Dziennik Piwny - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pisanie kontynentami byłoby bez sensu. Weź sobie taki przykład: piwo X robione jest zarówno w Peru jak i w Argentynie, różnica między nimi jest taka sama jak między Carlsbergiem robionym w Polsce i w Dani. A ty piszesz poprostu X z Ameryki Południowej ? Sam bym niechciał żeby polskie piwa ktoś z Oceani zapisywał razem z rosyjskimi w zakładce "Europa Wschodnia".

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      Pisanie kontynentami byłoby bez sensu. Weź sobie taki przykład: piwo X robione jest zarówno w Peru jak i w Argentynie, różnica między nimi jest taka sama jak między Carlsbergiem robionym w Polsce i w Dani. A ty piszesz poprostu X z Ameryki Południowej ? Sam bym niechciał żeby polskie piwa ktoś z Oceani zapisywał razem z rosyjskimi w zakładce "Europa Wschodnia".
      Shlangbaum, ile w życiu wypijesz piw z Oceanii, albo Ameryki Południowej? Przeciętny forumowicz również, albo jeszcze mniej Chodziło mi o zrobienie listy krajów, które często pojawiają się w DP naszych użytkowników, i nie oszukujmy się są to w 95% kraje europejskie. zresztą można zrobić listę krajów europejskich i np. dodać opcję "inne" z możliwością wpisania co to za kraj. Oczywiście w statystykach to piwo będzie w kraju "inne". Możnaby się więc zastanowić czy nie lepiej zrobić jednak "inne" + kontynent.
      blog.kopyra.com

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
        Być może. Mnie jeszcze nie zniechęciło. (...)
        mnie niestety tak, prowadziłem 2,5 roku ale wypełnianie tylu mało mnie interesujących pól zniechęciło skutecznie

temat powinien być chyba połaczony z tym
        Twoje pytania dot. Browaru i komentarze dot. spraw poruszanych w tym dziale, propozycje usprawnień, zmian, etc.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Shlangbaum
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
          Chodziło mi o zrobienie listy krajów, które często pojawiają się w DP naszych użytkowników, i nie oszukujmy się są to w 95% kraje europejskie. zresztą można zrobić listę krajów europejskich i np. dodać opcję "inne" z możliwością wpisania co to za kraj.
          I to byłoby faktycznie dobre. Kraje europejskie + USA + Turcja, bo tam na wakacje często jeździmy
          Last edited by Shlangbaum; 2005-08-30, 09:11. Powód: FCJP

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
            (...)temat powinien być chyba połaczony z tym
            http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=17852
            Jak najbardziej.

Możemy sobie gdybać co i jak, a i tak od ARTa wszystko zależy.

Na początek jestem za wprowadzeniem mnożnika piwa poprzez wprowadzenie dodatkowego pola. Godzina spożycia może być jedna - wpisana przy danym piwie bazowym lub aktualizowana dla każdego przemnożonego piwa o 45(?) min. Chociaż może lepiej by była pojedyńcza, by nie wyszły dziwne rzeczy.

Załóżmy, że nie będzie ( ) przekrętów - dla mnie jako niepremiuma i tak nie ma to na nic wpływu.

Co do rozwijalnych list wpomnianych przeze mnie - chciałem tylko zauważyć, że wiele rzeczy da się wykonać (niekoniecznie trzeba)
            MM961
            4:-)

Comment

• zythum
              • 2001.08
              • 8305

Moim zdaniem powinno się usunąć na razie ze statystyk wpisane piwa z BrowArmii i Hausta. Te piwa powinny być w "inne" jako zagraniczne.
              To inaczej miało być, przyjaciele,
              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
              Królowie banków, fabryk, hut
              Tym mocni są, że każdy kradnie
              Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                Moim zdaniem powinno się usunąć na razie ze statystyk wpisane piwa z BrowArmii i Hausta. Te piwa powinny być w "inne" jako zagraniczne.
                Podobnie początkowo Spiż Katowice...do wrocławskiego
                Last edited by Pogoniarz; 2005-09-04, 20:34.

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                  Podobnie początkowo Spiż Katowice...do wrocławskiego
                  A to czemu Tylko pszenica nie jest z Katowic. Reszta powinna zostać.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pogoniarz
                    • 2003.02
                    • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                    A to czemu Tylko pszenica nie jest z Katowic. Reszta powinna zostać.
                    Tak,ale czy na od samego startu piwo było już tam warzone,czy przywożone z Wrocka?

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• adam16
                      • 2001.02
                      • 9865

Tak,ale czy na od samego startu piwo było już tam warzone,czy przywożone z Wrocka?
                      Taki stary forumowicz a zapomina o wyszukiwarce?
                      Początkowo było z Wrocławia, o czym pisano na forum. Teraz tylko pszeniczne przywożą - reszta jest z Katowic, o czym także już tu pisano.
                      Last edited by adam16; 2005-09-05, 09:53.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Tym samym sytuacja Katowic nie jest tożsama z tym co jest w tej chwili w BrowArmii i Hausta.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Comment

• Pogoniarz
                          • 2003.02
                          • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                          Taki stary forumowicz a zapomina o wyszukiwarce?
                          Początkowo było z Wrocławia, o czym pisano na forum. Teraz tylko pszeniczne przywożą - reszta jest z Katowic, o czym także już tu pisano.
                          Wiem ,wiem Adamie,dlatego ta dygresja była.Ludziska walili pewnie do DP jako Spiż Katowice.
                          Palone z Brzeska/Szczecin wszyscy wrzucają do...wiadomo.Także przekłamania w DP zdarzają się niestety.

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Wiem ,wiem Adamie,dlatego ta dygresja była.Ludziska walili pewnie do DP jako Spiż Katowice.
                            Palone z Brzeska/Szczecin wszyscy wrzucają do...wiadomo.Także przekłamania w DP zdarzają się niestety.
                            A to inna sprawa i tu się zgodzę.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Comment

• remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czy jest jeszcze jakaś szansa na pojawienie sie zmian w DP.
                              Pomysłów , wniosków itp zostało wymienionych bardzo wiele , ale jakoś od czasu jak rozpocząłem prowadzenie DP ( właśnie mineło 18 miesięcy ) zmian nie pojawiło sie wiele , a właściwie to prawie wcale ich nie bylo ( nie licząc tych kosmetycznych - aktualizacja browarów , ilość spożytego piwa itp ).
                              Czy są jakiekolwiek nadzieje na wprowadzenie chociaż cześci z pomysłów o których mowiło się w tym miejscu ?

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                                Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czy jest jeszcze jakaś szansa na pojawienie sie zmian w DP.
                                Pomysłów , wniosków itp zostało wymienionych bardzo wiele , ale jakoś od czasu jak rozpocząłem prowadzenie DP ( właśnie mineło 18 miesięcy ) zmian nie pojawiło sie wiele , a właściwie to prawie wcale ich nie bylo ( nie licząc tych kosmetycznych - aktualizacja browarów , ilość spożytego piwa itp ).
                                Czy są jakiekolwiek nadzieje na wprowadzenie chociaż cześci z pomysłów o których mowiło się w tym miejscu ?
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X