Co myślicie o pomyśle na giełdę piwną? Taką, dzięki której mieszkaniec Suwałk będzie miał mozliwość spróbować Brackiego, a ktoś ze Śląska np. gościszewskiego Rycerza? Wystarczyłoby się dogadać - wymiana lub zapłata - odpowiednio zabezpieczyć przesyłkę i w drogę. Co Wy na to?
giełda piwna
Collapse
X
-
hmmm.... Problem pzesyłki. Czy czasem nie dostaniemy rozbitego szkła w mokrej paczce... Nie wiem jak wyglada droga paczki na poczcie ale z moich doświatczeń to mniej więcej tak jak na poczatku jednego filmu z Ace Ventura (chyba Psi Detektyw)...
a poza tym koszty
-
-
Przymierzająć się (niestety, ostatecznie do tego nie doszło z powodu braku piwa) do takiej butelki planowałem wykorzystać karton po papierze do drukarek (wchodzi do niego 5 ryz). Wystarczyłoby wyłożyć go obficie gazetami, a butelki owinąć folią ochronną (taką jak w kopertach). Koszt przesłania 4 piw w ten sposób to około 6-7 zł. Można też przesyłać piwo w puszce, choć za tym akurat nie przepadam.
Gdyby znalazł się ktoś chętny, można by to przetestować, na początek osrożnie - 1,2 butelki.
Ja pocztą dostaję różne rzeczy, jeszcze nic mi nigdy nie uszkodzili.
Comment
-
-
Myślęże pomysł sam w sobie całkiem ciekawy. Trudno spróbować czegos z przeciwległego krańca kraju ( np dla mnie prawie poza zasięgiem są Mazury, wiekszość Mazowsza , Lubelszczyzna itp ). Myślę że można by to powiązać z jakimiś promocjami, zbieram szkło wieć dlatego przyszło mi to na myśl. Otrzymując zestaw piwek ze szklaneczką z browaruniedostępnego w moich okolicach chętnie bym sie zrewanżował gatunkiem uzgodnionym z wysyłajacym ( warunki i sprawy techniczne do uzgodnienia np na PW ) Wierzę w uczciwość forumowiczów więc popieram ten pomysł.
Comment
-
-
Taka giełda na browarze istnieje już od dawna. Jak E-prezes napisał ma już takie doświadczenie za sobą. Podobnie kilka innych osób(w tym i ja). Poza tym często dochodzi do spotkań forumowiczów na giełdach czy na zwykłym piwkowaniu. I tam właśnie często dochodzi do wymiany. Wystarczy zerknąć na jedno ze zdjęć Slavoya zrobione chyba po giełdzie w Żywcu, to każdy zobaczy w ile różnych piw można się zaopatrzyć.
Oczywiście nie każdy jeździ na giełdy czy chodzi na spotkania. Dla tego taka forma wymiany jest dobra i ja się też na nią piszę. Ze swojej strony też zapraszam do działu piwo gdzie, może ktoś coś znajdzie interesującego dla siebie.
Comment
-
-
czy wprowadzenie następującej możliwości w serwisie byłoby sensowne:
- Podobnie jak w dziale Kolekcjonerstwo - dodawanie do oferowanych i/lub poszukiwanych tyle że różnych piw wybieranych z działu Piwo.
- Do tego każdy uczestnik musiałby podać w profilu miejscowość z której operuje żeby to miało ręce i nogi (wybór miejscowości następowałby z listy - obecnie mam dostęp do bazy danych większości polskich miejscowości wraz z powiatami i gminami, więc podstawa już jest).
- W profilu pojawiłaby się zakładka z zestawem poszukiwanych / oferowanych piw.
Sprawę można połączyć z kilkoma innymi rozwiązaniami.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment