie mail'a dot. włamania hackerów. Dostał ktoś jeszcze coś podobnego?
W związku z atakiem na serwer BrowarBizu - hakerom mogło udać się wykradzenie Twojego hasła dostępowego (w formie zaszyfrowanej). Dziurę zidentyfikowałem i załatałem.
Co prawda hasło było jak wspomniałem - zaszyfrowane, jednak jego złamanie to kwestia czasu - zatem dla bezpieczeństwa od razu zmieniłem Twoje hasło na inne, losowe.
Jak uzyskać ponownie dostęp do serwisu? Odwiedź:
lub jeśli nie chcesz klikać - spróbuj zalogować się jak zwykle w browarbizie - wyświetli Ci się komunikat o błędnych danych. Tam w drugim akapicie znajduje się ten sam odnośnik do formularza odzyskiwania hasła.
Jeśli używano hasła jeszcze w jakichś innych serwisach - bezwzględnie należy je zmienić!
Przepraszam za kłopot i zachęcam do stosowania trudnych haseł i nie powtarzanie ich w innych serwisach.
Dziękuję także za dyskrecję.Last edited by ART; 2016-07-20, 12:22.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Skoro Art pisze że wysłał do wszystkich a mimo to Ty nie dostałeś to zamiast pakować się w piżamkę zmieniaj profilaktycznie swoje hasło na BroBizie i sprawdź dlaczemu nie dochodzi do Ciebie część maili.
Ja swoje hasło zmieniłem mimo że jestem leniem bo BroBiz odrzucił moje dotychczasowe i postawił mnie przed faktem dokonanym a mail Arta dostałem tak w ogóle.
Zrobisz co sugeruję i wtedy mogę życzyć Ci spokojnych, kolorowych snów.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cooper, a gdzie Art napisał, że wysłał do wszystkich ? Może coś przeoczyłem?
Comment
-
-
Do wszystkich "okradzionych", nie do wszystkich forumowiczów.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sim666 Wyświetlenie odpowiedziCzyli jak nie dostałem maila to mogę spać spokojnie?Last edited by ART; 2016-07-21, 00:27.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziO szczegółach nie informuję z przyczyn obiektywnych.
Pytanie więc moje jest takie - czym hashujesz hasła i czy są one solone?
Jak MD5 bez soli to nie ma opcji, trzeba zmienić hasło :/
Jak SHA-2 + sól to spokojnie mogę zostawić stare.
Więc?
Comment
-
-
Były niektóre hasła i niektóre adresymailowe, więcej pisać nie mogę, sarkazm jest zbędny, mam pracę poza czasem wolnym poświęcanym na BrowarBiz.Last edited by ART; 2016-07-26, 15:05.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment