powodzenia, w razie problemów pisz śmiało.
forum vBulletin
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Ech... chyba bedę musiał prosić Cię o pomoc...
Błędu składni raczej nie ma... jedynie MySQL wyrzuca z siebie wszystkie rekordy w formie 'Resource id #2' itd... sam już nie wiem co jest źle... Próbowałem także z requirowaniem global.php i późniejszym stosowaniu $DB_site, jednkaże wynik otrzymywałem identyczny...
Kod PHP:<?
$baza = mysql_connect('localhost', 'baza', '');
mysql_select_db('baza', $baza);
while ($tematy = mysql_query('SELECT * FROM thread ORDER BY lastpost DESC LIMIT 10'))
{
echo("$tematy");
}
mysql_close($baza);
?>
---bez_nazwy
Comment
-
-
no cos takiego to nie wyjdzie, odpisze jutro rano bo muszę dokonać ewakuacji swojej osoby.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kod PHP:
<?
$baza = mysql_connect('localhost', 'baza', '');
mysql_select_db('baza', $baza);
$tematy_w = mysql_query("SELECT * FROM thread ORDER BY lastpost DESC LIMIT 10",$baza);
echo "<table>";
while ($tematy=mysql_fetch_array($tematy_w))
{
printf("<tr><td>%s</td></tr>\n",$tematy[title]);
}
echo "</table>";
mysql_close($baza);
?>
wynikiem będzie wyświetlenie samych tylko tematów ostatnich 10 dyskusji.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Witam... :-)
Dzięki wielkie, działa i to wspaniale - znacznie szybciej niż mój sposób z przerobieniem wyszukiwarki... :-)
Przy okazji - mógłbyś może polecić jakiś dobry serwer... ? Mój obecny provider chyba myśli, iż śpię na pieniądzach... próbuje wyciągnąć ze mnie ostatni grosz... teraz zaatakował o transfer, który to wylicza z bardzo ciekawego wzoru - 100 KB x oglądalność strony wzięta ze Stat4u x 30...
Jak sam przyznał, nie posiada dokładnych danych... i co ważniejsze - te cudeńka wprowadził kilka miesięcy temu, a zakupu konta dokonywałem prawie rok temu... dla mnie sytuacja stała się jasna - szuka głupich... ech... ręce opadają na widok tego całego 'profesjonalizmu inaczej'...
Pozdrawiam
---bez_nazwy
Comment
-
Comment