Dziennik Piwny - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

proszę mi tu nie robić boruty kilka miesięcy temu ktoś miał Grodzisza na zbyciu - a browar jest już od lat nieczynny - czy też zatem powinien być uwzględniony w DP jako browar czynny?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Andrewbrw
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.03
      • 932

No ale jeszcze parę dni temu wpisywałem w DP Victorie, a teraz...już jej nie ma co jest grane!? jak mam to wpisać, jako inny/zagraniczny?

Comment

• Piecia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.02
        • 3312

Morbital napisał(a)
        Wczoraj piłem Jasne że Pełna z browaru Victoria ( swoją drogą bardzo kiepskie ). Dzisiaj okazało się że browar ten zniknął z DP, a przecież wciąż jego produkty są dostępne na rynku. What the hell???
        rzeczywiście - piwka z Victorii są dostępne na rynku z datą ważności do końca lipca (późniejszych nie widziałem) więc przynajmniej do tej pory ów browar moim skromnym zdaniem powinien figurować w DP
        Koniec i bomba,
        Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Morbital
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.03
          • 72

W sklepie przy ul. Legnickiej stoi jeszcze kilka zgrzewek tak więc zgadzam się z szanownym Piecią, iż można byłoby się wstrzymać z usuwaniem Victorii z DP. Z drugiej strony umieszczanie nieczynnych browarów w DP jako "Inny browar" też ma jakiś sens, tyle że powstaje pewne przekłamanie. Boruta nie śpi

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

O, nie jestem jedynym, który wczoraj pił Jasne że pełne.

Zaznaczyłem Grybów, chociaż tez uważam, że jeszcze ze dwa miesiące Vistoria powinna być w DP.

Comment

• adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

żąleną napisał(a)
              O, nie jestem jedynym, który wczoraj pił Jasne że pełne.

Zaznaczyłem Grybów, chociaż tez uważam, że jeszcze ze dwa miesiące Vistoria powinna być w DP.
              Myśle że do końca roku powinien być ten browar uwzgledniony. Jego produkty nie znikną nawet za dwa miesiące. Był w statystykach w tym roku - niech pozostanie do jego końca.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

proponuje dodać pojemnośc 475, właśnie ciurkam holenderskiego grolscha w butelce o takiej pojemności (wpisałem 100ml i 375 ml pojemność się zgadza ale ilość wypitych piw juz nie)
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• nikita_banita
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 1363

becik napisał(a)
                  proponuje dodać pojemnośc 475, właśnie ciurkam holenderskiego grolscha w butelce o takiej pojemności (wpisałem 100ml i 375 ml pojemność się zgadza ale ilość wypitych piw juz nie)
                  Aczy butelka nie ma przypadkiem pojemności 0,473l

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

nikita_banita napisał(a)
                    Aczy butelka nie ma przypadkiem pojemności 0,473l
                    o cholercia, fakt zawyżyłem sobie ilość wypitego piwa
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

no niech Wam będzie - wspomniałem komuś o tym we Wrocławiu na I WWP że zostanie wprowadzona możliwość dowolnego modelowania ilości spożytego piwa poniżej jednego litra (0,001 - 0,999)
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• YouPeter
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 2379

ART napisał(a)
                        no niech Wam będzie - wspomniałem komuś o tym we Wrocławiu na I WWP że zostanie wprowadzona możliwość dowolnego modelowania ilości spożytego piwa poniżej jednego litra (0,001 - 0,999)
                        O to niezły pomysł bo właśnie miałem napisać żeby wprowadzić objętość 0,65 l (przykład: Heineken).

Jeszcze nawiązując do propozycji żeby do statystyk z ketegorii "smakowało" dodać skalę od 1 do 10. Myślę że jest to trochę za dużo. Można by np. dać skalę od 1 do 5 albo do pozycji "tak", "nie" dodać "średnio".
                        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

YouPeter napisał(a)

Jeszcze nawiązując do propozycji żeby do statystyk z ketegorii "smakowało" dodać skalę od 1 do 10. Myślę że jest to trochę za dużo. Można by np. dać skalę od 1 do 5 albo do pozycji "tak", "nie" dodać "średnio".
                          Jeszcze wracając do poprzedniego posta to myślę że w kategorii smakowało jeśli już by byłą skala liczbowa od 1 do 5(choć chyba lepszym rozwiązaniem jest tak, nie, średnio) to żeby zmieniała się ona co pół. Wtedy byłoby tak jak przy normalnej ocenie piwa i nie robiło by się zamieszanie.
                          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Fajna byłaby osobista wyszukiwarka dziennikowa typu:

- znajdź wypite piwa niepasteryzowane
                            - znajdź wypite piwa browaru x
                            - znajdź wypite piwo x
                            - znajdź wypite piwa w puszce

itepe

Comment

• adam16
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.02
                              • 9865

żąleną napisał(a)
                              Fajna byłaby osobista wyszukiwarka dziennikowa typu:

- znajdź wypite piwa niepasteryzowane
                              - znajdź wypite piwa browaru x
                              - znajdź wypite piwo x
                              - znajdź wypite piwa w puszce

itepe
                              Ooo, właśnie! To jest dobry pomysł. Klikam na jedno z wypitych piw i pokazuje mi się ile tego właśnie piwa wypiłem i ile innych piw z tego samego browaru.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• jerzy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.10
                                • 4707

ART napisał (tutaj)
                                Browary zamknięte (Krasnystaw [Hetman], Męcka Wola [Victoria]) zostały uwzględnione wedle propozycji - w alfabetycznej liście browarów z adnotacją [browar nieczynny].
                                Rozumiem, że odnośnie Piasta to jeszcze się łudzisz...
                                browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Przetwarzanie...
                                X