Przepraszam, że przeszkadzam, ale czy FCJP zawiesiło działalność? Z dużym niesmakiem czytam ostatnio posty nowych użytkowników. Coraz więcej jest netowego grypsu i zwykłego dziadostwa. Apeluję o wymuszanie poprawnej pisowni.
Do Admina: czy można np. zrobić tak, że w okienku wpisywania postu pojawi się napis "obowiązuje używanie polskich liter, znaków interpunkcyjnych i zasad ortografii" albo coś podobnego? Albo niech wyskakuje popup z takim napisem, który trzeba będzie skasować, żeby coś wpisać. Uważam, że trzeba zdecydowanie walczyć z tą plagą, a przecież nie będęe sam wszystkich poprawiał.
Do Admina: czy można np. zrobić tak, że w okienku wpisywania postu pojawi się napis "obowiązuje używanie polskich liter, znaków interpunkcyjnych i zasad ortografii" albo coś podobnego? Albo niech wyskakuje popup z takim napisem, który trzeba będzie skasować, żeby coś wpisać.
Na pewno nie zaszkodzi, a i pomysleć przed napisaniem trzeba
Wydaje mi się, że FLCP "przysiadło" gdy pojawiły się głosy o gnębieniu nowych użytkowników przez starych wyjadaczy. No i terroryści z FJCP odpuścili.
Żebyś wiedział, bo niedobrze się robi, jak ktoś coś komuś wytknie w dobrej wierze i zaraz potem jest nagonka na grupę trzymającą władzę i tym podobne pierdoły. W ogóle tu coraz więcej uciśnionych się pojawia, ostatnio uciśniony Artomatem nawet się pojawił
Ostatnio wysyłam "upomnienia" na PW, ale też sporadycznie.
Popieram pomysł Krzysia, niech od razu wiadomo, że to forum jest dla sztywniaków
ART przemyśl propozycję Krzysia.
Sam, jak zaczynałem przygodę z browar.biz'em miałem bliskie spotkania z FCJP i nie żałuję tych spotkań. Jest to jedno z nielicznych for gdzie nie trzeba się domyślać co się czyta a poznane w realu osoby z FCJP okazały się miłymi i wcale nie strasznymi.
Jestem przeciwko gnębieniu "nowych", ale pojedyńcze zwrócenie uwagi nie ma z nim nic wspólnego. Co innego gdy reakcją na uwagę jest agresja ze strony upomnianego wtedy i we mnie coś się gotuje.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Jeszcze rano byłam przeciwna pomysłowi pop-up'ów, ale gdy dziś przeczytałam kilka zaległych tematów i widzę, iż część osób nie potrafi poprawnie zbudować zdania, jestem ZA. Tego się nie da czytać, nad każdym zdaniem trzeba się zastanawiać i analizować - co autor miał na myśli.
W imieniu zwykłych "czytaczy", ale i moderatorów, którzy niejako "zmuszeni" są do czytania apeluję o więcej języka polskiego w zdaniach. Szanujmy czas i oczy innych ludzi.
ART przemyśl propozycję Krzysia.
Sam, jak zaczynałem przygodę z browar.biz'em miałem bliskie spotkania z FCJP i nie żałuję tych spotkań. Jest to jedno z nielicznych for gdzie nie trzeba się domyślać co się czyta a poznane w realu osoby z FCJP okazały się miłymi i wcale nie strasznymi.
Jestem przeciwko gnębieniu "nowych", ale pojedyńcze zwrócenie uwagi nie ma z nim nic wspólnego. Co innego gdy reakcją na uwagę jest agresja ze strony upomnianego wtedy i we mnie coś się gotuje.
To tak a propos
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment