To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
1. A może wprowadzić jakąś nową ikonkę tematu, która będzie informowała, że osoba zakładająca temat życzy sobie aby pisano tylko po polsku.
2. Przystępując do forum nowi uczestnicy (a i starzy chyba też) powinni podpisać jakąś lojalkę: nie klnę (bez uzasadnionej potrzeby), nie obrażam innych uczestników, piszę po polsku.
3. No i oczywiście Art udziela dyspensy wszystkim zagranicznym uczestnikom forum.
Ja nie wiem, czy dobrze trafilem, ale równierz pragnąłbym wstąpić do waszego FCJP, zobaczycie, że potrafię pisać poprawnie, w mym ojczystym języku! Proszę, dajcie mi się zrehabilitować!
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Szansa szansa szansa. Kady ma prawo popełniać błędy i każdy z nas je popełnia. i tylko PIWO jest bezbłędne.
OK, a jaka będzie strategia, tudzież działania prewencyjne i regeneracyjne??
Wytykamy byki na bieżąco?
Zakładamy temat "Byki" i tam ??
Czy też tylko BARDZO SIĘ STARAMY??
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
Jedyny węgierski browar stacjonarny na terenie Rumunii, z węgierskimi etykietami i opisem.
Miałem dylemat, bo na rumuńskiej stronie figuruje ta firma pod nazwą z tytułu wątku, zaś na ich stronie i na fb jest po prostu Csíki Sör.
Tak czy owak pod tą nazwą jest podstawowe piwo,...
Poszukuje partnera (lub dwoch) do otworzenia i prowadzenia browaru rzemieslniczego kolo Bielska Podlaskiego. Zakupilem tam budynek poszkolny 350 m kw na dzialce 0,7 ha i podlaczylem media, w tym co najwazniejsze wode z wodociagu gminnego (tania!) czystosci A1 (nie wymaga zadnej filtracji lub obrobki...
No cóż nie jest do końca prawdą. Oryginalne "Prawo czystości" uznawało za piwo wyłącznie produkty wytwarzane ze słodu jęczmiennego. Weissbier nie ma więc z Reinheitsgebot z byt wiele wspólnego.
Amen...
Comment