A ja bazując na pomysłach Jerzego proponowałbym tak:
1.Browar zamknięty [z tą adnotacją] niech funkcjonuje w liście wyboru browarów DP jeszcze pół roku po dacie jego zamknięcia. W tym czasie powinny "załapać się" wszystkie warki wyprodukowane przed jego "smiercią".
2. Po tym czasie tenże browar znika z listy browarów w DP, lecz nie znika ze statystyk, bo przecież wcześniej warzył (lub były mu przypisane - vide np. koncern z siedzibą: Warszawa, ul. Bokserska) konkretne piwa.
Ale czy to jest wykonalne? I tak nie uniknie się niedomówień.
Wielkie dzięki za uznanie, starałem się jak mogłem Oby tylko dało się to wszystko praktycznie zastosować w związku z obecną sytuacją w branży browarniczej...
jerzy napisał(a) Obstaję za końcem tego roku, w którym upłynął termin ważności ostatniej warki.
Wiem, że będą ludzie wpisywać np. wyprodukowanego teraz Piasta z Okocimia do Browaru Piastowskiego, ale na to chyba nic się nie poradzi.
Można by za to dopisać na liście informację, że browar jest zamknięty, czyli fragment listy wyglądał by w tej chwili tak:
Pepek napisał(a) A ja bazując na pomysłach Jerzego proponowałbym tak:
1.Browar zamknięty [z tą adnotacją] niech funkcjonuje w liście wyboru browarów DP jeszcze pół roku po dacie jego zamknięcia. W tym czasie powinny "załapać się" wszystkie warki wyprodukowane przed jego "smiercią".
2. Po tym czasie tenże browar znika z listy browarów w DP, lecz nie znika ze statystyk, bo przecież wcześniej warzył (lub były mu przypisane - vide np. koncern z siedzibą: Warszawa, ul. Bokserska) konkretne piwa.
Ale czy to jest wykonalne? I tak nie uniknie się niedomówień.
Słuszna koncepcja.Pół roku powinno w zupełności wystarczyć.
Trzeba koniecznie zaznaczyć,że jest już dany browar zamknięty,gdyż faktycznie na przykład nowy Piast warzony w...Brzesku(?)może być omyłkowo wklepywany pod pozycją Piasta. Fulla ostatnio piłem we Wrocławiu-czyli zapasy z Piasta jeszcze zostały.
Podobnie z Browarem w Połczynie-są wbite 3 piwa,a browar już od dłuższego czasu nie produkuje piwa,a jest na liście.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-06-02, 10:43.
Pepek napisał(a) A ja bazując na pomysłach Jerzego proponowałbym tak:
1.Browar zamknięty [z tą adnotacją] niech funkcjonuje w liście wyboru browarów DP jeszcze pół roku po dacie jego zamknięcia. W tym czasie powinny "załapać się" wszystkie warki wyprodukowane przed jego "smiercią".
2. Po tym czasie tenże browar znika z listy browarów w DP, lecz nie znika ze statystyk, bo przecież wcześniej warzył (lub były mu przypisane - vide np. koncern z siedzibą: Warszawa, ul. Bokserska) konkretne piwa.
Ale czy to jest wykonalne? I tak nie uniknie się niedomówień.
Rozwiązanie załatwiające sprawę. Szkoda że się pospieszyłem i pisałem na temat nieusuwania browaru Victoria w temacieDziennik Piwny - komentarze
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
Comment