Pytanie jak w temacie, będzie czy nie?
Plebiscyt na piwo roku 2017 - będzie?
Collapse
X
-
Plebiscyt na piwo roku 2017 - będzie?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPytanie jak w temacie, będzie czy nie?2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
-
-
Oczywiście, że takGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zrobienie (w miarę wiarygodnej i rzetelnej) listy dostępnych piw graniczyłoby z cudem, a ponadto różna jest dostępność. Ja na przykład już dawno nie jestem w stanie być na bieżąco, nawet się specjalnie nie staram bo i tak się nie da...
No, chociaż Pancernik może jako-tako daje radę w tym temacie, z aktywności na forum by na to wyglądało.
Robienie plebiscytu bez listy? No, nie wiem.
Ileś lat temu to ja nawet glosowałem, dało się ogarnąć...Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Plebiscyt w dotychczasowej formie jest bez sensu. Formuła się wyczerpała. Brakuje jakiegoś prostego narzędzie, które pozwala szybko i bez zbędnych ceregieli oceniać piwa a tu nawet nie za bardzo da sie foruma przeglądać ze srajfona"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Zmieniając formułę może da się coś zrobić, np po liście piw z artomatu ocenianych w 2017 roku.
Jakoś na rate beer nie ma z tym problemu mimo, że tam piw jest znacznie więcej.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ja ze swojej strony nie zabieram się za temat, zbyt dużo innych obowiązków.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziJeśli ktoś chciałby poznać moją skromną opinię, to ja jestem przeciwko plebiscytowi.
Przy tak dużej ilości piwa na rynku nie ma to sensu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziJa ze swojej strony nie zabieram się za temat, zbyt dużo innych obowiązków.
Comment
-
-
Dziwię się, że ktoś (becik na pewno) wierzył w to, że jest to możliwe. To, że liczba ocen danego piwa jest mniejsza na b.biz niż na RB lub Untappd jeszcze nie świadczy, że nie byłoby tylu chętnych wybierać w plebiscycie. Nawet niezbyt ważne jest ilu ich by było, bo te dane nie są upubliczniane. Ostatni plebiscyt ujawnił dość istotny problem - przyporządkowanie do kategorii i ilość/rodzaj tych kategorii. Nawet jako społeczność nie byliśmy w stanie zgodzić się na jedną propozycję, a było ich kilka, z czego dwie były najbardziej do zaakceptowania i najbardziej skrajne. Wzrastająca liczba efemerycznych piw, problemy z przyporządkowaniem do browarów, stylów (hybrydy i dodatki do piw) sprawiły, że w takiej formule jak były dotychczas plebiscyt nie powinien się odbyć. I dobrze, że go nie będzie.
Comment
-
-
Ilość osób głosujących była ujawniana. Odnalazłem że w 2015 roku głosowało 342 osoby.
Przy premierach piw w ilości około 1000 szt. (Dyczkin, Kaczka ? wiesz coś na ten temat ?) rocznie plus niepremierowe piwa to pewnie lista piw do wyboru sięgałaby 2000.
Wyniki byłyby kuriozalne. Ja sam z premierowych piw spróbowałem może 5-10%.
Szkoda plebiscytu, ale w takiej sytuacji też uważam że sensu nie ma.
Wolałbym aby Artomat był wykorzystywany do statystyk, na przykład rocznych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziNo, chociaż Pancernik może jako-tako daje radę w tym temacie...
Łapię się na tym, że nie wracam (albo baaaardzo rzadko) do piw, które piłem i które mi naprawdę smakowały, bo mi szkoda życia na powtórki.
Z drugiej strony nie jestem w stanie pamiętać w czasie wybierania piw w sklepie, które piłem, a których jeszcze nie... Jak żyć???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziŁapię się na tym, że nie wracam (albo baaaardzo rzadko) do piw, które piłem i które mi naprawdę smakowały, bo mi szkoda życia na powtórki.
Jak jestem w specjalistycznym to kupię może jedno-dwa nowe, a 5 już znanych i lubianych.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi
Wolałbym aby Artomat był wykorzystywany do statystyk, na przykład rocznych."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment