Dziennik Piwny - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Mówiłem o rubrykach podsumowujących, a nie tych do wypełnienia.

Poza tym Art juz chyba poprawił ten błąd i jak program cię wróci do wypełniania, to będzie tam to, co już wpisałeś.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

A propos dyscypliny, to mnie już Slavoy umoralnia, żeby na większą popijawę udawać się z notatnikiem
      Już widzę nasze zjazdy piwne, wszyscy z notesikami
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopernik
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.11
        • 204

Ze strachem w oczach spoglądam na swoje wydatki na piwo, wczesniej jakoś mi to umykało... . Zgroza .

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23971

uprzejmie donoszę, że Dziennik prowadzą już 72 osoby.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• yendras
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.12
            • 2052

ART napisał(a)
            uprzejmie donoszę, że Dziennik prowadzą już 72 osoby.
            ... i pewnie jest to z grubsza liczba aktywnych forumowiczów.

Comment

• zythum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.08
              • 8305

ART być może ktoś już to pisał ale nie znalazłem. Mam propozycję która myślę, załatwi dwie sprawy, liczby wypitych piw jak i litrażu a jednocześnie wielokrotnego wpisywania tego samego piwa wypitego w dużych ilościach. Może po prostu wstawić taką opcję: powiedzmy wypiłem 10 piw A po 0,5 litra każde to po prostu wpisuję jedno takie piwo i klikam "wpisz razy 10" analogicznie do drukuj w .... kopiach i już po sprawie. Nie wiem czy to możliwe technicznie.
              To inaczej miało być, przyjaciele,
              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
              Królowie banków, fabryk, hut
              Tym mocni są, że każdy kradnie
              Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23971

technicznie jest możliwe, powstaje inny problem: czas. ze statystyki będzie wynikało, że załóżmy o 22:00 wypiłeś 5 piw co nie będzie zgodne z prawdą

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• szostak
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.02
                  • 1176

ART napisał(a)
                  technicznie jest możliwe, powstaje inny problem: czas. ze statystyki będzie wynikało, że załóżmy o 22:00 wypiłeś 5 piw co nie będzie zgodne z prawdą
                  Niekoniecznie. Jakiś Czech wypija piwo w kilka sekund. Może Zythum nie jest gorszy; aby wyrobić się w minucie, na jedno piwo ma aż 12 sekund

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Ja bym w ogóle wywalił statystykę godzinową. Po pierwsze, nie pozwala na wprowadzenie innych bardziej użytecznych opcji. Po drugie, ja np. zawsze pijam mniej więcej w tych samych godzinach, więc statystyka jest mi niepotrzebna, a do ogólnego zestawienia mogę po prostu podać te godziny i już.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23971

tak, Żą, kontynuując taki tok rozumowania, dla Ciebie wywalę stat. godzinową, dla kogoś usunę możliwość wybory ekstraktu, dla innego wytnę cenę i po kilku dodatkowych zabiegach dziennik piwny będzie bezużyteczny. czy korzystasz ze wszystkich możliwości, które oferuje Twój sprzęt komputerowy?

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Nie chcę, żebyś wywalał coś tylko dla jednej osoby. Po prostu rzucam propozycję - jeśli będzie za nią optować więcej osób, to może warto się nad nią zastanowić.

Comment

• Nicolae
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.09
                          • 99

Ja jestem za pozostawieniem godzin. Wprawdzie wiem w jakich godzinach ostatnio piłem piwo, ale za 8 miesięcy na pewno nie będę pamiętał. A będę mógł sprawdzić w Dzienniku Piwnym.

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

ART napisał(a)
                            Ja i tak godzinę wpisuję "pi razy oko".
                            Art, może zrób sondę nt. dziennika, bo tez myslę, ze jest tam za dużo opcji - powiedzmy, że wywalisz te, które cieszą się najmniejszym zainteresowaniem - bo jesli załóżmy większość osób prowadzących dziennik bedzie pisała godziny spozycia na pałę to i tak żadna z tego statystyka. Poza tym im wiecej okienek do klikania tym szybciej się znudzi i w połowie roku liczba wpisujących drastycznie opadnie a do konca roku zostana jeno najwytrwalsi. No i propozycja powielania jest ok, faktem jest, ze przy większych imprezach w knajpie człek zazwyczaj (nie że chce, ale nie ma innego wyboru) spożywa ileśtam piw jednakowych a potem musi to 10 razy wpisywać - demotywujące.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Marusia napisał(a)

Ja i tak godzinę wpisuję "pi razy oko".
                              tak tez i ja robię, ja wpisuje piwko wtedy kiedy wpisuję, a nie o faktycznej godzinie spozycia, dla mnie najmniej potrzebną rubryczką jest zawartość ekstraktu do której w ogołe wagi nie przywiązuję, uważam, ze bardziej interesują byłaby z zawartością alkoholu w piwie.
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6057

Proponuję jeszcze funkcję alkomatu . Po podaniu voltażu , masy własnej , ilości browca , czasu potrzebnego na złojenie i bóg wie jeszcze czego pojawiały by się promilki
                                A tak ogólnie dziennik wpożo , w porównaniu do moich starych zapisków uwzględniających jedynie ilość to XXII wiek. Tak 3mać Art !! KAŻDY POLAK KONSTYTUCYJNIE POWINIEN BYĆ ZOBOWIĄZANY DO PROWADZENIA TAKICH ZAPISKÓW.
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X