Co sądzicie o tym, żeby w piwo konkretnie wprowadzić dział/poddział/rubrykę/temat/ (nie wiem, co najlepiej) w którym dokonywałoby się ocen porównawczych? Można by to wykorzystać dwojako, tzn. do porównywania czy jakieś piwa to to samo a tylko różni sie etykietą/nazwą/rozlewnią, lub inaczej do oceniania piw konkurencyjnych wobec siebie. Na podstawie takich porównań z czasem można by pokusić się o jakiś ranking.
Fakt, że i teraz każdy może zajrzeć do ocen interesujących go piw i je ze sobą skojarzyć. Tyle, że nie będzie to do końca prawdziwe porównanie, bo przy piciu piw osobno dochodzą bardzo zróżnicowane czynniki związane z samopoczuciem, aktualnym apetytem, pogodą, partią piwa i tysiące podobnych. Ja myślę, o klasycznym teście porównawczym: dwa piwa, dwia kufle, jeden czas.
Fakt, że i teraz każdy może zajrzeć do ocen interesujących go piw i je ze sobą skojarzyć. Tyle, że nie będzie to do końca prawdziwe porównanie, bo przy piciu piw osobno dochodzą bardzo zróżnicowane czynniki związane z samopoczuciem, aktualnym apetytem, pogodą, partią piwa i tysiące podobnych. Ja myślę, o klasycznym teście porównawczym: dwa piwa, dwia kufle, jeden czas.
Comment