U mnie jest 8 piw z CK Browaru, które miałem okazję wypić będąc w Krakowie przez 3 dni (weekend giełdowy). Ciekawe kto wypił pozostałe 12?
Albo krakusy nie prowadzą dziennika piwnego, albo nie piją CK. Albo obydwa te czynniki jednocześnie mają na to wpływ że mam 40% spożycia z tego browaru.
mnie się te procenty od ILOŚCI wypitych piw nie za bardzo podobają się. bardziej do mnie przemawiają procenty od LITRÓW. co z tego, że dzięki Pogoniarzowi w najbliższych dniach opróżnię ileś tam piw z Witnicy, jeśli w większości są to bączki i litrów nie będzie za dużo za to procentowo Witnica pójdzie bardzo do góry.
z tego co wiem nie tylko ja mam takie odczucia. I tu jest pole do popisu dla Arta.
Oj koledzy się czepiają.
Gdyby ktoś chciał to można różne statystyki porobić.
Żeby większości się one podobały czy ogólnie - pasowały - to pewnie trzeba by porobić wagi dla poszczególnych piw, np. - ze względu na zawartość alkoholu, czy na to z czego pite było piwo.
Jednak nie dogodzi się wszystkim w ten sposób.
albeertos napisał(a) U mnie jest 8 piw z CK Browaru, które miałem okazję wypić będąc w Krakowie przez 3 dni (weekend giełdowy). Ciekawe kto wypił pozostałe 12?
Albo krakusy nie prowadzą dziennika piwnego, albo nie piją CK. Albo obydwa te czynniki jednocześnie mają na to wpływ że mam 40% spożycia z tego browaru.
Jam się do tego przyczynił. I Kiszot. I Stary Kocur.
U mnie wyjazd za granice naszego kraju zaowocowal dwoma rzeczami, jak wiadomo dobra i zla:
1.wzroslo zdecydowanie spozycie piw beczkowych
2. wzroslo zdecydowanie piw zagranicznych
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Czy ktoś wie z jakiego browaru pochodzi piwo "Gibon" ? Wiem, że rozlano je w Olsztynie, że ma 10 % ekstraktu, 5.5% alkoholu i jest baardzo tanie ... Niestety było to piwo któreś z kolei i nie pamiętam nazwy browaru...
Comment