Pisanie kontynentami byłoby bez sensu. Weź sobie taki przykład: piwo X robione jest zarówno w Peru jak i w Argentynie, różnica między nimi jest taka sama jak między Carlsbergiem robionym w Polsce i w Dani. A ty piszesz poprostu X z Ameryki Południowej ? Sam bym niechciał żeby polskie piwa ktoś z Oceani zapisywał razem z rosyjskimi w zakładce "Europa Wschodnia".
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumPisanie kontynentami byłoby bez sensu. Weź sobie taki przykład: piwo X robione jest zarówno w Peru jak i w Argentynie, różnica między nimi jest taka sama jak między Carlsbergiem robionym w Polsce i w Dani. A ty piszesz poprostu X z Ameryki Południowej ? Sam bym niechciał żeby polskie piwa ktoś z Oceani zapisywał razem z rosyjskimi w zakładce "Europa Wschodnia".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonByć może. Mnie jeszcze nie zniechęciło. (...)
temat powinien być chyba połaczony z tym
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrChodziło mi o zrobienie listy krajów, które często pojawiają się w DP naszych użytkowników, i nie oszukujmy się są to w 95% kraje europejskie. zresztą można zrobić listę krajów europejskich i np. dodać opcję "inne" z możliwością wpisania co to za kraj.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik(...)temat powinien być chyba połaczony z tym
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=17852
Możemy sobie gdybać co i jak, a i tak od ARTa wszystko zależy.
Na początek jestem za wprowadzeniem mnożnika piwa poprzez wprowadzenie dodatkowego pola. Godzina spożycia może być jedna - wpisana przy danym piwie bazowym lub aktualizowana dla każdego przemnożonego piwa o 45(?) min. Chociaż może lepiej by była pojedyńcza, by nie wyszły dziwne rzeczy.
Załóżmy, że nie będzie ( ) przekrętów - dla mnie jako niepremiuma i tak nie ma to na nic wpływu.
Co do rozwijalnych list wpomnianych przeze mnie - chciałem tylko zauważyć, że wiele rzeczy da się wykonać (niekoniecznie trzeba)MM961
4:-)
Comment
-
-
Moim zdaniem powinno się usunąć na razie ze statystyk wpisane piwa z BrowArmii i Hausta. Te piwa powinny być w "inne" jako zagraniczne.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumMoim zdaniem powinno się usunąć na razie ze statystyk wpisane piwa z BrowArmii i Hausta. Te piwa powinny być w "inne" jako zagraniczne.Last edited by Pogoniarz; 2005-09-04, 20:34.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzPodobnie początkowo Spiż Katowice...do wrocławskiegoBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzTak,ale czy na od samego startu piwo było już tam warzone,czy przywożone z Wrocka?
Początkowo było z Wrocławia, o czym pisano na forum. Teraz tylko pszeniczne przywożą - reszta jest z Katowic, o czym także już tu pisano.Last edited by adam16; 2005-09-05, 09:53.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tym samym sytuacja Katowic nie jest tożsama z tym co jest w tej chwili w BrowArmii i Hausta.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Taki stary forumowicz a zapomina o wyszukiwarce?
Początkowo było z Wrocławia, o czym pisano na forum. Teraz tylko pszeniczne przywożą - reszta jest z Katowic, o czym także już tu pisano.
Palone z Brzeska/Szczecin wszyscy wrzucają do...wiadomo.Także przekłamania w DP zdarzają się niestety.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzWiem ,wiem Adamie,dlatego ta dygresja była.Ludziska walili pewnie do DP jako Spiż Katowice.
Palone z Brzeska/Szczecin wszyscy wrzucają do...wiadomo.Także przekłamania w DP zdarzają się niestety.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czy jest jeszcze jakaś szansa na pojawienie sie zmian w DP.
Pomysłów , wniosków itp zostało wymienionych bardzo wiele , ale jakoś od czasu jak rozpocząłem prowadzenie DP ( właśnie mineło 18 miesięcy ) zmian nie pojawiło sie wiele , a właściwie to prawie wcale ich nie bylo ( nie licząc tych kosmetycznych - aktualizacja browarów , ilość spożytego piwa itp ).
Czy są jakiekolwiek nadzieje na wprowadzenie chociaż cześci z pomysłów o których mowiło się w tym miejscu ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfireOd dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czy jest jeszcze jakaś szansa na pojawienie sie zmian w DP.
Pomysłów , wniosków itp zostało wymienionych bardzo wiele , ale jakoś od czasu jak rozpocząłem prowadzenie DP ( właśnie mineło 18 miesięcy ) zmian nie pojawiło sie wiele , a właściwie to prawie wcale ich nie bylo ( nie licząc tych kosmetycznych - aktualizacja browarów , ilość spożytego piwa itp ).
Czy są jakiekolwiek nadzieje na wprowadzenie chociaż cześci z pomysłów o których mowiło się w tym miejscu ?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment