giełda piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

ART napisał(a)
    czy wprowadzenie następującej możliwości w serwisie byłoby sensowne:

- Podobnie jak w dziale Kolekcjonerstwo - dodawanie do oferowanych i/lub poszukiwanych tyle że różnych piw wybieranych z działu Piwo.
    - Do tego każdy uczestnik musiałby podać w profilu miejscowość z której operuje żeby to miało ręce i nogi (wybór miejscowości następowałby z listy - obecnie mam dostęp do bazy danych większości polskich miejscowości wraz z powiatami i gminami, więc podstawa już jest).
    - W profilu pojawiłaby się zakładka z zestawem poszukiwanych / oferowanych piw.

Sprawę można połączyć z kilkoma innymi rozwiązaniami.

pomysł dobry - a listę wszystkich miejscowości w Polsce można zapewne znaleźć na stronach GUS-u
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

pomysł wymianki piw jest bardzo dobry, juz kilkakrotnie tą drogą pozyskalem kilka ciekawostek i mam nieodpartą chęć na kolejne, więc gdzie mozna zacząć proponować co się ma a co interesuje?
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• remfire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1334

Wymiana piwo za piwo , a moze lepiej wymiana w pakietach kwotowych - ja wysyłam cos , a dostaję przesyłke za taka sama kwote.
        Wypada jednak dodać że miejscowośc w której sie mieszka nie zawsze odzwierciedla dostepnośc piw. Mieszkam kilkadziesiat kilometrów od Lwówka , ale tych piw nie spotkałem u siebie , natomiast od pewnego czasu moge kupic piwa Ambera m.in. Kożlaka - chociaż odległośc od tego browaru to kilka setek kilometrów. Podobnie "problemy" mają pewnie forumowicze z wiekszych miast, co zresztą widać po ich wypowiedziach. Niezbędne więc oprócz miejscowości jest podanie piw jakie ma sie mozliwość udostępnić do wymiany.
        Powracam również do promocji piwnych - oprócz spróbowania niedostepnych u mnie piw , chętnie wszedłbym w posiadanie zestawów promocyjnych z dodatkiem jakiegoś szkła - połączyłoby sie przyjemne z pożytecznym

Comment

• remfire
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 1334

zapomniałem dodać że do przesyłki należałoby dołaczyć paragon - tak dla rozwiania wątpliwości.

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

Dopóki to cenne rozwiązanie zaproponowane przez ARTa nie zostanie zaimplementowane (przez ARTa ), można zrobić taką prowizorkę - założyć np. w dziale "Kolekcjonerstwo" (kolekcjonerstwo smaków...) albo w innym, nowym, dwa tematy: "Poszukuję piw" i "Oferuję piwa". No, można jeszcze dorzucić trzeci temat na komentarze...

W tychże tematach każdy wpisywałby, co go interesuje i czym może zainteresować innych. Dalsze uzgodnienia nastąpiłyby na PW. Jakaś forma rozliczeń pieniężnych zapewne byłaby konieczna - raczej trudno będzie dobrać zestawy piwa o równej wartości - ale to już sprawa między zainteresowanymi. Gdyby zaś znalazło się kilku chętnych z jednej miejscowości, "dostawca" mógłby wysłać jedną przesyłkę, co wpłynęłoby korzystnie na koszty pocztowe...
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• baklazanek
              † 2014 Piwosz w Raju
              • 2001.08
              • 3562

Kolejna wymiana(na razie połowiczna) dokonana. Dzięki E-prezesowi mam piwa z browaru Jagiełło za co mu bardzo dziękuję.

Comment

Przetwarzanie...
              X