Jeszcze jedno Tyskie? Żartujesz
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
-
dzięki. W pomocy jest o tym jak przygotować zdjęcie. Ja mam natomiast gotowego "jotpega", którego chciałbym zamieścić w swoim poście.
W pasku dołącz plik wpisuję jego adres, a on się skubany nie pojawia...Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku
Idą Święta...
Comment
-
-
Odp: Jak usunąć wpis?!?!
crizz napisał(a)
Czy wpis w Dzienniku można usunąć? Nie widzę takiej opcji, a Tyskie dwa razy mi się kliknęło...
Aj, żeby tak można było niewirtualnie...
Comment
-
-
ye2bnik napisał(a)
dzięki. W pomocy jest o tym jak przygotować zdjęcie. Ja mam natomiast gotowego "jotpega", którego chciałbym zamieścić w swoim poście.
W pasku dołącz plik wpisuję jego adres, a on się skubany nie pojawia...
w razie czego podelij go do mnie żebym go sprawdził.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Skończyły się urlopy, czas na małe podsumowania. Dzięki urlopom wysoka pozycja Czarnkowa, Janowa Lubelskiego i Północnego - browarów absolutnie w Warszawie niedostępnych. Ciekawe jak to będzie wyglądało po zlocie i w dalszej części roku. Ogólnie najwięcej piwa wypiłem w lipcu (16 procent)(w sierpniu - 14 procent, ale raczej różnice pomiędzy poszczególnymi miesiącami nie są duże (poza styczniem i lutym które odbiegają od innych). Piwo piję głównie w knajpach (40 procent) lub kupuje je w małych sklepach (22 procent) i sklepach specjalistycznych (16 procent) Jest to piwo z beczki (41 %) lub z butelki (51 %), na szczęście puszka stanowi tylko 6 procent (choć i tak o 6 za dużo ale cóż niektóre piwa udało mi się nabyć tylko w puszce) Piwa te pochodzą z browarów średnich i małych (po równo). Prawie nie pijam piw z browarów dużych i są to jedynie portery i Królewskie które w Rybitwie smakuje jakby nie było z dużego browaru. Ponad 20 procent to portery.
Wielkość browaru % l
Średni 39.93% 186.88
Mały 39.34% 184.13
Pozostałe / zagraniczne 12.45% 58.28
Duży 4.85% 22.68
Restauracyjny 3.44% 16.09
Pierwsza dziesiątka:
Browary %
Pozostałe / zagraniczne 12.13%
Czarnków 9.84%
Królewskie 8.07%
Janów Lubelski 6.72%
Lwówek Śląski 5.00%
Gambrynus 4.70%
Północny 4.45%
Łódzkie 4.22%
Soma 3.22%
Fortuna 2.97%To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Skończyły się urlopy, czas na małe podsumowania.
MIEJSCE SPOŻYCIA
1. pub - 25,4%
2. znajomi - 20,14%
3. mały sklep spożywczy - 15,56%
OPAKOWANIE PIERWOTNE
1. butelka - 61,1%
2. beczka - 34,78%
3. puszka - 4,12%
WIELKOŚĆ BROWARU
1. średni - 48,97%
2. mały - 32,72%
3. duży - 9,61%
10 BROWARÓW (sklasyfikowano 52 polskie browary)
1. Królewskie - 17,16%
2. zagraniczne - 7,32%
3. Namysłów - 6,64%
4. Jabłonowo - 6,41%
5. Amber - 4,12%
6. Krajan - 3,66%
7. Zamkowy - 3,43%
8. Grudziądz - 3,43%
9. Boss - 3,43%
10. Lwówek - 3,20%Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
U mnie
Bosman..........39.33%.....363 piwa......180.95 litrów
Boss............7.15%.......66............26.72
Brok............6.50........60............30.00
Lwówek..........6.28........58............27.86
Amber...........3.90........36............17.83
Pozostałe,zagr..3.03........28............13.63
Jabłonowo.......2.82........26............12.66
Czarnków........2.71........25.............9.78
Belgia..........2.71........25............12.50
Dojlidy.........2.49........23............11.50
Wyszło dotychczas 46 browarów
Średni....72.26
Mały......17.66
Duży......6.07
Pozost....3.03
Restaur...0.98
Czerwiec...71.94
lipiec.....70.23
sierpień...77.66
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Jeszcze raz zadam pytanie, które mnie wciąż nurtuje (może już jest na nie odpowiedniejsza pora). Jak będzie wyglądał dziennik w przyszłym roku? Czy wszystkie tegoroczne zapisy zostaną usunięte, czy może jest w planie wprowadzenie statystyk rocznych? Już naprawdę niewiele czasu zostało
Comment
-
-
Petrax napisał(a)
Jeszcze raz zadam pytanie, które mnie wciąż nurtuje (może już jest na nie odpowiedniejsza pora). Jak będzie wyglądał dziennik w przyszłym roku? Czy wszystkie tegoroczne zapisy zostaną usunięte, czy może jest w planie wprowadzenie statystyk rocznych? Już naprawdę niewiele czasu zostało
wyobrażam sobie jak będzie wyglądał dziennki za 10 lat"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Jeszcze raz zadam pytanie, które mnie wciąż nurtuje (może już jest na nie odpowiedniejsza pora). Jak będzie wyglądał dziennik w przyszłym roku?
bedzie nieco zmian.
Czy wszystkie tegoroczne zapisy zostaną usunięte, czy może jest w planie wprowadzenie statystyk rocznych?
wpisy nie zostaną usunięte. będą dostępne jak dotychczas.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment