proszę mi tu nie robić boruty kilka miesięcy temu ktoś miał Grodzisza na zbyciu - a browar jest już od lat nieczynny - czy też zatem powinien być uwzględniony w DP jako browar czynny?
Morbital napisał(a) Wczoraj piłem Jasne że Pełna z browaru Victoria ( swoją drogą bardzo kiepskie ). Dzisiaj okazało się że browar ten zniknął z DP, a przecież wciąż jego produkty są dostępne na rynku. What the hell???
rzeczywiście - piwka z Victorii są dostępne na rynku z datą ważności do końca lipca (późniejszych nie widziałem) więc przynajmniej do tej pory ów browar moim skromnym zdaniem powinien figurować w DP
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
W sklepie przy ul. Legnickiej stoi jeszcze kilka zgrzewek tak więc zgadzam się z szanownym Piecią, iż można byłoby się wstrzymać z usuwaniem Victorii z DP. Z drugiej strony umieszczanie nieczynnych browarów w DP jako "Inny browar" też ma jakiś sens, tyle że powstaje pewne przekłamanie. Boruta nie śpi
żąleną napisał(a) O, nie jestem jedynym, który wczoraj pił Jasne że pełne.
Zaznaczyłem Grybów, chociaż tez uważam, że jeszcze ze dwa miesiące Vistoria powinna być w DP.
Myśle że do końca roku powinien być ten browar uwzgledniony. Jego produkty nie znikną nawet za dwa miesiące. Był w statystykach w tym roku - niech pozostanie do jego końca.
proponuje dodać pojemnośc 475, właśnie ciurkam holenderskiego grolscha w butelce o takiej pojemności (wpisałem 100ml i 375 ml pojemność się zgadza ale ilość wypitych piw juz nie)
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
becik napisał(a) proponuje dodać pojemnośc 475, właśnie ciurkam holenderskiego grolscha w butelce o takiej pojemności (wpisałem 100ml i 375 ml pojemność się zgadza ale ilość wypitych piw juz nie)
nikita_banita napisał(a) Aczy butelka nie ma przypadkiem pojemności 0,473l
o cholercia, fakt zawyżyłem sobie ilość wypitego piwa
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
no niech Wam będzie - wspomniałem komuś o tym we Wrocławiu na I WWP że zostanie wprowadzona możliwość dowolnego modelowania ilości spożytego piwa poniżej jednego litra (0,001 - 0,999)
ART napisał(a) no niech Wam będzie - wspomniałem komuś o tym we Wrocławiu na I WWP że zostanie wprowadzona możliwość dowolnego modelowania ilości spożytego piwa poniżej jednego litra (0,001 - 0,999)
O to niezły pomysł bo właśnie miałem napisać żeby wprowadzić objętość 0,65 l (przykład: Heineken).
Jeszcze nawiązując do propozycji żeby do statystyk z ketegorii "smakowało" dodać skalę od 1 do 10. Myślę że jest to trochę za dużo. Można by np. dać skalę od 1 do 5 albo do pozycji "tak", "nie" dodać "średnio".
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
YouPeter napisał(a)
Jeszcze nawiązując do propozycji żeby do statystyk z ketegorii "smakowało" dodać skalę od 1 do 10. Myślę że jest to trochę za dużo. Można by np. dać skalę od 1 do 5 albo do pozycji "tak", "nie" dodać "średnio".
Jeszcze wracając do poprzedniego posta to myślę że w kategorii smakowało jeśli już by byłą skala liczbowa od 1 do 5(choć chyba lepszym rozwiązaniem jest tak, nie, średnio) to żeby zmieniała się ona co pół. Wtedy byłoby tak jak przy normalnej ocenie piwa i nie robiło by się zamieszanie.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
- znajdź wypite piwa niepasteryzowane
- znajdź wypite piwa browaru x
- znajdź wypite piwo x
- znajdź wypite piwa w puszce
itepe
Ooo, właśnie! To jest dobry pomysł. Klikam na jedno z wypitych piw i pokazuje mi się ile tego właśnie piwa wypiłem i ile innych piw z tego samego browaru.
ART napisał (tutaj)
Browary zamknięte (Krasnystaw [Hetman], Męcka Wola [Victoria]) zostały uwzględnione wedle propozycji - w alfabetycznej liście browarów z adnotacją [browar nieczynny].
Rozumiem, że odnośnie Piasta to jeszcze się łudzisz...
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
Z wczoraj na dzisiaj aktualizowana była spora część oprogramowania na serwerze i coś gdzieś może nie działać. Proszę o info gdyby próba otwarcia jakiejś strony (która działała tuż przed aktualizacją) kończyła się wywalaniem błędów lub pokazywała się w ogóle pusta strona....
Comment