Czy są gdzieś jakieś przepisy na domową produkcję moich ulubionych serków brie? Jak śrutować mleko, jak długo zacierać, ile dodawać chmielu itd.
misja Browar.biz
Collapse
X
-
misja... dalej...
ech ale z wami trudno się gada (sic!) moje słowa znów zostały opatrznie zrozumiane.
chciałbym uniknąć takiej świadomości, że któregoś dnia spotkało się kilka osób i mówi w ten deseń/: ale fajne było to piwo... szkoda, że je już nie produkują... ewentualnie: piłem ostatnio świetne piwo (i tu walory). pyta drugi: a gdzie kupiłeś? znajomy, mojego znajomego, a właściwie jego szwagier poprosił swoją córkę by mu kupiła w X (tu wstaw miejsce). to wszystko piękne co mówicie, ale mam wrażenie, że to za mało. może tak jakiś bestiariusz z listą browarów i dostępnych produktów, mapki, historia co zacniejszych browarów, zdjęcia (tylko nie za dużo - to nie album) terminy ustalanych wcześniej imprez birofilskich. coś co można kupić i skorzystać w razie potrzeby bez uruchamiania internetu i drukarki.
zależy mi na tym, by browar.biz był opiniotwórczym forum, ale też by browary liczyły się ze zdaniem forumowiczów. dotychczas było tak, że strona główna była sobie, a forum sobie (pewne przemyślenia i spostrzeżenia z forum powinny trafiać na stronę główną w postaci konkretnego artykułu)
Comment
-
-
Odp: misja... dalej...
e-prezes napisał(a)
..może tak jakiś bestiariusz z listą browarów i dostępnych produktów, mapki, historia co zacniejszych browarów, zdjęcia (tylko nie za dużo - to nie album) terminy ustalanych wcześniej imprez birofilskich. coś co można kupić i skorzystać w razie potrzeby bez uruchamiania internetu i drukarki.
Co do browarów liczących się z tym co na stronie, to mam nadzieję że słowo ciałem się stanie. Myślę, że tak po cichu, to już zaglądają na browar.biz. Może zaczną się liczyć z naszym zdaniem. Problemem jest to, że stanowimy - co by nie mówić - mniejszość wśród konsumentów piwa.Last edited by adam16; 2002-10-16, 17:29.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Odp: misja... dalej...
e-prezes napisał(a)
ech ale z wami trudno się gada (sic!) moje słowa znów zostały opatrznie zrozumiane.
... że to za mało. może tak jakiś bestiariusz z listą browarów i dostępnych produktów, mapki, historia co zacniejszych browarów, zdjęcia (tylko nie za dużo - to nie album) terminy ustalanych wcześniej imprez birofilskich.
Czy też czekasz aż twoje pomysły inni zrealizują?
A Ty popatrzysz i powiesz nareszcie sie doczekałem.
Ktoś mądry kiedyś powiedział "Nie pytaj co XXXX może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla XXXX"
Troche z pamięci więć może trochę przekręciłem a za XXXX wstaw co Ci pasujeLast edited by kangurpl; 2002-10-16, 19:51.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Przepraszam bardzo, ale rzucanie pereł przed wieprze, to jest własnie gadanie z e-prezesem. Wiem, że teraz jestem obraźliwa, ale:
1. Jak ktoś siedzi pół roku na forum napieprzając postami, to powinien sam się zorientować, na czym misja forum polega
2. tłumaczymy w kółko - większość, do której nie należę, z samozaparciem godnym lepszej sprawy koledze e-prezesowi, te wszystkie niuanse, a on dalej swoje i swoje
3. ja się cieszę, że mam niszowe zainteresowania i dążę do poszerzenia grona smakoszy, ale zapewne, jakby cały naród pił tylko pszeniczne, to z przekorności zatury zaczęłabym pić tylko pilsy, a e-prezes ciągle marudzi, że to wszystko nie ma sensu...
możnaby wymieniać, tylko po co?
Malkontent jeden
Comment
-
-
E- prezes:
Chociaż nie udzielam się zbyt dużo na forum jestem tu już sporego kawałka czasu i obserwowałem Twoją "karierę". Odnoszę wrażenie, że większość tego co się tu dzieje zupełnie Ci nie odpowiada. Dziwię się w takim razie co Cię tu przygnało. Dajesz do zrozumienia, że wszyscy poza Tobą są zgrają niekompetentnych idiotów, bez gustu, smaku itd. Tymczasem Twoje wypowiedzi często wołają aż o pomstę do nieba. Skoro nie wierzysz w to co forumowicze browar.biz mają do przekazania to co tu właściwie robisz? Czy uważasz, że wszystko powinno mieć szczytną misję? Czy nie uważasz, że jeśli grupa ludzi mających podobne zainteresowania organizuje się w jakikolwiek sposób to świadczy to tylko na ich korzyść? Czy nie widzisz, że pojawiają się nowi użytkownicy i browar.biz coraz bardziej się rozrasta? Sam trafiłeś tu chyba tylko i wyłącznie ze względu na zaiteresowania? Dziwią mnie Twoje pytania, chociaż muszę przyznać, że potrafisz wzbudzić kontrowersje. Kolejna sprawa- piszesz, że browary powinny się liczyć z tym co zawarte w postach Browaru.pl. Czy to aby nie zbyt naiwne. Przecież koneserzy, smakosze, poszukiwacze gatunków i smaków to zawsze tylko odsetek prawdziwej rzeszy konsumentów. Nie mamy tak bogatej tradycji piwnej jak Niemcy albo Czesi, nie dorównujemy i nie dorównamy im w spożycziu. Najlepszym przykładem na to, że zapotrzebowanie na pszeniczniaki czy chociażby zwykłe piwo niepasteryzowane w Polsce jest znikome. Liczy się masowy odbiorca i to właśnie rynek reguluje tym co się w browarnictwie dzieje.
browar.biz nigdy nie dokona żadnej rewolucji ale rosnąca ilość forumowiczów pokazuje, że ten temat jest jednak interesujący i przyciąga coraz więcej ludzi, a my możemy ciekawie spędzić czas zamiast zabijać potwory na monitorach naszych komputerów- wymieniamy doświadczenia, nawiązujemy kontakty kolekcjonerskie itp.
No ale już dosyć bo się za bardzo ropędziłem.
Zawsze możesz odwiedzić jakieś forum o herbacie- może tam mają jakąś szczytną misję i niedługo doprowadzą do zakazu sprzedaży Tetley...
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Amen
ale e-prezes jest na forum od "niedawna" więc trzeba mu tłumaczyć z grubsza o co tutaj chodzi
A ten temat został założony żeby tylko był
i niech całe forum kręci się wokół e-prezesabez brody...
Comment
-
-
Zawsze można znaleźć pozytywne aspektyBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
e-prezes napisał(a)
rozumiem, że nie dojdziemy do porozumienia! wy swoje, a ja też mam swoje zdanie!
Comment
-
Comment