przez przypadek zamiast godziny 22 wpisałem datę 22 czerwiec jako czas spozycia piwa, no i mam jedno piwo wypite w przyszłości (22.06.2003) , dobrze chyba by było gdyby dziennik nie przyjmował piw wypitych w przyszłości....
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ciekaw jestem jak sobie wpisujecie piwa robione w Polsce na licencji, zarówno oficjalnie (np. Palm, Heineken), jak i w sposób lekko zaowalowany (Urquell) ?
Z reguły piwa takie kupuje się ze względu na markę, więc splendor (czyt.: wzrost statystyk) nie powinien przechodzić na licencjobiorcę. Szczególnie dotyczy to przypadku Urquella, gdzie KP raczej ukrywa fakt produkcji tego piwa w Tychach.
Ostatnio zostałem uraczony przez znajomych Heinekenem i Urquellem, i wolałbym wrzucić go do wspólnego worka browarów zagranicznych niż podbijać statystyki Żywca i Tyskiego.
yendras napisał(a) Ciekaw jestem jak sobie wpisujecie piwa robione w Polsce na licencji, zarówno oficjalnie (np. Palm, Heineken), jak i w sposób lekko zaowalowany (Urquell) ?
Ostatnio zostałem uraczony przez znajomych Heinekenem i Urquellem, i wolałbym wrzucić go do wspólnego worka browarów zagranicznych niż podbijać statystyki Żywca i Tyskiego.
Heineken, Pilsner Urquell, Carslberg, Steffl, Kaiser, Palm są warzone w Polsce, z polskiej wody, przez polskie (geograficznie) browary, jest to polskie piwo robione na licencji, pijąc np sztandarowy produkt browaru Belgia będziesz je wpisywał jako "zagraniczne/inne"? ja licencyjne piwa wpisuję tam gdzie jest ono warzone, a nie do miejsca-browaru skąd pochodzi receptura
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
becik napisał(a) Heineken, Pilsner Urquell, Carslberg, Steffl, Kaiser, Palm są warzone w Polsce, z polskiej wody, przez polskie (geograficznie) browary, jest to polskie piwo robione na licencji, pijąc np sztandarowy produkt browaru Belgia będziesz je wpisywał jako "zagraniczne/inne"? ja licencyjne piwa wpisuję tam gdzie jest ono warzone, a nie do miejsca-browaru skąd pochodzi receptura
zgadzam się z przedmówcą. stosując logikę yendrasa warkę trzebaby było ZAWSZE doliczać do Warki mimo wyprodukowania jej np. w Elblągu
Piecia napisał(a) Po giełdzie Brackie od zera wskoczyło na 3% i 9 miejsce (około 15 sztuk) a ogólne statystyki zaprezentuje po półroczu czyli za 2 tygodnie
Jaką kwotę podałeś w rubryce "cena"?
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
W moim przypadku Dziennik ma moc sprawczą, ale nie chodzi mi tu o myślenie typu "o, Lwówek wybił mi się za bardzo do przodu, to teraz przez kilka dni muszę kupować Krajana, żeby jakoś się tam wyrównało" – nie, tak nie jest. Moc sprawcza Dziennika polega na tym, że przestało mi być wszystko jedno, jakie piwo piję i stałem się bardziej świadomym konsumentem. Zwłaszcza zakodowało mi się mocno w świadomości, że w Polsce poza Żywcem, Okocimiem i Tychami istnieje jeszcze wiele innych browarów i wiele marek piwa, które warte są spróbowania.
Popieram breslauera. Dokładnie tak sobie wyobrażałem idee dziennika - jako coś co pomoże mi jak być świadomym piwoszem nie tylko spożywaczem "zupki chmielowej" - (tego kto wymyślił to określenie nabił bym na pal.[/list]
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Wielkość browaru % ile zł l
Średni 39.67% 279 661.21 129.78
Mały 35.51% 260 583.30 116.18
zagraniczne 13.74% 106 756.82 44.94
Duży 6.32% 46 177.20 20.68
Restauracyjny 4.77% 35 234.00 15.59
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
Z wczoraj na dzisiaj aktualizowana była spora część oprogramowania na serwerze i coś gdzieś może nie działać. Proszę o info gdyby próba otwarcia jakiejś strony (która działała tuż przed aktualizacją) kończyła się wywalaniem błędów lub pokazywała się w ogóle pusta strona....
Comment