Tak na marginesie.Ja piłem z Hetmana,a teraz widzę,że po pewnym czasie pojawił się z Juranda.Nie chcę próbować!
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
Pogoniarz napisał(a)
Tak na marginesie.Ja piłem z Hetmana,a teraz widzę,że po pewnym czasie pojawił się z Juranda.Nie chcę próbować!
Comment
-
-
Gobin
Parę dni temu, zadeklarowałem, iż kupię i sprawdzę przez jaki browar produkowane piwo Gobin i tak też uczyniłem. Otóż na puszce widnieje napis: "Wyprodukowano dla Pomorskiej Grupy Handlowej przez browar Hetman", natomiast rozlano go w DOCAN Łódź. Piwka nawet jeszcze nie otworzyłem, ale wkrótce to uczynię
Comment
-
-
Ale może masz BuRze jakąś lokalną wersję Gobina ? W końcu może to jest tak popularne piwo, że produkowane jest w każdym regionie !
Ja pamiętam, że było wyprodukowane w Olsztynie... Zresztą szczerze mówiąc nie ma to wielkiego znaczenia []. Gobin jakoś mnie nie zafascynował, więcej chyba już po niego nie sięgnę. Tak czy inaczej dzięki za poświęcenie i sprawdzenie na samym sobie []
Comment
-
-
w chwili obecnej Gobin jest robiony przez Nakło, Krasnystaw, Namysłow i OlsztynGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
BuR napisał(a)
Ni wiem jak to jest już z tym Gobinem - u mnie jest tak i nic już nie poradzę..
Tak jeszcze z ciekawości, można będzie liczyć na dodanie "niestandardowych objętości"? Ostatnio piłem Okocim puszkowy 0.575l dwie puszeczki, czyli razem 1.15, żeby wykazać prawidłową ilość piwa to musiałem wpisac 3 piwka puszkowe w objętościach: 0.5l, 0,4l i 0.25l, w sumie litraż sie zgadza ale ilość wypitych piw nie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
przeca napisałem że dodam. tylko kiedy to miało być...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
albeertos napisał(a)
Albo krakusy nie prowadzą dziennika piwnego, albo nie piją CK. Albo obydwa te czynniki jednocześnie mają na to wpływ że mam 40% spożycia z tego browaru.
Comment
-
-
Pierwsza setka jest najtrudniejsza, potem to już z górkiTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Mam małe pytanie-problem odnośnie dziennika. Czy dało by się poprawić wpisywanie nazw piw cyrylicą? Nazwa browaru i piwa jest wyświetlana, ale jedna lub dwie ostatnie bukwy są zastąpione znakami zapytania. Ponadto dziennik nie toleruje chyba przerw w nazwach pisanych cyrylicą.Last edited by Petrax; 2003-04-29, 08:46.
Comment
-
Comment