Proponuję, żeby w opisach piwa zamieszczać informację o surowcach, np. gotowiec, gotowiec lub ekstrakt modyfikowany, mieszanka słodów, mieszanka słodów i ekstraktów. Pozwoli to bardziej realnie porównać poszczególne produkty. Bo jeżeli pisze się w opisie tak - super piwo, smak, kolor, piana idealne, to łątwiej osiągnąć takie idealne parametry korzystając z gotowca niż samodzielnie dobierając kompozycję słodów.
Piwo z browarów domowych
Collapse
X
-
Zupełnie się Krzysiu z Tobą zgadzam, tylko problem polega na tym, że czasem oceniający nie wie, z czego robił piwowar.
-
-
Marusia napisał(a)
Zupełnie się Krzysiu z Tobą zgadzam, tylko problem polega na tym, że czasem oceniający nie wie, z czego robił piwowar."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
a ja sobie pomyślałem o utworzeniu czegoś takiego jak dziennik piwny, tyle że dla piwowarów. w dziale Twoje Warzenie wiele osób dość szczegółowo opisuje każdą swoją warkę - wydaje mi się że można uznać że większość piszących tam piwowarów będzie skłonna prowadzić taki dziennik, dzięki czemu dane o użytych surowcach i sposobach przeprowadzanych czynności będą w jakiś sposób usystematyzowane, a sam piwowar jak i inni (nie)piwowarzy będą mogli zapoznać się szczegółowo z każdą warką a w przypadku oceniania piwa - taki opis degustacji będzie wtedy powiązany z opisaną w takim "dzienniku" warką.
wydaje mi się że coś takiego znacznie ułatwiłoby piwowarom wyciąganie wniosków.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No takie coś mnie interesuje.
Znajdź tam miejse na surowce: słody, ekstrakty, proporcje, metody zacierania, drożdże, typy i ew. długości przerw.
Comment
-
-
założę nowy temat do przedyskutowania sprawy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Zupełnie się Krzysiu z Tobą zgadzam, tylko problem polega na tym, że czasem oceniający nie wie, z czego robił piwowar.
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment