To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
1. A może wprowadzić jakąś nową ikonkę tematu, która będzie informowała, że osoba zakładająca temat życzy sobie aby pisano tylko po polsku.
2. Przystępując do forum nowi uczestnicy (a i starzy chyba też) powinni podpisać jakąś lojalkę: nie klnę (bez uzasadnionej potrzeby), nie obrażam innych uczestników, piszę po polsku.
3. No i oczywiście Art udziela dyspensy wszystkim zagranicznym uczestnikom forum.
Ja nie wiem, czy dobrze trafilem, ale równierz pragnąłbym wstąpić do waszego FCJP, zobaczycie, że potrafię pisać poprawnie, w mym ojczystym języku! Proszę, dajcie mi się zrehabilitować!
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Szansa szansa szansa. Kady ma prawo popełniać błędy i każdy z nas je popełnia. i tylko PIWO jest bezbłędne.
OK, a jaka będzie strategia, tudzież działania prewencyjne i regeneracyjne??
Wytykamy byki na bieżąco?
Zakładamy temat "Byki" i tam ??
Czy też tylko BARDZO SIĘ STARAMY??
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
Jedyny węgierski browar stacjonarny na terenie Rumunii, z węgierskimi etykietami i opisem.
Miałem dylemat, bo na rumuńskiej stronie figuruje ta firma pod nazwą z tytułu wątku, zaś na ich stronie i na fb jest po prostu Csíki Sör.
Tak czy owak pod tą nazwą jest podstawowe piwo,...
Poszukuje partnera (lub dwoch) do otworzenia i prowadzenia browaru rzemieslniczego kolo Bielska Podlaskiego. Zakupilem tam budynek poszkolny 350 m kw na dzialce 0,7 ha i podlaczylem media, w tym co najwazniejsze wode z wodociagu gminnego (tania!) czystosci A1 (nie wymaga zadnej filtracji lub obrobki...
Comment