Propozycje zmian i udogodnień w Browarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

becik napisał(a)
    Lub ewentualnie jeśli już musi być to chociaż niech w tej liczbie będzie ilość postów ale wykluczających te klepane w dziale PRZY PIWIE.
    Chyba przyznam rację Becikowi w tym punkcie. Sam pomyślałem o czymś takim. Jestem na forum dopiero kilka miesięcy. Do tej pory ciekawiły mnie prawie wszystkie tematy. Teraz niektóre tematy zaczynają mnie nudzić i nawet nie mam ochoty odpisywać nie tylko na nie, ale czytać pozostałych. Nie wiem czy wyłączenie opcji zliczania postów coś by pomogło w jakościach wypowiedzi, ale napewno straciło by sens ich nabijanie. Do niedawna myślałem, że jak ktoś ma dużo więcej postów ode mnie to zawsze ma coś ciekawego do napisania. Teraz już tak nie uważam. Sam czasem coś rozwodnię w dziale 'przy piwie' ale są pewne granice lania wody. Takie jest moje zdanie
    Last edited by JAckson; 2005-01-14, 09:54.
    MM961
    4:-)

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

becik napisał(a)
      (...) jest to serwis tematyczny i jesli jakiekolwiek wypowiedzi powinny byc liczone to tylko stricte tematyczne, nie jest to forum ogólne, forum plotek ze świata tylko forum piwne, nie oszukujmy się, ale tematy "bla bla bla-ple,ple,ple" obecnie przeważają na forum (...)
      I pisze to ten, co w dziale "Polityka" czuje się jak ryba w wodzie

A wracając do tematu : mi jest wszystko jedno, czy i ile "wypitych piw" pojawia się przy moim nicku. Zabawa jednak w posty ważne i te ważniejsze według mnie jest po prostu idiotyczna
      Last edited by Małażonka; 2005-01-14, 10:12.

Comment

• macmon
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.10
        • 140

Czy można usprawnić dodawanie fotek do wypowiedzi? Wielokrotnie próbowałem i nic, ani poprzez kod vB, ani poprzez dołącz plik.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

podeślij mi proszę plik który chciałeś zamieścić a z jakiś powodów się to nie powiodło - to sprawdze co mogło być nie tak jak trzeba. Za pomocą kodu vB można "wkleić" obrazki znajdujące się na innym serwerze, ale nie z lokalnego komputera.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• macmon
            • 2002.10
            • 140

To były zdjęcia zrobione podczas demontażu tanków w Warszawie, teraz to już nieaktualne, ale np próbuję ...dołączyć plik.. logo browaru (gif) i też nie wchodzi. Plik zaraz prześlę Ci na pocztę
            Attached Files

Comment

• macmon
              • 2002.10
              • 140

Ha, weszło, niesamowite

Comment

• iron
                • 2002.08
                • 6717

[QUOTE]becik napisał(a)
                [B](...)
                Z drugiej strony nie przypuszczałem, ze mozna aż taką wagę przywiązywać do ilości postów skoro jesteś tak niechętny temu pomysłowi.
                (...)

O kutwa, rozszyfrowałeś mnie To prawda, dostaję orgazmu jak patrzę na cyferki, a jak jest to rosnąca liczba moich postów, to jest to orgazm wielokrotny
                Last edited by iron; 2005-01-14, 11:30.
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Z tego, co piszecie o liczniku postów wnioskuję, że wydaje Wam się, że jeśli licznika nie będzie, to ludzie będą mniej bzdur pisać. To ci dopiero bzdura! Zamiast się cieszyć, że to forum żyje towarzysko, to stwarzacie problemy. Jeśli byśmy to nawijali tylko na tematy merytoryczne, to nie odbywałyby się spotkania w realu ani więzi między forumowiczami nie były by tak silne.

Nikt nikomu nie każe czytać wszystkich tematów. Ja od dawien dawna czytam tylko tematy wybrane, inne czytam sporadycznie. Żyj i pozwól żyć innym - myślę, że i tak wyznaczyliśmy na naszym Forum dobre granice, jeśli chodzi o poziom. Dla jednych jest wesoło, a przy okazji można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć, a dla innych jest tak, że można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć, a przy okazji jest wesoło i wydaje mi się, że tak właśnie powinno być.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• bury_wilk
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 2655

iron napisał(a)
                    O kutwa, rozszyfrowałeś mnie To prawda, dostaję orgazmu jak patrzę na cyferki, a jak jest to rosnąca liczba moich postów, to jest to orgazm wielokrotny [/B]
                    Hmm, nie myślałem, że tak mało Ci potrzeba

Lubię kiedy się zieleni
                    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• grzeber
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2002.05
                      • 2875

Myśle, że wywalanie licznika nie ma sensu. Na froum jest jak w życiu niektórzy lubią gadac dużo i nie zawsze z sensem a inni wolą od czasu do czasu powiedzieć coś konkretnego.

Ja do tego dużej wagi nie przypisuje bo i tak wiadomo kto ma do powiedzenia coś wartościowego w danym zagadnieniu np browarnictwie amatorskim (i nie tylko), historii lub zbieractwie a kto pisze bo nudzi się w pracy lub poprostu to lubi .
                      pozdrawiam
                      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Maremali
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1955

Na jednym z forum na które zaglądam w sezonie żużlowym administrator ograniczył ilość dziennych postów dla osób nie będących premium użytkownikiem. Mogę stwierdzić, że odniosło to nawet skutek w interesujących mnie tematach. Chociaż coniektórzy obchodzą to korzystając z wielu nicków. Ukrycie samej ilości postów nic nie daje, według mnie ta pozycja jest niepotrzebna określa tylko gadatliwość a nie "fachowość" wypowiedź danego forumowicza. A jeśli ktoś piszę bo ma chęć być wyżej w rankingu to zawsze będzie mógł zerknąć na spis forumowiczów posortowany wg. ilości postów. Może warto stworzyć ankietę czy wyłączyć czy pozostawić tę informację jeśli dla pojedynczych forumowiczów taka opcja jest niemożliwa do realizacji.
                        Last edited by Maremali; 2005-01-14, 12:40.
                        http://maremali.web-album.org/

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Małażonka napisał(a)
                          I pisze to ten, co w dziale "Polityka" czuje się jak ryba w wodzie
                          Akurat w tym temacie ryba jest wyrzucona na brzeg, powtarzam, nie chodzi o sam udział w dziale przy piwie tylko same wypowiedzi często jedno-dwuwyrazowe, nic nie wnoszące do tematu

iron napisał(a)
                          O kutwa, rozszyfrowałeś mnie To prawda, dostaję orgazmu jak patrzę na cyferki, a jak jest to rosnąca liczba moich postów, to jest to orgazm wielokrotny
                          więc może niedługo będziesz w tej dziedzinie "perpetum mobile"

Marusia napisał(a)

1. Z tego, co piszecie o liczniku postów wnioskuję, że wydaje Wam się, że jeśli licznika nie będzie, to ludzie będą mniej bzdur pisać. To ci dopiero bzdura!
                          2. Zamiast się cieszyć, że to forum żyje towarzysko, to stwarzacie problemy. Jeśli byśmy to nawijali tylko na tematy merytoryczne, to nie odbywałyby się spotkania w realu ani więzi między forumowiczami nie były by tak silne.
                          ad.1 Nie, nie jest to bzdura
                          ad.2 Znów niezrozumienie tematu, kto pisze o ograniczaniu się w kontaktach towarzyskich na forum i poza nim poprzez zlikwidowanie wskaźnika postów? To są dwie zupełnie rózne sprawy. Co szkodzi żeby nawet temat spotkań towarzyskich czy innych nie-piwnych był pozbawiony "pustych" postów?
                          Z drugiej strony sam jestem ciekaw ile postów napisałem w temacie związanym z browarem, a ile w "plepleple"

Maremali napisał(a)
                          Może warto stworzyć ankietę czy wyłączyć czy pozostawić tę informację jeśli dla pojedynczych forumowiczów taka opcja jest niemożliwa do realizacji.
                          jestem za
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• iron
                            • 2002.08
                            • 6717

ART napisał(a)
                            pstryczek elektryczek niedługo (ciekawe ile to eonów ) może zostać wprowadzony
                            Maremali, Becik ale z Was lenie - na poprzedniej stronie Art właśnie pisał, że być może będzie już wkrótce można sobie wyłączyć wyświetlanie licznika postów. No ale to za dużo roboty, żeby przeczytać parę postów więcej, co?
                            Lepiej jest generować kolejne posty (lub ich część)o czymś co już zostało wyjaśnione? No Becik, jak to się ma do "plepleple"
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

iron napisał(a)
                              Maremali, Becik ale z Was lenie - na poprzedniej stronie Art właśnie pisał, że być może będzie już wkrótce można sobie wyłączyć wyświetlanie licznika postów. No ale to za dużo roboty, żeby przeczytać parę postów więcej, co?
                              Lepiej jest generować kolejne posty (lub ich część)o czymś co już zostało wyjaśnione? No Becik, jak to się ma do "plepleple"
                              Ciekawe jak daleko to jest w kolejce zadań naszego admina, bo priorytet to ma raczej niski i jak długo znaczy wkrótce?
                              http://maremali.web-album.org/

Comment

• clarq
                                • 2003.09
                                • 187

mjp napisał(a)
                                Ostatnio coraz więcej forumowiczów ma konto na Skype. Może warto by wzbogacić profil użytkonika o stosowne pole? Oprócz już stniejących pól na identyfikatory komunikatorów. W sumie teraz identyfikator Skype jest przez niektórych użytkowników umieszczany w podpisie, ale to chyba nie jest optymalne roziwązanie.
                                przydałoby się także pole na numer telefonu
                                -------------------
                                Grupie Żywiec mówie stanowcze NIE!
                                Guinnessowi i innym ALE mówie stanowczo TAK!
                                Smacznym piwom (także jasnym) mówie TAK.

Comment

Przetwarzanie...
                                X