Modyfikacje Forum

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

a ja proponuję zmienic wszystko, bo niczego tu nie można znaleźć.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23929

jeśli szukasz wszystkiego to nic nie znajdziesz,
      jeśli ja zmienię wszystko to nie będzie nic.

a tak poza tym to o co chodzi?
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

e-prezes napisał(a)
        a ja proponuję zmienic wszystko, bo niczego tu nie można znaleźć.
        Ja nie mam problemu ze znalezieniem tego czego szukam na forum.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9057

a ja proponuję zmienic wszystko, bo niczego tu nie można znaleźć
          może po prostu e-prezes siada do kompa mocno już podchmielony?
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19261

odpowiedź

poniekąd macie rację! zaglądam na forum, wogóle serwis browar.biz wtedy jak mam coś do powiedzenia o nowo wypitym piwie, więc poniekąd moge być nieco zaszumiony
            a już konkretnie:
            oceny piw w browar.biz są niezmienialne - tragedia!!!!!!!;
            często zdaża się, że piwa niby "nowe" dla mnie są już dawno opisane i ocenione - zatem po co mój głos???? generalnie cały ten system ocen jest zły i z tego co się zapowiada będzie jeszcze bardziej poroniony.
            wyszukiwarka ma pewne wady, które odkryłem szukając piwa które nazywało się X (dosłownie), a ponieważ nie znałem browaru mogłem szukać latami. najprostrzym rozwiązaniem okazalo się pojechanie w miejsce gdzi je pierwotnie kupiłem, na szczeście było!

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23929

Re: odpowiedź

e-prezes napisał(a)
              poniekąd macie rację! zaglądam na forum, wogóle serwis browar.biz wtedy jak mam coś do powiedzenia o nowo wypitym piwie, więc poniekąd moge być nieco zaszumiony
              a już konkretnie:
              oceny piw w browar.biz są niezmienialne - tragedia!!!!!!!;
              rozumiem, że nie chodzi o oceny na samym forum...
              z tym będzie lepiej w Nowym.

często zdaża się, że piwa niby "nowe" dla mnie są już dawno opisane i ocenione - zatem po co mój głos????
              no tak, ale to jest opis czysto subiektywny dla każdego z osobna. tak i ocena. przy okazji możesz porównać swoje odczucia smakowe z tymi innych osób, możesz się z nimi zgadzać, lub wręcz przeciwnie, zawsze możesz wtrącić do tematu swoich kilka zdań. Po co Twój głos zatem? Głównie dla Ciebie samego. za rok czy dwa będzie miło spojrzeć co człowiekowi smakowało taki szmat czasu wstecz.

generalnie cały ten system ocen jest zły i z tego co się zapowiada będzie jeszcze bardziej poroniony.
              super, tylko że argumentacji zapomniałeś zamieścić.

wyszukiwarka ma pewne wady, które odkryłem szukając piwa które nazywało się X (dosłownie), a ponieważ nie znałem browaru mogłem szukać latami. najprostrzym rozwiązaniem okazalo się pojechanie w miejsce gdzi je pierwotnie kupiłem, na szczeście było!
              prościej pewnie byłoby zwyczajnie spytać kogoś z Forum...
              nie ukrywam że wyszukiwarka nie jest bez wad. jednakże wrzucanie do wyszukiwania jednej litery to trochę dziwne pomimo istnienia takiej właśnie nazwy piwa. wpisz sobie w google literę x i sprawdź czy znalazłeś to x o które Ci chodziło (dla leniwych: w przybliżeniu daje to ponad póltora miliarda wyników) .

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19261

zgadzam się niestety z zarzutami, pszam bardzo...
                a co do argumentów to chciałbym zauważyć, że proponowana ocena składa się z pewnych składowych i zgodnie z nią jak sądzę piwo, które ma kiepską pianę czy nieszczególny kolor będzie wyraźnie dyskryminowane, a przeniczniaki wogóle mogą wypaść blado. piwo jest dobre, albo nie. rozbijanie na składowe może jest fachowe, ale moim zdaniem utrudni tylko ocenę i zaciemni obraz.

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

modyfikacje

a i jeszcze jedno!
                  skromna obfitość niektórych działów formum jest powalająca.
                  np. piwo - gdzie -> sklepy z piwem. można tam po omacku szukać gdzie kupować konkretne piwa. o co mi biega? chce np. wiedzieć gdzie mogę dostać piwa Amber w Krakowie? wiadomo nigdzie! wiec może coś blizszego - Imielin, i co? i nic jak sam nie znajdę to nic z tego. mam wrazenie, że większość forumowiczów to Ślązacy i Wielkopolanie a reszta to statyści.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23929

e-prezes napisał(a)
                    zgadzam się niestety z zarzutami, pszam bardzo...
                    a co do argumentów to chciałbym zauważyć, że proponowana ocena składa się z pewnych składowych i zgodnie z nią jak sądzę piwo, które ma kiepską pianę czy nieszczególny kolor będzie wyraźnie dyskryminowane, a przeniczniaki wogóle mogą wypaść blado. piwo jest dobre, albo nie. rozbijanie na składowe może jest fachowe, ale moim zdaniem utrudni tylko ocenę i zaciemni obraz.
                    dlatego ocena piany będzie mieć wpływ na ocenę ogólną TYLKO w 10% .

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23929

Re: modyfikacje

e-prezes napisał(a)
                      a i jeszcze jedno!
                      np. piwo - gdzie -> sklepy z piwem. można tam po omacku szukać gdzie kupować konkretne piwa. o co mi biega? chce np. wiedzieć gdzie mogę dostać piwa Amber w Krakowie? wiadomo nigdzie! wiec może coś blizszego - Imielin, i co? i nic jak sam nie znajdę to nic z tego. mam wrazenie, że większość forumowiczów to Ślązacy i Wielkopolanie a reszta to statyści.
                      kolega jest z Krakowa, więc powinien trochę sam się wziąć do roboty

Comment

• Piecia
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.02
                        • 3312

e-prezes napisał(a)
                        mam wrazenie, że większość forumowiczów to Ślązacy i Wielkopolanie a reszta to statyści.
                        oj chyba raczej nie..........
                        Koniec i bomba,
                        Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

e-prezes napisal/a
                          a i jeszcze jedno!
                          Czyżbyś nie zauważył, że informacje na forum współtworzą jego uczestnicy? Daj coś od siebie, a nie narzekaj. A to, że nawięcej jest ludzi ze Śląska - no cóż, może jest to społeczność bardziej zgrana i zorganizowana? I chętna do dzielenia się wiedzą i spostrzeżeniami? Nie pytaj, co BROWAR może zrobić dla Ciebie - zrób coś dla BROWARU!
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kangurpl
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.03
                            • 2660

Re: Re: modyfikacje

Marusia napisal/a

Nie pytaj, co BROWAR może zrobić dla Ciebie - zrób coś dla BROWARU!
                            Słusznie prawi, chociaż gdzieś juz to słyszałem.
                            A może mi sie zdawało

brr zachciało mi się kufla kasztelana (trzeba wysłać 5 kapsli z mocnego)
                            Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                            "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23929

Re: Re: modyfikacje

Marusia napisał(a)
                              Nie pytaj, co BROWAR może zrobić dla Ciebie - zrób coś dla BROWARU!
                              hiehie

oczywiście spieszę poinformować w tym miejscu:
                              kolega E-prezes wyszukał dla nas już sporo przepisów kulinarnych, co prawda jeszcze nie są zamieszczone w serwisie, ale już niedługo

Comment

• grzech
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.04
                                • 4592

e-prezes napisał(a)
                                a i jeszcze jedno!

Powiesz, że się czepiam, ale ja wstydziłbym się zamieścić taki post !!!!

Jako mieszkaniec Krakowa, powinieneś czuć się w obowiązku wynaleźć dla Szanownych Kolegów, odpowiednio interesujące miejsca. Czy uważasz, że mam jechać z Ciechanowca do Krakowa i szukać dla Ciebie sklepów z piwem ? Może jeszcze kupić i przynieść pod drzwi ?!

Comment

Przetwarzanie...
                                X