Wprowadziłem w Dzienniku PET-a - 2000 ml. Może pomyliłem ilość zer? Nie wiem. Okazało się w efekcie, że mam ponad 2000 l. Trzydzieści kilka litrów dziennie. Co zrobić? Jak to cofnąć?
Poza tym zgubiłem paragon ze sklepu, w którym kupiłem ze 20 piw. I to nie Tyskie, czy Żywce, a Gubernija, Kalnapilis, Sveturys, Aldaris i takie, których marek nie pamiętam. Ceny będę szacował. Zły dzień? A propos piwo kosztuje 2 zyle, a dojazd 80, albo i 90 w obie strony - czy ktoś to liczy? Jest w tym sens?
Co robić z 30-toma litrami dziennie?
Zastanawiam się czy Miodowe z Ciechanowa wpisać do kategorii 10-12,5°Blg (tyle ma brzeczka nastawna tego piwa) czy do mocnych? Dodatek miodu powoduje podniesienie ekstraktu do 14°, ale prawdopodobnie jest to "ekstrakt wirtualny", a miód jest dodawany nie do fermentacji tylko po jej zakończeniu i nie powoduje w żaden sposób podwyższenia zawartości alkoholu w piwie.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
Z wczoraj na dzisiaj aktualizowana była spora część oprogramowania na serwerze i coś gdzieś może nie działać. Proszę o info gdyby próba otwarcia jakiejś strony (która działała tuż przed aktualizacją) kończyła się wywalaniem błędów lub pokazywała się w ogóle pusta strona....
Comment