Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek
Wyświetlenie odpowiedzi
Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer - komentarze
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
Dzięki za ten wpis. Wystarczy że zatrudnię osobę ogarniającą moje obowiązki w sklepie i zaraz po przysposobieniu jej, styknie mi czasu na zajmowanie się BrowarBizem.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
Mistrzowska odpowiedź, pozostawia olbrzymie pole do interpretacji
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
Dzięki za ten wpis. Wystarczy że zatrudnię osobę ogarniającą moje obowiązki w sklepie i zaraz po przysposobieniu jej, styknie mi czasu na zajmowanie się BrowarBizem.
Comment
-
-
Zapomnij...nie zmieni się nic...
Forum a w zasadzie portal zaczyna funkcjonować jako silnik do napędzania sklepu. Samo się pasie i samo się będzie pasło, "algorytmy interneta" na to pozwalają, funkcjonuje to co do tego niezbędne. Reszta jest bez znaczenia jak np. galeria, dzienniki piwne i parę innych funkcjonalności potrzebnych tylko userom, dla przeglądarek internetowych te sprawy są bez wartości.
Napisałem to nie z żadnej złośliwości tylko abyśmy pogodzili sie z tym stanem jako permanentnym. Artowi się nie dziwię bo faktycznie doba ma 24h i nic więcej nie da się zrobić a sytuacja obecna nie jest zamierzona tylko wymuszona o czym pisał niejednokrotnie wcześniej. Dobre i to bo ciągle sporo konkretów tu się pojawia a reszta miejsc w necie to jakieś efemerydy, biznesowy bełkot i chciejstwo domorosłych ekspertów.
Howgh..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
👍 1
Comment
-
-
telek Kwota już padła jakiś czas temu w dyskusji. Aby tych 30 userów mogło serwis utrzymać składka musiałaby wzrosnąć (szacunkowo) 3,5 krotnie rok w rok. Do tego, by było to dawne forum pewnie jeszcze więcej.
fidoangel Co masz na myśli w kwestii tych "konkretów"?
W temacie browarowych startów pisze głównie Pankracy. Lokale/browary zagraniczne opisuje 4 osoby, polskie 1-2. Opisy nowych piw 2-3 osoby. Lista komentarzy do wpisów innych userów spadła do minimum, że trudno nazwać to dyskusją i forum dyskusyjnym. No chyba, że masz na myśli ten wątek, bo tu wciąż jest jałowa dyskusja.
Praktycznie nieaktywny jest Kaczka116, który wkładał dużo swojej pracy i czasu, a jego wiedza często była bardzo pomocna. Dział "browarnictwo amatorskie" to jakiś archiwalny kilkut i wpisy sprzed lat. Raptem 3-4 piwowarów prowadzi tu jeszcze zapiski.
Konkretem jest na pewno dział "historia", bo tego w jednym miejscu ot tak, po jednym logowaniu nie znajdziesz nigdzie indziej. Szkoda, że część rzeczy było w galerii, a nie wątkach. I tu znów wracamy do tego co było magnesem dla wielu userów - katalog kolektybiliów jakiego nigdzie indziej nie było. Którego już nie ma.Last edited by e-prezes; 2021-12-15, 21:01.
Comment
-
-
Podzielam realistyczne podejście Fido
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDobre i to bo ciągle sporo konkretów tu się pojawia a reszta miejsc w necie to jakieś efemerydy, biznesowy bełkot i chciejstwo domorosłych ekspertów.
Comment
-
-
Potencjałem tego forum, jak i wszystkich, jest łatwy dostęp do archiwów, do zgromadzonej wiedzy. Nie ma tego w nowoczesnych social mediach bo one żyją chwilą i znalezienie postów czy fotografii z przed roku jest praktycznie nie wykonalne.
Tu została wycięta spora cześć tych zasobów i teraz reszta forum funkcjonuje na wzór fejsbuka, szybko, na bieżąco, atualności i do przodu...
To, ze jeszcze pojawiają sie oceny piw też zapewne się skończy bo były ściśle powiązane z Dziennikiem Piwnym a bez niego to połowa funkcjonalności.
Na niektórych forach nie napisał nikt nic przez rok a mają się dobrze...
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNa niektórych forach nie napisał nikt nic przez rok a mają się dobrze...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedzi
To po kolei: co i kiedy należy zrobić (łącznie z zakomunikowaniem pozostałym niedobitkom premiumów do jakiej kwoty wzrasta abonament) by osiągnąć powyższe?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziZapomnij...nie zmieni się nic...
Forum a w zasadzie portal zaczyna funkcjonować jako silnik do napędzania sklepu. Samo się pasie i samo się będzie pasło, "algorytmy interneta" na to pozwalają, funkcjonuje to co do tego niezbędne. Reszta jest bez znaczenia jak np. galeria, dzienniki piwne i parę innych funkcjonalności potrzebnych tylko userom, dla przeglądarek internetowych te sprawy są bez wartości
Howgh...Last edited by ART; 2021-12-21, 18:51.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi...to jakby któryś z obecnych Premiumów zastanawiał się na co idą składki.
O korzyściach płynących z bycia Premiumem nie wspomnę, bo póki co są iluzoryczne, ale jakieś info powinno być.
Albo mam coś z oczami, albo mi tu browar filtrują ale ni jak nie mogę tego znaleźć.
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
Kiedyś to było lepiej rozwiązane.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Teraz tylko przez Dotpay
Comment
-
Comment