Oj rany. Chyba wkradł się jakiś błąd. W statystykach globalnych cały poprzedni rok, a także jeszcze trzy tygodnie temu browary duże i średnie miały równą pozycję. A nagle jest 55 % do 24 %. Nie chce mi się wierzyć, że przez kilka tygodni profil spożycia się aż tak zmienił, a jeżeli tak się stało to znaczyłoby, że dziennik zaczeła prowadzić masa forumowiczów pijących wyłącznie i w ogromnych ilościach piwa z browarów dużych. Z drugiej strony profil spożycia biorąc pod uwagę poszczególne browary jest cały czas w miarę stały. Dlatego podejrzewam jakiś błąd.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Przez TRZY tygodnie? Niemożliwe, ileż trzebaby wyłoić tego płynu. Albo błąd, albo jakiś do tej pory średni browar stał się dużym - ale w "Browarach" tego nie widać.
ART napisał(a) ... Ty Jerzy lepiej zastanów się gdzie te wściekłe Piasty mam przyporządkować.
To może ja pomogę. Jak tylko po nazwie Piast pojawi się [browar nieczynny] trzeba będzie (z mniejszym lub większym prawdopodobieństwem błędu) wpisywać w pozostałe istniejące browary ze "stajni" CO. Na razie marki Piasta powinny być przy Piaście. Tak ja sądzę i czynię w DP.
A tak na marginesie:
Święta Inkwizycjo Browaru.biz - nie przeklinaj mnie za tę decyzję. To jest po prostu logiczne i wynika z decyzji powziętych z dyskusji w tym temacie
zythum napisał(a) Oj rany. Chyba wkradł się jakiś błąd. W statystykach globalnych cały poprzedni rok, a także jeszcze trzy tygodnie temu browary duże i średnie miały równą pozycję. A nagle jest 55 % do 24 %. Nie chce mi się wierzyć, że przez kilka tygodni profil spożycia się aż tak zmienił, a jeżeli tak się stało to znaczyłoby, że dziennik zaczeła prowadzić masa forumowiczów pijących wyłącznie i w ogromnych ilościach piwa z browarów dużych. Z drugiej strony profil spożycia biorąc pod uwagę poszczególne browary jest cały czas w miarę stały. Dlatego podejrzewam jakiś błąd.
cosik się popierniczyło z wprowadzeniem dowolnie definiowalnej objętości piwa. zaraz sprawdzę.
ART napisał(a) Ty Jerzy lepiej zastanów się gdzie te wściekłe Piasty mam przyporządkować.
Czy ja jeszcze nie proponowałem hierarchicznej struktury browarów, czyli grupowania w statystykach wszystkich zakładów należących do jednego koncernu? Bo ostatnio tak się porobiło, że naprawdę nie wiadomo gdzie to produkują - tym bardziej, że często jedną markę robią w kilku zakładach. (świadomie nie użyłem słów: warzą, browar )
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Well - przyznaje, że nie przekopałem się przez 28 stron dyskusji, więc z góry zakładam, że taka propozycja być może już padła. Nie mniej - skoro mamy wśród "Gdzie zakupione" pozycje "restauracja" tudzież "karczma,pub", to wśród opakowań mógłby się pojawić "kufel/szklanka/pokal" lub po prostu "lane". Co Koleżeństwo na to ?
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Czapayew napisał(a) Well - przyznaje, że nie przekopałem się przez 28 stron dyskusji, więc z góry zakładam, że taka propozycja być może już padła. Nie mniej - skoro mamy wśród "Gdzie zakupione" pozycje "restauracja" tudzież "karczma,pub", to wśród opakowań mógłby się pojawić "kufel/szklanka/pokal" lub po prostu "lane". Co Koleżeństwo na to ?
Comment