Dziennik Piwny - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

becik napisał(a)
    szkoda że nie ma opcji jakiejś "knajpianej", chodzi o to, że bedzie dość mozolne wprowadzanie np 3 litrów piwa wypitych gdziekolwiek (pub, impreza etc) trzeba bedzie wtedy wchodzić po kilka razy aby np wpisać ilość większą niż litr
    Dokładnie!!- moja pierwsza skromna uwaga , jaką sam bym wniósł. Jeśli np strzelę sobie kratkę do obiadu to będę musiał 20 razy wpisywać to samo. No i ta ewentualna opcja wniesienia poprawek (EDYCJA - choć jeszcze nie sprawdzałem jak działa w postach). Już widzę te błędy w czasie nadgorliwego wpisywania na ostrej bani.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Piecia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 3312

Dla mnie również dziennik jest rewelacją ale są też drobne uwagi:

-ciężko jest określić ekstrakt piwa z beczki.....na wielu etykietach nie jest on również podany...a w związku z tym dobrze by było gdyby nie było konieczności wypełniania wszystkich pól
      -przychylam się również do tego żeby dni były podawane w całości-wtedy statystyka byłaby wg mnie bardziej przejrzysta

ale ogólnie duże dla ART-a za ten dodatek
      Koniec i bomba,
      Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Koziołek
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2002.11
        • 32

A gdzie Brau Union ?

A ja co do rodzajów browarów. Otóż brakuje tam producenta Brau Union Polska, czyli właściciela Królewskiego. Ale przecież mają oni całkiem niezłe marki (na licencji) w posiadaniu - Kaiser, Steffl... Czy to się zalicza do browaru "Królewskie" ?

No i nie ma chyba żadnych zagranicznych browarów... Ja rozumiem, że trzeba być patriotą Tylko, że oryginalne Ale to oryginalne Ale, a nie podróbka z browaru Belgia...

A ogólnie - pomysł całkiem niezły , o i jeszcze kłopot z objętością czy tam ilością... Może by tak jakieś pole z ilością tych piw ? Bo spożyta objętość to chodzi o pojemność butelki/puszki ? Zresztą o tym już poprzednicy pisali

Pozdrawiam

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

no i mam problem, nie wiem czemu wpisujac zagraniczne piwko oraz nazwe browaru spoza listy nie przyjmuje mi, kaze wracac i wypaleniac wszytskie pola od poczatku mimo ze byly wypelnione, robilem te proby kilka razy i zawsze to sama: wroc i wypelnij dobrze lub zaznacz wszystkie pola
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Bo "alkopamiętnik" jest tylko dla tych którzy popierają polskie browary !!!! Widać trzeba będzie jakoś kamuflować zagraniczne marki , zastępując je polskimi browarami (może np Guiness'a zgłaszać jako Jabłonowo , bo oni specjalizują się w polskim odpowiedniku dla ubogich)
            Czy nie lepiej byłoby podawać nazwy browarów "normalnie" tzn. od nazw miast (np Warszawa a nie Królewskie).U nas są cały czas przetasowania i te nazwy się zmieniają .Nie wiadomo ile nazw nie zmieni się do końca roku , ale rozumiem że takie nazewnictwo może być prostsze dla osób mniej obcykanych w browarohistorii tudzież browarogeografii.
            Last edited by Cooper; 2003-01-04, 21:49.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Zagraniczne "wchodzą" pod warunkiem, że w polu "jaki browar" wpiszecie "inny".

Mam nadzieję, że rozszerzona wersja pozwoli nam na koniec roku ocenić, jakie piwka najczęściej spozywaliśmy, a nie tylko za ile, bo mi na dzisiaj wyszło już 50 zł i jestem przerażona
              Fakt, że mnie wzieło na jakieś Paulanery, Franziskanery itp., no ale wszak trza rok jakoś zacząć przyzwoicie|
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• dziku
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.12
                • 1992

becik napisał(a)
                no i mam problem, nie wiem czemu wpisujac zagraniczne piwko oraz nazwe browaru spoza listy nie przyjmuje mi, kaze wracac i wypaleniac wszytskie pola od poczatku mimo ze byly wypelnione, robilem te proby kilka razy i zawsze to sama: wroc i wypelnij dobrze lub zaznacz wszystkie pola
                Też to dziś miałem
                Ale po kilku próbach doszedłem do rozwiązania
                Trzeba w nazwie browaru wybrać "inny" - ta opcja znajduje się pod listą polskich browarów. Wtedy pole na nazwę "innego browaru" już ją przyjmuje, wpisujemy ją i jest OK
                Dziku

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

DZIĘĘĘĘKI, juz wpisałem, no cóż, poczatki zawsze są trudne
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• dropun
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2002.05
                    • 60

Bardzo podoba mi się ten pomysł z dziennikiem piwnym.
                    Chciałbym się dowiedzieć jakim sposobem można poprawić ewentualne błędy.I jeszcze jedno dlaczego nie ma w spisie marek zagranicznych.

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

dziku napisał(a)

Też to dziś miałem
                      Ale po kilku próbach doszedłem do rozwiązania
                      Trzeba w nazwie browaru wybrać "inny" - ta opcja znajduje się pod listą polskich browarów. Wtedy pole na nazwę "innego browaru" już ją przyjmuje, wpisujemy ją i jest OK
                      Fajnie, jak ktoś nie czyta postów, nawet tych tuz nad ich wpisem

Marusia napisał(a)
                      Zagraniczne "wchodzą" pod warunkiem, że w polu "jaki browar" wpiszecie "inny".

www.wrowar.com.pl

Comment

• Nicolae
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.09
                        • 99

Marusia napisał(a)

Fajnie, jak ktoś nie czyta postów, nawet tych tuz nad ich wpisem

Takie rzeczy zdarzają się jeżeli dwie osoby wpisują post na ten sam temat w tym samym czasie.

Comment

• dziku
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.12
                          • 1992

Nicolae napisał(a)

Takie rzeczy zdarzają się jeżeli dwie osoby wpisują post na ten sam temat w tym samym czasie.
                          Dokładnie tak było. Fajnie jak ktoś nie odczyta czasu wysłania postów zanim zacznie mieć pretensje...
                          Nie przypuszczałem, że pisząc odpowiedź biorę udział w wyścigu
                          "Przegrałem" bo w trakcie pisania poszedłem do lodówki po
                          Ale jeśli Marusie uraziłem - przepraszam
                          Dziku

Comment

• Marusia
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Nicolae napisał(a)

aaa, zwracam honor, rzeczywiście

A tak swoją drogą, to nie bierzcie sobie co poniektórzy aż tak do serca moich przytyków, co to juz powywracac oczami sobie nie można?

www.wrowar.com.pl

Comment

• dziku
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.12
                              • 1992

Marusia napisał(a)

A tak swoją drogą, to nie bierzcie sobie co poniektórzy aż tak do serca moich przytyków, co to juz powywracac oczami sobie nie można?
                              Ja sobie przytyków do serca nie biorę. Wolę
                              To, że dwie osoby na raz chciały w czymś pomóc jest przecież

A wracejąc do tematu Dziennika Piwnego, moim zdaniem, fajnie byłoby pośród wymienionych nazw browarów umieścić kategorie "browar restauracyjny" i "browar domowy". Oczywiście z możliwością wpisania jego nazwy w polu niżej. To chyba uściśliłoby nasze "statystyki". No, przynajmniej moje
                              Dziku

Comment

• slavoy
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.10
                                • 5055

PROBLEM!

Dlaczego mój dziennik, po naciśnięciu "wszystkie", wyświetla nazwami tylko 11 piw, choć wpsanych jest już 20?
                                KTO WYPIJA MOJE PIWA?
                                Dick Laurent is dead.

Comment

Przetwarzanie...
                                X