E no, nie czepiajcie się, jak na dyslektyka Cordel pisze świetnie (zeskanuj, plisss, papiery na dowód i zamieść na forum), a poza tym są tu o wiele gorszi "antyortograficy"
Originally posted by Cezar Czy to nie przeszkadza być dziennikarzem?
Jest w wydawnictwie taki pan, co się zajmuje korektą tekstu. Wiem, że Was denerwują błędy, ale ja cały czas staram się poprawić! Dzięki Wam zacząłem używać polskich znaków(ogonków)w postach.
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Originally posted by Marusia E no, nie czepiajcie się, jak na dyslektyka Cordel pisze świetnie (zeskanuj, plisss, papiery na dowód i zamieść na forum), a poza tym są tu o wiele gorszi "antyortograficy"
Neologizm, trochę naciągany, wiem
Ja bym powiedział, że to był eufemizm zastępujący słowo "debile".
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Originally posted by Marusia zeskanuj, plisss, papiery na dowód i zamieść na forum
Jako nie tylko dyslektyk, ale równierz zaatakowany chorobą Altzheimera nie pamiętam gdzie leżą.
=========================================
A teraz opowiem Wam dowcip. Czy wiecie jaka jest różnica między chorobą Parkinsona, a Altzheimera? Żadna! Nie jest ważne czy się piwo wylało z trzęsącej ręki, czy zapomniało, gdzie się je postawiło.
Wasz dyslektyk
Cordel
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Ano! Wiem Cezarze, że tak napisałem, ale cała reszta mych postów(tych nowszych) pisana jest już, z również, przez ż żżż , tak więc wszystko jest teraz jasne, jak myślę.
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Nie, nie zachowujesz sie jak stary belfer, o ile dobrze pamiętam, to żaden z mych belfrów nie sądził co jest w mej świadomości, tylko uciekał widząc me "szatańskie" włosy, ale kurczę chciałem mieć z nimi kontakt i zmuszałem ich, by uczyli mnie, ale widocznie lekcja z również(ż)ż nie była przeprowadzona zbyt dokładnie, ale jak widać nadal posiadam zdolność uczenia się i już poprawnie piszę również, przez ż i tylko przez ż, he, he, teraz to ja się zachowuję jak jakiś uczeń, co nie docenia swych mentorów.
Post Scriptum: Pozdrawiam szanownego psora, księdza, co mnie uczył dawno temu, dobry to był człowiek.
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment