Ranking KIPERÓW i NAJLEPSZYCH PIW

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

    #16
    Rozróżniłbym piwo z dodatkiem miodu(gdzie i tak głównym składnikiem jest słód jęczmienny), a miód pitny, to nie to samo. Miód piwny raczej bliższy jest winom a nie piwu.
    Zawartość alkoholu np w takim "półtoraku" to 17 %. Najzabawniejsze jest to, że takie podstawowe kwestie są w wątku o kiperach

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23902

      #17
      sam tą kwestię podniosłeś więc nie ma sie co dziwić... wracając do tematu - oczywiście wątek Mistrza powędrował do działu Ogólnego, w Piwo-Konkretnie lądują jedynie opisy piw.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

        #18
        W jednym fragmencie mojej wypowiedzi, oczywiście zamiast "miód piwny" powinno być "miód pitny"

        Comment

        Przetwarzanie...