Piast został przeniesiony ostatecznie do średnich browarów. tak więc statystki nieco się zmieniły
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pytanie do Arta.
Czy będzie taka możliwość na koniec roku poznać statystykę zbiorczą z wykluczeniem "przypadkowych" wpisów tj obejmującą tylko tych, którzy zapisy prowadzili przez cały rok lub zaczęli później, ale już konsekwentnie do końca roku wykonywali swoją powinność?
Podejrzewam,że aktualna zbiorcza może zawierać sporo wpisów ludzi, którzy zagościli na forum b.krótko a nawpisywali tam różnych heńków i innych tego rodzaju napojów piwopodobnych.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Popieram. A w ogóle mam taką teorię spiskową - ponieważ nie chce mi się wierzyć aby forumowicze aż tyle spożywali "piw" z wielkich korporacji podejrzewam działalność tychże na forum - nie jest to do sprawdzenia ale to takie tam moje pomysły. Chodzi mi o to, że gdy do wielkiej 5 zbliża się powiedzmy Lwówek to natychmiast o mniej więcej tyle samo przybywa nagle wszystkim dużym. A mam prawo coś takiego podejrzewać na podstawie gry - Liga za złotówkę prowadzonej przez Przegląd Sportowy w wakacje - gdzie rozgrywano "mecze" w których teoretycznie kibice wysyłając SMS ustalali wynik. Na koniec gry okazało się, że wygrał Groclin Dyskobolia. Ale wygrał dlatego, że poza kibicami w grę był zaangażowany Dział Marketingu firmy Groclin której zależało na reklamie i kolesie mieli fundusz firmowy za który słali cały czas SMS na sponsorowaną przez siebie drużynę. Oczywiście było to zgodne z Regulaminem ale na pewno nie fair i wygrana Groclinu w żaden sposób nie odzwierciedlała siły kibiców.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
ART napisał(a)
więc statystki nieco się zmieniły
obecne statystki mi się znudziły, dlatego musiałem je wymienić
będę miał powyższe propozycje na uwadze. zapewne wykonam kilka zbiorowych zestawień (ogólne [czyli wszystko tak jak leci] i kilka innych [m.in. taki uwzględniający jedynie osoby regularnie prowadzące DP], etc.),- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Podejrzewam,że aktualna zbiorcza może zawierać sporo wpisów ludzi, którzy zagościli na forum b.krótko a nawpisywali tam różnych heńków i innych tego rodzaju napojów piwopodobnych.
A w ogóle mam taką teorię spiskową - ponieważ nie chce mi się wierzyć aby forumowicze aż tyle spożywali "piw" z wielkich korporacji podejrzewam działalność tychże na forum - nie jest to do sprawdzenia ale to takie tam moje pomysły.
Comment
-
-
Ależ oczywiście nie stanowimy i właśnie dlatego uważałem, że wśród forumowiczów jako dość specyficznie dobranej grupy wyniki będą wyglądały zdecydowanie bardziej na korzyść średnich i małych oraz liczyłem na znacznie mniejsze spożycie piwa z puszki.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Popieram. A w ogóle mam taką teorię spiskową - ponieważ nie chce mi się wierzyć aby forumowicze aż tyle spożywali "piw" z wielkich korporacji podejrzewam działalność tychże na forum
i jak to Crizz napisał - o gustach się nie dyskutuje
a co do wpisów i ilości piw z duzych kompanii, wiadomo, ze często będąc gdzieś ze znajomymi w knajpie nie ma się innego wyboru niż Żywiec, Tychy czy Okocim, czy w takiej sytuacji nie napijesz się żadnego piwa?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
No przecież napisałem, że jest to teoria spiskowa (ale podałem też przykład takiej możliwości który był faktem). Co do drugiego szczerze powiem, że wolę się nie napić wogóle niż pić wielkich, oczywiście nie jestem w pełni konsekwentny bo jednak piję Królewskie w Rybitwie ale ogólnie nie pijam piw z dużych korporacji (w moim spożyciu stanowią 5 procent)To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
becik napisał(a)
a co do wpisów i ilości piw z duzych kompanii, wiadomo, ze często będąc gdzieś ze znajomymi w knajpie nie ma się innego wyboru niż Żywiec, Tychy czy Okocim, czy w takiej sytuacji nie napijesz się żadnego piwa?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
becik napisał(a)
toz to jest teoria spiskowa, ja np piję porter żywiecki w duzej ilości i się z tym nie kryję ani nie wstydzę
i jak to Crizz napisał - o gustach się nie dyskutuje
a co do wpisów i ilości piw z duzych kompanii, wiadomo, ze często będąc gdzieś ze znajomymi w knajpie nie ma się innego wyboru niż Żywiec, Tychy czy Okocim, czy w takiej sytuacji nie napijesz się żadnego piwa?
Większość potrafi zrozumieć moją"inność",ale ja też muszę być tolerancyjny ,gdy chcą iść do innego ogródka czy pubu,który jest opanowany przez KP,czy GŻ.Dwa,trzy razy do roku przetrzymam
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
taka sytuacja w jaakiej znalazłem sie ostatnio, byłem w Zakopanem kilka dni, odwiedzilłem kilkanaście lokali i jedyne piwa jakie tam były to Okocim, Żywiec, Leżajsk, Tychy, moze ktoś inny by nie pił w takim wypadku piwa przez kilka dni ale ja miałem ochotę na piwo (szczególnie po szlaku) i nie wybrzydzałem, moze i były tam miejsca gdzie można dostać inny asortyment ale ja na takie nie trafiłem, całe szczęście ,że pod koniec udało mi sie dostać Okocim OK beer w butelkachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
ART napisał(a)
Piast został przeniesiony ostatecznie do średnich browarów. tak więc statystki nieco się zmieniły
Dzięki temu w mojej statystyce duże browary spadły na ostatnią pozycję (i figurują tam teraz wyłącznie dzięki Okocimiowi O.K.).browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
becik napisał(a)
a co do wpisów i ilości piw z duzych kompanii, wiadomo, ze często będąc gdzieś ze znajomymi w knajpie nie ma się innego wyboru niż Żywiec, Tychy czy Okocim, czy w takiej sytuacji nie napijesz się żadnego piwa?
Ale w kanjpach bywam głównie z Forumowiczami, a inni... no cóż, muszą się dostosować do mnie.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
ART napisał(a)
Piast został przeniesiony ostatecznie do średnich browarów. tak więc statystki nieco się zmieniłyTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Hmm a nie jest to trochę manipulacja statystkami/statystykami. MOim zdaniem korporacja to korporacja i wszystkie należące do niej browary są korporacyjne/duże. Ale to tylko moje osobiste zdanie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment