w jaki sposób wpisujesz te nazwy? poprzez zmianę języka klawiatury, czy poprzez kopiuj-wklej np. z edytora tekstowego?
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Comment
-
-
Ahumba napisał(a)
1.- Królewskie -45,26%
2.- Jabłonowo - 5,11%
3.- Amber - 4,38%
4.- Lwówek - 3,65%
5.- Namysłów - 3,65%
średnie browary - 72,99%
małe - 13,87%
duże - 10,22%
1.-Królewskie - 34,64%
2.-Jabłonowo-7,26%
3.-Lwówek-5,59%
4.-Namysłów-3,91%
5.-Amber-3,35%
6.-Bosman-3,35%
7.-Boss-3,35%Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Opinia świeżozalogowanego
1.Pomysł kapitalny. Gratuluję. Kiedyś (koniec lat osiemdziesiątych) prowadziłem dziennik (nazwałem go "piwnik")ręcznie. Wyszło 403 l/rok (uwzględniając OHP w Czechosłowacji - z nadmiaru piwa niezbyt dokładnie notowałem), pomimo 17 lat. Niestety, piwnik zaginął podczas przeprowadzki.
2. Dlaczego nie ma browaru bydgoskiego na liście browarów - ew. pod jaką nazwą występuje?Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Kujawiak- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ahumba napisał(a)
po miesiacu główne browary u mnie się nie zmieniły za bardzo:
1.-Królewskie - 34,64%
2.-Jabłonowo-7,26%
3.-Lwówek-5,59%
4.-Namysłów-3,91%
5.-Amber-3,35%
6.-Bosman-3,35%
7.-Boss-3,35%Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Petrax napisał(a)
Zmieniam układ klawiatury.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Nie ma sprawy, zostawię zatem nazwy transkrypowane.
Comment
-
-
hmmm...bedę chyba upierdliwy ale zapytam się, co tam...
Kiedy pojawią sie brakujące pojemności ?
napewno powinny być: 0.575l, 0.370l, 0.375l...co jeszcze?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
nie będziesz upierdliwy. ale jak to w Browarze już bywa wszystko się przeciąga.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Hm. W statystykach ciągle jestem prawie 50% spożywaczem Szwejka z Góry i Spiża...
Comment
-
-
Hihihiihi ja za to na 30 Janowów wypiłem 29To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Nie wiem czy była poruszana następująca sprawa: wśród browarów średnich znajdują się takie browary jak Królewskie czy Dojlidy. Uważam, że przyjęcie tylko kryterium wielkości produkcji nie jest tutaj najlepsze bo browary należące do dużych koncernów mogą mieścić się w grupie browarów średnich a przecież korzystają one ze wszystkich przywilejów browarów dużych: wsparcie kapitałowe, możliwość otrzymania dużego kredytu, sieć dystrybucji, marketing i reklama i przede wszystkim taka sama technologia produkcji jak u dużych . Skoro korzysta się z przywileju należenia do dużej grupy browar taki powinien być umieszczony w dużych. Inaczej otrzymujemy takie wyniki jak przy Dzienniku, że ponad 30 procent spożycia przypada na browary średnie tylko niestety nie jest to do końca prawda bo duża część tego spożycia należy do wielkich grup piwowarskich. Moim zdaniem więc browary należące do dużego koncernu niezależnie od wielkości produkcji powinny być zaloiczone do grupy dużych. Może poza Browarem Cieszyńskim który choć należy do GŻ nie jest całkowicie przez nią zarządzany i jest jednak w miarę oddzielnym i samodzielnym browarem. Prawdziwe średniaki to też Amber, Perła czy Łomża.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment