Też tak myślę. Korzystamy z serwisu, to możemy jakoś pomóc, aby Art postawił Browar.biz na nogi.
Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer - komentarze
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Najpierw trzeba by znać w czym jest problem. Czy tylko w czasie wolnym ARTa czy po prostu jest to niekompatybilność danych. A może w czym innym... No, bo jeśli baza wymaga żmudnego dłubania przy każdym wpisie to wiadomo, że więcej osób zrobi to szybciej. A tu pytanie czy ART udzieli takich upoważnień, bo od lat był z tym problem. ART chyba dał wyraz w swojej wypowiedzi jaki poziom wpływów z użytkowania premium daje mu możliwość przyspieszenia tego. Jeśli dobrze zrozumiałem jest to rząd ponad 10 razy tego co jest. Nie ma co liczyć, że pojawi się 10x więcej userów, a to też nie gwarantuje że wszyscy będą premium. Baza się rozrasta i wiadomo, że koszty mogą rosnąć. Nie sprowadzajmy wszystkiego do pieniędzy. Forum zawsze było darmowe, dostęp do bazy też, ale baza była tworzona przez userów i dlaczego mają za dostęp do niej teraz płacić 10x więcej?
Comment
-
-
Nie chodzi o to, aby ktokolwiek miał płacić za dostęp do czegokolwiek. Bardziej chodzi mi o to, że jeżeli przywrócenie forum do pełnej funkcjonalności będzie kosztowało - strzelam - 3000 zł, które dostanie ktoś, kto zna się na rzeczy, zrobi to w miarę szybko i będzie mógł odciążyć Arta - powstaje pytanie, czy warto. Jeśli sam zainteresowany napisze, że nie albo że to większy koszt - oczywiście pomożemy własnymi siłami na tyle, na ile będziemy mogli.
Co do premiumowości, w tym momencie niestety nawet nie ma możliwości zostania premium użytkownikiem (link nie działa).
Comment
-
-
PS. Ja odczytałem wypowiedź Arta inaczej - że jeśli pojawi się 700-1000 premium użytkowników, wtedy Art rzuci robotę i cały wolny czas poświęci forum. Z uwagi na moją miłość do CP, wolę zrzutkę na informatyka, co to postawi forum na baczność niczym Strajk Kobiet policję pod Mickiewicza 49 .
-
👍 1
Comment
-
-
Forumowy kolega slipa zgłosił się na ochotnika, że napiszę kod pod kolekcjonerstwo. Ciekawe, czy przez miesiąc czasu chociaż jakiś kontakt z nim był.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
No właśnie, to chyba odpowiedź na wszystkie nasze pytania.
Chłop bezinteresownie chce pomóc-nie. Zresztą też kiedyś miałem jakiś zamysł na dodatkowe funkcje kolekcjonerstwa i osobę chętną do zrobienia tego, ale Art nie był zainteresowany.
Więc podaumowujac: czasu brak, kasy brak, chęci do współpracy chyba też.
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Ehhh, odkąd to się wszystko pozmieniało to straciłem do tego motywacje. Kiedyś specjalnie nieraz kupowałem piwo, oo, bo je skosztuję i ocenię. Wpisywałem browar.biz/piwa.php wyszukiwałem po nazwie w spisie i oceniałem. Teraz nie ma spisu, nie można tak odnaleźć i cała motywacja wzięła w łeb. Kiedy będzie lista piw? Błagam, to jest podstawa...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziEhhh, odkąd to się wszystko pozmieniało to straciłem do tego motywacje. Kiedyś specjalnie nieraz kupowałem piwo, oo, bo je skosztuję i ocenię. Wpisywałem browar.biz/piwa.php wyszukiwałem po nazwie w spisie i oceniałem. Teraz nie ma spisu, nie można tak odnaleźć i cała motywacja wzięła w łeb. Kiedy będzie lista piw? Błagam, to jest podstawa...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziJaką wyszukiwarką? Dlaczego nie ma listy? Wpisywałem tylko część nazwy i już mi przeglądarka wyszukiwała w spisie.
Comment
-
-
Ale gdzie ja mam wpisać te nazwę? Daję piwo konkretnie wyskakuje 1547 stron, absurd. Daje filtrowanie po tytule i gdzie mam coś wpisać?? Jest to kompletnie nieintuicyjne. Jak można było to tak zepsuć? Była długa lista wszystkich piw. Wpisywałem nazwę w wyszukiwarkę przeglądarki i w 2 sekundy miałem wynik. Teraz to jest jakiś dramat. W ogóle cała ta zmiana serwera to jest dramat. Jak można było rozpocząć coś bez przygotowania, bez pomysłu... Najgorsze, jak coś dobrze funkcjonuje i ktoś wpadnie na pomysł zmian....
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziAa te trzy kreseczki trzeba było nacisnąć, bo tak na pierwszy widok to tej wyszukiwarki nie widać, nadal uważam, że powinny przywrócić liste browar.biz/piwa.php .
Comment
-
Comment