Właśnie dlatego musimy ich nauczyć, że trzeba szanować birofili
Twoje propozycje zmian w dziale Kolekcjonerstwo/Birofilistyka
Collapse
X
-
Kudłaty napisal/a
Właśnie dlatego musimy ich nauczyć, że trzeba szanować birofili(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
A może "PORADNIKI" ?
W tym dziale możnaby spisać wszelkie poradniki, leksykony, albumy, katalogi etc., pomocne w rozwoju kolekcji birofilskich, umożliwiające "rozpracowanie" rzadkiego kapsla, ew. wafla (na forum tego rodzaju "śledztwa" parę razy już się toczyły).Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Re: A może "PORADNIKI" ?
celt_birofil napisal/a
W tym dziale możnaby spisać wszelkie poradniki, leksykony, albumy, katalogi etc., pomocne w rozwoju kolekcji birofilskich, umożliwiające "rozpracowanie" rzadkiego kapsla, ew. wafla (na forum tego rodzaju "śledztwa" parę razy już się toczyły).
Co do poradników i leksykonów to ostatnio dostałem "500 najlepszych piw świata" M.Jacksona - niestety wersja angielska. Ale jakość pierwszorzędna i dużo informacji o różnych wydawnictwach, organizacjach głównie z USA i Anglii. Polecam!(_)>
Comment
-
-
Jako długoletni kolekcjoner ( i użytkownik ) szkła piwnego
z przyjemnością widziałbym dział poświęcony tej niewątpliwie przyjemnej dla oka dziedzinie, bo coś mało, oj mało o tym
w Browarze ( na razie, mam nadzieję ).
Wskazanym też byloby zamieszczenie bibliografii birofilskiej
Sam dysponuję dość ciekawą biblioteczką poświęconą
piwom belgijskim i chetnie podzielę się wiedzą w niej zawartą.
Zdrowie Wasze w gardła naszePiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Moje propozycje
Originally posted by StaryKocur
z przyjemnością widziałbym dział poświęcony tej niewątpliwie przyjemnej dla oka dziedzinie, bo coś mało, oj mało o tym
Wskazanym też byloby zamieszczenie bibliografii birofilskiej
Sam dysponuję dość ciekawą biblioteczką poświęconą
piwom belgijskim i chetnie podzielę się wiedzą w niej zawartą.
Zdrowie Wasze w gardła nasze
2. BB - Bubloteczka (ups, miało być Biblioteczka ) BirofilaNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
StaryKocur napisal/a
Comment
-
-
Coraz więcej jest na browarze skanów etykiet, wafli i kapsli. Zaczyna być problem z przeglądaniem tego wszystkiego. Wszystko jest dobrze jeżeli chodzi o działające obecnie browary bo ich etykiety, wafle i kapsle można oglądać z poziomu Browary np polskie .
Ale co z tymi już nie istniejącymi? Przydałoby się stworzenie możliwości przeglądania tych zasobów alfabetycznie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
masz szczęście, jeszcze przed wyartykułowaniem tej propozycji została już uwzględniona w wersji 2.0- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
To może będzie można zamieścić też etykiety z Gerpolu, dla których dotychczas, nie było miejscaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Czy jakieś zmiany w "kolekcjonerstwie" się szykują?(_)>
Comment
-
-
hłe hłe
już od eonów...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Czas odświeżyć temat
Co prawda ten temat jest dość stary , ale chyba najlepiej pasuje do zamieszczenia mojej propozycji , którą chciałbym poddać pod osąd innych browarbizowiczów.
W „Kolekcjonerstwie” mamy już całkiem sporo działów poświęconych poszczególnym przedmiotom kolekcjonowanym przez różnych hobbystów. Obok najpopularniejszych ( etykiety, podstawki, szkło, puszki itp.) są również działy poświęcone przedmiotom mającym stosunkowo niewielki związek z piwem ( np. zapałki, długopisy , magnesy itp.).
Tego typu przedmiotów nie ukazało się zbyt wiele , o czym świadczy nawet liczba zamieszczonych skanów/fotek.
Zastanawiam się więc dlaczego nie ma wydzielonego działu dla wszelkiego rodzaju wielopaków w których sprzedawane jest piwo. W dzisiejszych czasach jest to przecież bardzo popularny rodzaj opakowania zbiorczego w którym jest sprzedawane piwo.
Proponuje więc dodać nowy dział w Kolekcjonerstwie pod nazwą „Wielopaki”, w którym byłyby zamieszczane fotki wszelkiego rodzaju wielopaków ( kartonowych, foliowych, metalowych, plastikowych itp.)
W ten sposób rozwiązałaby się również sprawa z zamieszczaniem zbiorczych opakowań promocyjnych , bo to przecież też są wielopaki.
Co prawda nie wiem czy ktoś to kolekcjonuje , ale chyba warto uwieczniać również takie przedmioty na które z reguły nie zwraca się uwagi, ale są przecież częścią rynku piwnego .
Comment
-
Comment