Stare oceny pozostają w formie komentarzy na forum i nie są brane pod uwagę w wyliczaniu bieżącej oceny średniej. Tak więc nie ma przeciwwskazań by oceniać ponownie piwa, szczególnie jeśli się zmieniły (obojętnie czy na plus czy minus).
Oceny piw / ARTomat
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2015-04-25, 08:55.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
1. Ocena za " opakowanie" jest absurdem
2. Za niska ocena za "smak"
3. Brakuje mi oceny za całość /jak na Ratebeer/, którą można sterować orzy ocenianiu piwa - często jest tak, że mamy inne odczucie ogólne niż na to wskazują suche liczby.
4. System powoduje, że oceny są zawyżone - widać to szczególnie przy ocenach Polaków na Ratebeer, gdzie polskie oceny sa około 1 punkt wyższe od pozostałych - myślę, że to zarówno wpływ Artomatu jak i polskich kompleksów.
W wyniku tego piwo , które w Artomacie uzyskuje 4, jest jednocześnie oceniane jako średnie - na Ratebeer miałoby najwyżej 3.
Proponuję odświeżyć formułę.Last edited by purc; 2015-04-25, 12:10.
Comment
-
-
Wchodzisz na piwo konktretnie, w górnym menu, masz 4 ikonki do klikniecia, wybierasz odpowiednia, tą obok ikonki aparatu i jazda.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
deklarowany styl piwa
Wydaje mi się istotne, aby w ramce z informacjami o piwie podawać deklarowany przez producenta styl piwa. Sam opis, nawet najbogatszy, nie odpowiada na pytanie, czego się spodziewać, kupując piwo w ciemno. A zdarza się, sądząc z opisów, że producentowi wychodzi coś zgoła innego, niż deklaruje. Oceniając statystycznie stopień odstępstwa od stylu, można z czasem z większym prawdopodobieństwem określić, czego się spodziewać.
Z kolei "ocenę redakcji" można chyba sobie darować.Last edited by Krzysiu; 2017-03-27, 09:44.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się istotne, aby w ramce z informacjami o piwie podawać deklarowany przez producenta styl piwa. Sam opis, nawet najbogatszy, nie odpowiada na pytanie, czego się spodziewać, kupując piwo w ciemno.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzia chyba nie wymaga dużego nakładu pracy.Last edited by Latarnik; 2017-03-29, 23:51.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziProponuje by darekd na ochotnika zmienil tych kilkadziesiat tysiecy stopek nad piwami.Last edited by darekd; 2017-03-30, 00:39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziŻeby Ci ten Samuel Adams sie rozpadł na drobne kawałki!5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Proponuje by darekd na ochotnika zmienil tych kilkadziesiat tysiecy stopek nad piwami.
Także popieram takie zmiany.Last edited by Pendragon; 2017-03-30, 07:38.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Coraz częściej info o stylu dodaję do opisu komercyjnego bo takie hybrydy powstają, że głowa małaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziCoraz częściej info o stylu dodaję do opisu komercyjnego bo takie hybrydy powstają, że głowa mała
Chodzi o to, że dotarcie do tej informacji i powrót wymagają dwóch całkowicie zbędnych kliknięć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNp. Russian Imperial Rye Wheat. Teraz wymyśliłem.
Chodzi o to, że dotarcie do tej informacji i powrót wymagają dwóch całkowicie zbędnych kliknięć.
Reszta i tak należy do ARTa.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
Comment