Propozycje zmian i udogodnień w Browarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23965

oczywiście
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Skoro już tak się rozpędziłem z tymi propozycjami, to jeszcze jedną dorzucę :
      Przy ocenianiu piwa przydałaby się możliwość, aby obejrzeć sobie treść uzasadnienia w formie ostatecznej; tak jak "Sprawdź przed wysłaniem" w ramach Forum. Tak wyświetlony tekst jest łatwiejszy do przejrzenia i sprawdzenia, niż ten, który wpisujemy w okienku przeznaczonym na treść - wszak czasami używamy znaczników vB. Żeby zaś niczego nie sugerować, ocena końcowa na tym etapie nie byłaby wyświetlana.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

Ja też mam pewien pomysł, tyle że jest on związany z wprowadzeniem czegoś nowego a nie ulepszaniem już istniejących opcji.
        Jak chyba każdy wie na forum zamieszczamy artykuły z gazet czy z innych mediów dotyczące branży piwowarskiej i samego piwa. Jednak jeszcze nie spotkałem się z tym żeby ktoś z forumowiczów sam zrobił taką prasówkę. Dokładniej to ujmując mam tu na myśli jakieś wywiady z właścicielami browarów, prezesami czy innymi pracownikami. Oczywiście nie jest to zarzut w stosunku do nikogo. Często browary są odwiedzane przez forumowiczów i przy okazji można by zrobić jakiś ciekawy wywiad. W ten sposób można by się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy i z pewnością nie tylko ja bym chętnie czerpał wiedzę z takich wywiadów.
        Tak wiem że umówienie się z kimś konkretnym na rozmowę czy wywiad może być trudne ale przecież nie zaszkodzi spróbować. Jeżeli ktoś by już był umówiony na taką rozmowę to może dać znać o tym na forum a wtedy zainteresowane osoby mogły by zamieścić propozycje pytań jakie je interesują czy przesłać je na PW do autora
        Jako autor pomysłu pewnie zaraz przeczytam że jako właśnie pomysłodawca powinienem przeprowadzić pierwszy wywiad Jeżeli będę miał okazję to oczywiście postaram się to zrobić.
        Ps. A istnieje możliwość załatwienia legitymacji dziennikarskich portalu www.browar.biz ?

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

hmmm, może sie co poniektórym narażę ale wydaje mi się, że dobrze by było gdyby w dziale Przy Piwie stworzyć jeszcze jeden dział - pododdział, mianowicie Sportowy. W chwili obecnej są tylko dwie tematyczne dyskusje, w któych ilość odp. jest mniej więcej równa tej co w nieszczęsnej Polityce.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

becik napisał(a)
            hmmm, może sie co poniektórym narażę ale wydaje mi się, że dobrze by było gdyby w dziale Przy Piwie stworzyć jeszcze jeden dział - pododdział, mianowicie Sportowy.
            Nie wiem, czemu miałbyś się tym postem narażać. Temat sportowy jest tak obszerny, że można go spokojnie wyodrębnić i podpiąć po niego kopaną. Ja jestem za.

Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• becik
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

narażać tym, któzy uważają, że rozbudowywanie tematów nie związanych z piwem nie służy Browar.biz

Sport jest tak duzym i obszernym tematem, że powinien mieć swój dział.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9084

Właśnie wrzuciłem w dziale kolekcjonerskim ozdoby nalewaków z Piasta. Zauważyłem jednak, że w zasadzie równie dobrze mogłem to zrobić w galerii. .Nawet jedna pozycja się powtórzyła.Dotyczy to zresztą nie tylko ozdób.
                Czy nie powinno się albo zrobić jedno miejsce na takie rzeczy lub do galerii powinno się wrzucać TYLKO birofilia z browarów zagranicznych lub polskich ale zamkniętych?
                Chyba, że tak jest, tylko my jako mało rozgarnięci uzytkownicy Forum wrzucamy wszystko gdzie się da i później jest b.....ałagan.
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23965

nie, to moja wina - nie wszystkie działy w galerii jeszcze uporządkowałem w związku z aktualizacją działu kolekcjonerskiego.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• mjp
                    † 1963-2021 Piwosz i fajczarz w raju
                    • 2004.02
                    • 954

Właśnie trafiłem na ciekawą stronę: http://www.cyberbrau.org. Jest to miejsce służace do wymiany doświadczeń, receptur itp. z zakresu browarnictwa domowego. Oprogramowanie do takiego serwisu jest dostępne za darmo tutaj: http://cyberbrau.sourceforge.net. Myślę, że mogłoby się to sprawdzić jako dział w Browarnictwie Amatorskim. Baza danych polskich surowców, kalkulator receptur i forum ocen i wymiany myśli na temat warzenia. No i pracy nie powinno być wiele z integracją tego z browar.biz.
                    Pozdrawiam
                    Maciek
                    Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)

Comment

• becik
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.07
                      • 14999

Ahumba napisał(a)
                      (...) do galerii powinno się wrzucać TYLKO birofilia z browarów zagranicznych lub polskich ale zamkniętych?
                      Czemu polskie zamknięte też mają iść do galerii? Te również wrzucamy do działu kolekcjonerstwo, a jak brakuje jakiegoś browaru to ART doda jak to jest w etykietach i po problemie

Comment

• JAckson
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

Mam pytanie.
                        Ciekawi mnie dlaczego liczba wysłanych postów okreslona jest jako liczba wypitych piw. Na początku myślałem, że ma to związek z dziennikiem piwnym ale już wiem, że tak nie jest.
                        Przed chwilą musiałem tłumaczyć żonie, że ja wcale nie wypiłem w ciągu paru dni 26 piw tylko wysłałem tyle postów. Na szczęście uwieżyła.
                        MM961
                        4:-)

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23965

a bo miało być tak intrygancko to jeszcze jest sprawa zanim Dziennik Piwny zasiedlił się w ogóle w głowach

Comment

• arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

Oceny piw, opisy lokali i sklepów

Pomyślałem sobie, że fajnie by było gdyby stąło się regułą wpisywanie cen piwa w ocenach piw, opisach sklepów i lokali.
                            Dało by to jakiś obraz zróżnicowania cenowego w naszym ukochanym kraju.
                            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
                            Skład Piwa
                            Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

JAckson nie jesteś pierwszym który nabrał sie na to. Mnie z błędu wyprowadzał Audi. Propozycja dla Arta - może zaznaczyc w jakiś sposób ze to chodzi o inne piwa ? - może np "wypitych piw forumowych" ???

Comment

• kibi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 1875

Zachęcony przychylnością Arta dla moich zamieszczonych gdzie indziej uwag precyzuję jedną z nich. W dziale kolekcjonerstwo/etykiety/wyświetl według browarów nie mamy bezpośredniego dostępu do wszystkich 10 stron. Szukając Żywca albo Żnina musimy przejśc przes strony 5,7,9 do 10.
                                Trochę to uciążliwe, ale szukając czegoś innego, bardziej w środku alfabetu w ogóle nie wiemy jaką stronę kliknąć. Moze przy numerach stron mogłyby być litery jak na okładce wielotomowej encyklopedii.

Comment

Przetwarzanie...
                                X