misja Browar.biz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

Czy tobie aby coś się nie po(.. AUTOCENZURA), co Ty tak ciągle z tą misją. Masz jakiś uraz, kompleks czy co.
    Czy jak wsiadasz do tramwaju to też się pytasz motorniczego jaką ma misję do spełnienia?
    Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2002-10-18, 20:39.
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Odp: w tmacie alowych dyskusji

e-prezes napisał(a)
      tu większość dyskusji jest jałowych
      Jałowe są tylko kłótnie. Takie mam zdanie. Nawet z dyskusji o wyższości koloru zielonego nad niebieskim może coś wyniknąć.

Bo dyskutować to ćwiczyć się w sztuce konwersacji. Piłkarz strzelający na treningu czterdzieści bramek niby nic z tego nie ma, bo meczu nie wygrał, ale wykształca w sobie nawyki, które kiedyś (oby! patrz Polska-Łotwa ) zaprocentują.

A jak będziemy wałkować temat misji browaru.pl, to w końcu coś może z tego wyniknąć. Tylko, że do tego potrzeba spotkania na żywo i gruntownego obgadania sprawy. Ja na przykład myślałem o zorganizowaniu czegoś w stylu edukacyjnego festiwalu piwnego z próbkami piwa gratis. Do tego trzeba jednak człowieka zorientowanego albo biegłego w negocjacjach z browarami, organizowaniu imprez, możliwości reklamowania podobnego przedsięwzięcia i tym podobnych. Nie jestem na tyle zorientowany, żeby mieć jakiekolwiek pojęcie, czy zachodnie browary (produkujące piwa w Polsce niewytwarzane, acz dostępne) byłyby zainteresowane czymś takim.

Wiem, że brzmi to jak utopia, ale ostatnio obsesyjnie o tym myślę i mam wrażenie, że trzeba chociaż spróbować - coś zakombinować.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Gizbern napisał(a)
        1. Definicja:

Troll, to list mający wciągnąć uczestników forum w jałową dyskusję i jego jedynym zadaniem jest wprowadzenie zamieszania. Np. wypowiedź "piwo inne niż Lech Premium" to troll.
        Jedyną metodą walki z trollami jest zupełne ignorowanie takich listów. Troll, kiedy zobaczy że jego wysiłki nie osiągają żadnego rezultatu, po prostu zrezygnuje.

2. Wnioski:

Wiadomo
        Nic dodać nic ująć
        Od tej pory zamierzam się stosować.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Simon
          † 1964-2008 Piwosz w Raju
          • 2001.02
          • 993

Nie zawsze mam czas na pisanie. Nie zawsze mam czas na polemiki. Ale zawsze staram się poczytać, "pobrzebywać" wśród Forumowiczów. Nie mogę niejednokrotnie, ze zrozumiałych względów, uczestniczyć w opiniowaniu wypowiedzi.
          Ale Forum jest dla mnie bardzo ważnym źródłem informacji. I to co robię jest w jakimś stopniu związane z opiniami Forumowiczów.
          To dla mnie źródło bezcennych Inspiracji !

Dzięki Ci, Forum !
          Simon

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

e-prezes napisał(a)
            w księgarniach pełno jest publikacji nt. win, herbat, kaw, przypraw, serów, ale o piwie uświadczyłem dwie
            To po jakich księgarniach waść chodzisz? Bo tych książek od ręki znajduję w języku poolskim najmniej,... niech policzę... no 10 będzie spokojnie.
            Nawet wielcy (KP, GŻ) wydają ksiązki które nie są dostępne w większości księgarni - ale są w sklepikach przy browarach, są dostępne wreszcie przez internet.
            I jeszcze - spróbuj napisać choćby tylko broszurkę, a potem znajdź wydawcę. Przetrzesz szlak to inni może ruszą za tobą
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Odp: kasa, idee, rezultaty

e-prezes napisał(a)
              zatem idzie o kasę? praca dla idei? ...
              Tak się jakoś porobiło, że teraz wszędzie rządzi kasa
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

e-prezes napisał(a)
                ile waszym zdaniem osób wie o stronie browar.biz? jest to tylko skromna ilość obywateli pijących regularmnie bądź okazyjnie piwo. nawet 2,5 tyś zarejestrowanych userów nie może być siłą, z którą mogą liczyć się właściciele browarów. wszystko pewnie po kolei, ale nie nalezy ograniczać się wyłącznie do medium internetu.
                to na razie tyle.
                Te 2,5 tysiąca to już całkiem niezły wynik. A pewnie zaglądających jest więcej - pewnie Art dysponuję statystyką.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

e-prezes, czy ty całe życie tak narzekasz
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Comment

• e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19288

adam16 napisał(a)
                    e-prezes, czy ty całe życie tak narzekasz
                    od urodzenia oczywiście

postaram się już nie narzekać!

publikacji o piwach widziałem parę, ale co do Polski nie były szczegółowe. zresztą fajnie byłoby mieć choćby wydaną na najgorszym papierze, ale dostępną i kompletą (w granicach rozsądku). no dobra nie będę już się czepiał tego tematu. chcesz coś zrobić - zrób to sam!

Comment

• szostak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.02
                      • 1176

e-prezes napisał(a)
                      ile waszym zdaniem osób wie o stronie browar.biz? jest to tylko skromna ilość obywateli pijących regularmnie bądź okazyjnie piwo. nawet 2,5 tyś zarejestrowanych userów nie może być siłą, z którą mogą liczyć się właściciele browarów. wszystko pewnie po kolei, ale nie nalezy ograniczać się wyłącznie do medium internetu.
                      Nie łudźmy się, nawet gdy nas będzie sto tysięcy, to browary nie będa się nami przejmowały. Dla nich liczą się masy milionowe. A takiej liczby forumowiczów przy obecnej liczbie komputerów i cenach dostepu do internetu na pewno nie uzbieramy. Ale nie jest to powód, by się załamywać. Po prostu róbmy swoje!

Comment

• pama
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.08
                        • 205

e-prezesie.
                        Jesteś jedyny w swoim rodzaju i zapewne 99,99..% ludzi nie podziela Twoich poglądów, ale przecież to nie podważa sensowności Twojej życiowej misji (na pewno taką masz).
                        Ale zgadzam się, że konstruktywna krytyka jest bardzo cenna. Dlatego na pewno nie obrazisz się, jeśli Ci napiszę, ze na Twoim zdjęciu kołnierzyk koszuli jest fatalnie obcięty, a zieleń w tle jest jakaś taka zgniła.
                        pama

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

ihahahaha
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• maryhh
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.02
                            • 1895

czyżby kolejny fotografujący forumowicz??
                            Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
                            "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
                            do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• pama
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.08
                              • 205

maryhh napisał(a)
                              czyżby kolejny fotografujący forumowicz??
                              Jeśli pytanie dotyczy mnie, to - tak. Ale akurat w tym przypadku to nie ma nic do rzeczy. A z e-prezesem odbyłem sympatyczną rozmowę przez PW, nie tylko na temat fotografii.

Comment

• Bananek
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.07
                                • 16

Pozwolę sobie wtrącić parę słów dot. MISJI.
                                Sądzę, że każdy może prowadzić omawianą misję wg własnych możliwości.
                                Można uświadamiać o kulturze "piwnej" grono moich przyjaciół, kolegów i najbliższych, można dywagować na róźne sposoby, ale myślę że ten temat jest jednak interesujący i przyciąga coraz więcej ludzi.
                                Ale nie zapominajcie, że małe kroczki też mogą prowadzić do czegoś dobrego (cyt. za zythum-em).
                                Moja skromna osoba np. przyczyniła się do tego, iż w knajpce do której bardzo często zaglądam (post dot. pubu RAMPA) zaczęto podawać gościom Dębowe Mocne, i przyznam że właściciele lokalu sobie bardzo chwalą taką sytuację.
                                Sądzę że można i tak.
                                Pozostaję z pozdrowieniem

Comment

Przetwarzanie...
                                X