A ja bazując na pomysłach Jerzego proponowałbym tak:
1.Browar zamknięty [z tą adnotacją] niech funkcjonuje w liście wyboru browarów DP jeszcze pół roku po dacie jego zamknięcia. W tym czasie powinny "załapać się" wszystkie warki wyprodukowane przed jego "smiercią".
2. Po tym czasie tenże browar znika z listy browarów w DP, lecz nie znika ze statystyk, bo przecież wcześniej warzył (lub były mu przypisane - vide np. koncern z siedzibą: Warszawa, ul. Bokserska) konkretne piwa.
Ale czy to jest wykonalne? I tak nie uniknie się niedomówień.
Wielkie dzięki za uznanie, starałem się jak mogłem Oby tylko dało się to wszystko praktycznie zastosować w związku z obecną sytuacją w branży browarniczej...
jerzy napisał(a) Obstaję za końcem tego roku, w którym upłynął termin ważności ostatniej warki.
Wiem, że będą ludzie wpisywać np. wyprodukowanego teraz Piasta z Okocimia do Browaru Piastowskiego, ale na to chyba nic się nie poradzi.
Można by za to dopisać na liście informację, że browar jest zamknięty, czyli fragment listy wyglądał by w tej chwili tak:
Pepek napisał(a) A ja bazując na pomysłach Jerzego proponowałbym tak:
1.Browar zamknięty [z tą adnotacją] niech funkcjonuje w liście wyboru browarów DP jeszcze pół roku po dacie jego zamknięcia. W tym czasie powinny "załapać się" wszystkie warki wyprodukowane przed jego "smiercią".
2. Po tym czasie tenże browar znika z listy browarów w DP, lecz nie znika ze statystyk, bo przecież wcześniej warzył (lub były mu przypisane - vide np. koncern z siedzibą: Warszawa, ul. Bokserska) konkretne piwa.
Ale czy to jest wykonalne? I tak nie uniknie się niedomówień.
Słuszna koncepcja.Pół roku powinno w zupełności wystarczyć.
Trzeba koniecznie zaznaczyć,że jest już dany browar zamknięty,gdyż faktycznie na przykład nowy Piast warzony w...Brzesku(?)może być omyłkowo wklepywany pod pozycją Piasta. Fulla ostatnio piłem we Wrocławiu-czyli zapasy z Piasta jeszcze zostały.
Podobnie z Browarem w Połczynie-są wbite 3 piwa,a browar już od dłuższego czasu nie produkuje piwa,a jest na liście.
Pepek napisał(a) A ja bazując na pomysłach Jerzego proponowałbym tak:
1.Browar zamknięty [z tą adnotacją] niech funkcjonuje w liście wyboru browarów DP jeszcze pół roku po dacie jego zamknięcia. W tym czasie powinny "załapać się" wszystkie warki wyprodukowane przed jego "smiercią".
2. Po tym czasie tenże browar znika z listy browarów w DP, lecz nie znika ze statystyk, bo przecież wcześniej warzył (lub były mu przypisane - vide np. koncern z siedzibą: Warszawa, ul. Bokserska) konkretne piwa.
Ale czy to jest wykonalne? I tak nie uniknie się niedomówień.
Rozwiązanie załatwiające sprawę. Szkoda że się pospieszyłem i pisałem na temat nieusuwania browaru Victoria w temacieDziennik Piwny - komentarze
Comment