Z wyjazdami to raczej mały problem, bo i tak obcą walutę kupujesz za znaną Ci ilość zetów, więc łatwo to przeliczyć. Kiedyś prowadziłem w ten sposób kalkulację piwnych profitów z pewnego wyjazdu na Słowację.
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
bardzo proszę nie ograniczajcie zamieszczania swoich pomysłów tylko do tych, które uważacie za możliwe do wykonania z (Waszego) technicznego punktu widzenia- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A mogłaby być taka opcja, żeby kazdy prowadzący dziennik nie musiał wypełniać wszystkich pól? (np pola obowiązkowe, a reszta dobrowolna)
Mi w zupełności wystarczy data (bez godziny), browar, piwo, pojemność i cena.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
To będzie miało niestety niekorzystny wpływ na rzetelność statystyk globalnych. Inna sprawa, że wpisanie czegokolwiek też ma wpływ niekorzystny - i trudno orzec, co gorsze .
Z minut można ewentualnie zrezygnować, bo one w statystyce nie są używane (nie widać tego przynajmniej).
Proponuję też, aby statystyki były wyświetlane posortowane, w porządku malejącym (wg %) - bo oglądając "Dzień spożycia" trudno wypatrzyć wśród 31 dni ten najbardziej piwny. Przy dniach tygodnia czy miesiącach jest trochę łatwiej, bo ich mniej - ale przydałoby się i tu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Inna sprawa, że wpisanie czegokolwiek też ma wpływ niekorzystny - i trudno orzec, co gorsze .
Z minut można ewentualnie zrezygnować, bo one w statystyce nie są używane (nie widać tego przynajmniej).
Wpisy dokonuję tylko dla siebie, żebym wiedzial co piję i ile.
Ostatnio coraz częściej wpisuję cokolwiek w te rubryki co mnie nie interesują (np ekstr, pasteryzacja, miejsce zakupu, a o czasie to juz nie wspomnę)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Myślę, że można by rozszerzyć możliwość wyboru w rubryce "smakowało?" Już kilka razy miałęm problem z jednoznacznym określeniem czy piwo smakowało, czy nie. Może zatem skala np od 1 (bardzo nie smakowało) do 10 (bardzo smakowało), lub kilka odpowiedzi do wyboru np:
- bardzo smakowało
- smakowało
- średnie
- nie smakowało
- bardzo nie smakowało.
Comment
-
-
a ja tam bym w ogóle skasował tę opcję
niedługo wypełnianie dziennika po rozbudowach zacznie przypominać wypełnianie PIT-u
tak jak wcześniej pisałem, jestem za obowiązkowymi dosłownie kilkoma pozycjami, a reszta calkowicie dobrowolna, mogą wtedy być nawet opcje czy etykieta, kapsel ładne, czy piwo ciepłe, grzane czy zimne itdGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Dyskoteka,Club
Witam wszystkich)Proponuję dodać do dziennika piwnego w miejscu zakupu:"dyskoteka,club".Może ktoś chodzi do takich miejsc?Chyba że nie to prosze zapomnieć o propozycji Mnie się zdarza dość nie często ale jednak ) Zawsze te kilka % w statystykach się nazbiera a szczególnie w wakacje Pozdrawiam wszystkich !
Comment
-
-
Ja mam taka propozycję czy można dodać do dzienika rubryke "rodzaj(gatunek)piwa"wydaję mi się że nie było by to problemem technicznym a było by rzecza ciekawa i pokazujaca jak daleko forumowicze od staja od pilsowatej polskiej sredniej.
Comment
-
-
kishar napisał(a)
Ja mam taka propozycję czy można dodać do dzienika rubryke "rodzaj(gatunek)piwa"wydaję mi się że nie było by to problemem technicznym a było by rzecza ciekawa i pokazujaca jak daleko forumowicze od staja od pilsowatej polskiej sredniej.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
mam już niejaki mglisty obraz tego jak rozwiązać kilka propozycji, na razie proszę o zamieszczanie dalszych przemyśleń w sprawie rozwoju DP, na pewno nie pójdzie to na marne- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A ja mam jeszcze jedno przemyślenie - może trochę rozwieje te mgły, a może wręcz przeciwnie .
Wykoncypowałem mianowicie, aby dziennik funkcjonował w dwóch wersjach (od strony użytkownika, bez zmian w strukturze) - jako interfejs "skrócony" lub "pełny", co każdy Użytkownik wybierałby - oczywiście - w Ustawieniach.
W "skróconym" byłyby do wypełnienia tylko niektóre pola (np. pojemność, browar, nazwa, cena - jak proponował Becik) i tylko na tych polach byłyby prezentowane statystyki. W wersji "pełnej" - wszystkie pola obowiązkowe i pełny przekrój statystyk.
Rozwiązanie takie byłoby łatwe i przejrzyste dla tych, którzy nie chcą wypełniać wszystkiego, a obecnie muszą wpisywać "cokolwiek".
Czyli próba mniej reprezentatywna, ale bardziej wiarygodna.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment