A ja tak sobie pomyślałem, że te kłótnie wynikają po trosze z tego, iż Art dał nam możliwość zagłosowania tylko na trzy piwa w danej kategorii (a w niektórych mniej). Sądzę, że gdyby można było (nie każdy by musiał) wytypować 5 czy 6 piw część problemów by znikła.
Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2003 - Komentarze i uwagi
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
-
-
Czy to piwo powinno być w tej czy w innej kategorii?
Czy powinna być jedna, pięć a może dziesięć kategorii?
Czy to piwo to jest takie a może inne?
A może głosować na 1, 5 , 10 piw?
Opamiętajcie się. To jest konkurs Arta i on ustalił takie a nie inne zasady.
Nie podoba się, nie głosować lub ogłosić konkurencyjny lub uzupełniający konkurs.
Rozumiem zgłaszać uwagi, ale nie prawie wymuszać zmiany w regulaminie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
po pierwsze, nikt tu się nie kłóci tylko wymienia poglądy, po drugie, Ahumba ma rację, a tak swoja drogą ja też bym wolał to lub tamto ale jest jak jest i jest dobrze.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
mogłem w ogóle wprowadzić tyle miejsc ile jest piw i nie dzielić na żadne kategorie
widzę że mój wybór może jest i kontrowersyjny, jednakże niezależnie od dyskusji i przedstawiawanych argumentów nie będzie przenosin piw do innych kategorii.
sądzę że porterowi z Somy bliżej jest do porterów ujętych w kategorii nr 3, pomimo górnej fermentacji i dodatkowej nutce imbirowej. bo zakładam że wzorowano się na porterach jako takich (jeśli chodzi o surowce, etc.).
uogólniając - porter pomimo odmiany bałtyckeij jest u nas znanym gatunkiem piwa - a stout owsiany - raz: ze względu na gatunek i dwa: ze względu na dodatek owsa, w ogóle poza tym przypadkiem (Soma Oatmeal Stout) nie występował w Polsce (ciągle chodzi o produkcję krajową oczywiście) i dlatego powędrował do piw specjalnych.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
uwagi i komentarze są jak najbardziej mile widziane. wiele sugestii zostanie uwzględnionych w przyszłorocznym plebiscycie. ten aktualny jest w końcu organizowany po raz pierwszy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ahumba napisał(a)
Czy to piwo powinno być w tej czy w innej kategorii?
Czy powinna być jedna, pięć a może dziesięć kategorii?
Czy to piwo to jest takie a może inne?
A może głosować na 1, 5 , 10 piw?
Opamiętajcie się. To jest konkurs Arta i on ustalił takie a nie inne zasady.
Nie podoba się, nie głosować lub ogłosić konkurencyjny lub uzupełniający konkurs.
Rozumiem zgłaszać uwagi, ale nie prawie wymuszać zmiany w regulaminie.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
ART napisał(a)
- a stout owsiany - raz: ze względu na gatunek i dwa: ze względu na dodatek owsa, w ogóle poza tym przypadkiem (Soma Oatmeal Stout) nie występował w Polsce (ciągle chodzi o produkcję krajową oczywiście)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Chyba miałeś na myśli stouta owsianego z GAB-a z Wąsoszy?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
iron napisał(a)
Chyba miałeś na myśli stouta owsianego z GAB-a z Wąsoszy?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
taaa, może jakieś kilka lat temu. a to jest plebiscyt na piwo roku 2003.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
ART napisał(a)
nic nie wysyłasz. tylko wybierasz swoich faworytów i... już.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
A skąd wiem, że mój głos został uwzględniony?
W końcu wiara czyni cuda
Comment
-
-
zythum napisał(a)
A skąd wiem, że mój głos został uwzględniony?
ok, już spieszę z odpowiedzią:
Jeżeli wchodząc po raz kolejny na stronę z formularzem widzisz swoich faworytów wybranych wcześniej to znaczy że Twoje typy są zapisane w bazie danych. Te dane nie są zapisywane lokalnie w plikach cookie, etc. jeśli do tego zmierzasz. Jeśli przed podliczeniem głosów nie nastąpi żaden kataklizm w którym zostanie unicestwiona baza danych Browaru to jest niejako pewne że Twój głos zostanie uznany- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
1. Jako nr 1. w piwach mocnych chce ustawic 'Amber - Red - niefiltrowany'
2. Chce oddac glos na pite w Wegorzewie piwo Pik z browaru Regina. (piwa beczkowe z tego browaru maja inne nazwy niz butelkowe ale ktore jest ktore?)
Comment
-
Comment