Piecia napisał(a) (to efekt wypadu na Słowację gdzie beczkowe kosztuje około 2,50
W Bytomiu najtańsze beczkowe kosztuje 2,20(Królewskie 2,50)
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Piecia napisał(a) Mam też propozycję co do dziennika: czy można w dzienniku uwzględnić podział na jasne i ciemne podobnie jak jest w przypadku podziału na pasteryzowane i niepasteryzowane?
I jeszcze jedna rzecz:
W momencie zaznaczenia "piwa z browaru domowego" powinny się unieczynniać okienka z ceną i miejscem zakupu. Rubryki te są w tym przypadku bez sensu, ale trzeba je wypełnić by piwo było dodane do dziennika.
Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2004-02-19, 14:44.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
A ja cały czas ŻĄDAM wyodrębnienia porterów chociaż - bo pijemy je też z dużych browarów i warto by wiedzieć czy duże browary w dzienniku to zwykłe pilsy czy portery.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No właśnie. Najlepiej by było wprowadzić nową kategorię "Gatunek", analogicznie jak to jest w bazie polskich piw. Ideałem byłaby oczywiście rozwijana lista warzonych piw dla każdego wybranego uprzednio browaru - ale rozumiem, że to nie jest taka prosta sprawa. Natomiast do zestawień statystycznych możnaby tę kategorię określić na podstawie wpisanej nazwy piwa, a jeśli nie uda się jej dopasować do nazw w bazie piw, wówczas pojawiłaby się pozycja np. "nieokreślone". Wymaga to co prawda dokładnego wpisywania nazwy piwa, ale jeśli komuś zależy na wiarygodności statystyk, to będzie starał się wpisać identycznie, jak w bazie.
Hmm, tylko gorzej z piwami domowego wyrobu i zagranicznymi...
To może jednak poprzestać na liście gatunków?
zythum napisał(a) A ja cały czas ŻĄDAM wyodrębnienia porterów chociaż - bo pijemy je też z dużych browarów i warto by wiedzieć czy duże browary w dzienniku to zwykłe pilsy czy portery.
To popijaj porterka z Witnicy.Nie dość,że smaczniutki to jeszcz z małego browaru.Same plusy
Wujcio_Shaggy napisał(a) No właśnie. Najlepiej by było wprowadzić nową kategorię "Gatunek", analogicznie jak to jest w bazie polskich piw. Ideałem byłaby oczywiście rozwijana lista warzonych piw dla każdego wybranego uprzednio browaru - ale rozumiem, że to nie jest taka prosta sprawa. Natomiast do zestawień statystycznych możnaby tę kategorię określić na podstawie wpisanej nazwy piwa, a jeśli nie uda się jej dopasować do nazw w bazie piw, wówczas pojawiłaby się pozycja np. "nieokreślone". Wymaga to co prawda dokładnego wpisywania nazwy piwa, ale jeśli komuś zależy na wiarygodności statystyk, to będzie starał się wpisać identycznie, jak w bazie.
Hmm, tylko gorzej z piwami domowego wyrobu i zagranicznymi...
To może jednak poprzestać na liście gatunków?
Wyjąłeś mi to z ust.Też chciałem podać taką propozycję.
Uzupełniałem wczoraj i dziś swój dziennik z pobytu w Niemczech. Strasznie się motałem z zawrtością ekstraktu. Niemcy nie mają zwyczaju informować o tym na etykietach. Czy wszystkie alty mają ponad 12,5% ekstraktu? Może ktoś wie coś na ten temat???
Comment