Dziennik Piwny - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

Z wyjazdami to raczej mały problem, bo i tak obcą walutę kupujesz za znaną Ci ilość zetów, więc łatwo to przeliczyć. Kiedyś prowadziłem w ten sposób kalkulację piwnych profitów z pewnego wyjazdu na Słowację.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

bardzo proszę nie ograniczajcie zamieszczania swoich pomysłów tylko do tych, które uważacie za możliwe do wykonania z (Waszego) technicznego punktu widzenia
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

A mogłaby być taka opcja, żeby kazdy prowadzący dziennik nie musiał wypełniać wszystkich pól? (np pola obowiązkowe, a reszta dobrowolna)
        Mi w zupełności wystarczy data (bez godziny), browar, piwo, pojemność i cena.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Andrewbrw
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.03
          • 932

Ja również preferowałbym samą datę bez godziny spożycia...różnie to bywa, jak wyjeżdża się na parę dni, bez dostępu do internetu, spamiętać konkretną godzinę, trzeba wszystko dokładnie notować

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

To będzie miało niestety niekorzystny wpływ na rzetelność statystyk globalnych. Inna sprawa, że wpisanie czegokolwiek też ma wpływ niekorzystny - i trudno orzec, co gorsze .
            Z minut można ewentualnie zrezygnować, bo one w statystyce nie są używane (nie widać tego przynajmniej).

Proponuję też, aby statystyki były wyświetlane posortowane, w porządku malejącym (wg %) - bo oglądając "Dzień spożycia" trudno wypatrzyć wśród 31 dni ten najbardziej piwny. Przy dniach tygodnia czy miesiącach jest trochę łatwiej, bo ich mniej - ale przydałoby się i tu.

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Wujcio_Shaggy napisał(a)
              Inna sprawa, że wpisanie czegokolwiek też ma wpływ niekorzystny - i trudno orzec, co gorsze .
              Z minut można ewentualnie zrezygnować, bo one w statystyce nie są używane (nie widać tego przynajmniej).
              To zależy, czy dziennik jest i ma być do globalnych statystyk czy dla kazdego z osobna. Zresztą chyba każdy powinien wpisywać to na czym mu najbardziej w statystykach zależy, mi tylko na ilości, skąd, jakie, cena. Reszta to u mnie w dzienniku przypadek.
              Wpisy dokonuję tylko dla siebie, żebym wiedzial co piję i ile.
              Ostatnio coraz częściej wpisuję cokolwiek w te rubryki co mnie nie interesują (np ekstr, pasteryzacja, miejsce zakupu, a o czasie to juz nie wspomnę)
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Aldach
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.07
                • 1269

Myślę, że można by rozszerzyć możliwość wyboru w rubryce "smakowało?" Już kilka razy miałęm problem z jednoznacznym określeniem czy piwo smakowało, czy nie. Może zatem skala np od 1 (bardzo nie smakowało) do 10 (bardzo smakowało), lub kilka odpowiedzi do wyboru np:
                - bardzo smakowało
                - smakowało
                - średnie
                - nie smakowało
                - bardzo nie smakowało.

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

a ja tam bym w ogóle skasował tę opcję

niedługo wypełnianie dziennika po rozbudowach zacznie przypominać wypełnianie PIT-u

tak jak wcześniej pisałem, jestem za obowiązkowymi dosłownie kilkoma pozycjami, a reszta calkowicie dobrowolna, mogą wtedy być nawet opcje czy etykieta, kapsel ładne, czy piwo ciepłe, grzane czy zimne itd

Comment

• Riq
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.06
                    • 2

Dyskoteka,Club

Witam wszystkich)Proponuję dodać do dziennika piwnego w miejscu zakupu:"dyskoteka,club".Może ktoś chodzi do takich miejsc?Chyba że nie to prosze zapomnieć o propozycji Mnie się zdarza dość nie często ale jednak ) Zawsze te kilka % w statystykach się nazbiera a szczególnie w wakacje Pozdrawiam wszystkich !

Comment

• kishar
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.10
                      • 1691

Ja mam taka propozycję czy można dodać do dzienika rubryke "rodzaj(gatunek)piwa"wydaję mi się że nie było by to problemem technicznym a było by rzecza ciekawa i pokazujaca jak daleko forumowicze od staja od pilsowatej polskiej sredniej.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 4628

kishar napisał(a)
                        Ja mam taka propozycję czy można dodać do dzienika rubryke "rodzaj(gatunek)piwa"wydaję mi się że nie było by to problemem technicznym a było by rzecza ciekawa i pokazujaca jak daleko forumowicze od staja od pilsowatej polskiej sredniej.
                        Oj, Kishar, nie czytasz wcześniejszych postów...

Comment

• kishar
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.10
                          • 1691

Przejrzałem ale tak ogólnie bo trochę tego jest.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

mam już niejaki mglisty obraz tego jak rozwiązać kilka propozycji, na razie proszę o zamieszczanie dalszych przemyśleń w sprawie rozwoju DP, na pewno nie pójdzie to na marne
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

A ja mam jeszcze jedno przemyślenie - może trochę rozwieje te mgły, a może wręcz przeciwnie .

Wykoncypowałem mianowicie, aby dziennik funkcjonował w dwóch wersjach (od strony użytkownika, bez zmian w strukturze) - jako interfejs "skrócony" lub "pełny", co każdy Użytkownik wybierałby - oczywiście - w Ustawieniach.
                              W "skróconym" byłyby do wypełnienia tylko niektóre pola (np. pojemność, browar, nazwa, cena - jak proponował Becik) i tylko na tych polach byłyby prezentowane statystyki. W wersji "pełnej" - wszystkie pola obowiązkowe i pełny przekrój statystyk.

Rozwiązanie takie byłoby łatwe i przejrzyste dla tych, którzy nie chcą wypełniać wszystkiego, a obecnie muszą wpisywać "cokolwiek".

Czyli próba mniej reprezentatywna, ale bardziej wiarygodna.

Comment

• Morbital
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.03
                                • 72

Wczoraj piłem Jasne że Pełna z browaru Victoria ( swoją drogą bardzo kiepskie ). Dzisiaj okazało się że browar ten zniknął z DP, a przecież wciąż jego produkty są dostępne na rynku. What the hell???

Comment

Przetwarzanie...
                                X