Jeżeli już to platforma B2B, bo dla browar<->klienci indywidualni to faktycznie śliski temat. Przedstawiałem taką możliwość wcześniej kilku browarom i importerom, ale wraz z podniesieniem alarmu przez Parpę i MF dałem sobie z tym spokój.
Zieloni
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
narzędzie takie było, ale z racji śliskości tematu nie proponuję już tego browarom.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Może warto rozważyć możliwość dodawania komentarzy za opłatą 5 zł rocznie. Wyeliminowałoby się notorycznie powtarzajce sie wpisy nowicjuszy typu "pije od 5 lat cztery butelki tyskiego codziennie, bo to najlepsze piwo". Być może pozwoliłoby to na obniżkę opłaty dla dotychczasowych premiumów? Ale czy nie wyleje się dziecka z kąpielą? Tego nie wiem.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ja proponuje system podobny do tego obowiązującego na elektrodzie.pl . Co ciekawsze wątki są dostępne za ileś tam punktów. Można owe punkty otrzymać za publikacje bądź porady od forumowiczów lub sobie kupićza kilka PLN. Z drugiej strony proponuję ogłosić ściepę
lub zrobić cegiełko/kufelko/otwieracze (tanie
) czy cóś za symboliczne 10/50/20 PLN. Wsparcie będzie a i pamiątka zostanie. (wena troszkę po Brackim ale może coś chwyci
)
Comment
-
jeśli wszystko dobrze się ułoży, będą cegiełki podstawkowo-serwerowe- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
.
Konieczny dopisek można kupować po kilka, ilość sztuk ograniczona.
Żeby nie było, że to tylko żarty ja się zapisuję na listę oczekujących (tylko ładne mają być kolorowe).
Otwieracz z logo Browar.biz też chętnie kupię.Comment
-
Moja propozycja jest trochę inna, aczkolwiek zmierza do wspierania przez samych członków Forum. Oczywiście pozostaje zawsze kwestia uczciwości
Gdyby każdy z forumowiczów miał tzw. kartę członkowska ( w formie namacalnej) i okazywał ją np. w sklepach i knajpach które są opisane na forum to te sklepy i knajpy mogłyby jakiś procent od utargu zrobionego na członkach forum odsyłać na konto browar.biz .Comment
-
Moja propozycja jest trochę inna, aczkolwiek zmierza do wspierania przez samych członków Forum. Oczywiście pozostaje zawsze kwestia uczciwości
Gdyby każdy z forumowiczów miał tzw. kartę członkowska ( w formie namacalnej) i okazywał ją np. w sklepach i knajpach które są opisane na forum to te sklepy i knajpy mogłyby jakiś procent od utargu zrobionego na członkach forum odsyłać na konto browar.biz .Mniej książków więcej piwaComment
-
nieeee, nie dopisałem że oczywiście od tych którzy wyrażą zgodę na taką formę współpracy. Było nie było jest to jakaś forma promocji lokalu-sklepu.
Ja bym się zgodził, przecież tutaj wątki pozytywne nabijają klientów. Popatrz na wątek sklepu SMAK w gdańsku, sam z niego korzystam i dowiedziałem sie o nim tutaj. A zostawiłem już tam trochę kasy bo próbuje właściwie wszystkie nowości jakie się pojawiają.Comment
-
Myślę, że liczba knajp zainteresowanych przekazywaniem kasy ARTowi bez trudu nie przekroczy 0. Pozostaje jeszcze rozwiązać dylemat - kto będzie liczył sprzedane forumowiczom piwa i w jaki sposób ART zorganizuje windykację od opieszałych.
Żeby nie było, ja też mam pomysł, równie realny. Urządźmy pikietę pod NBP, niech 1 proc. od każdego nowo drukowanego banknotu lub bitej monety będzie przekazywany na rozwój browar.bizOstatnia zmiana dokonana przez arcy; 2008-03-11, 10:00.Comment
-
liczą się chęci, według mnie da się to zrobić trzeba tylko chcieć, moge być pierwszy.
dla członków browar biz dam rabat na piwo w jakiś konkretny dzień, a różnicę od ceny normalnej odprowadzę na konto browr biz. myslę że jest to łatwe do policzeniaComment
-
Na pewno podział Zielonych na brązowych, srebrnych i złotych będzie dobrym posunięciem - zawsze chciałam być Złotym CzłonkiemNo, jeszcze nie wiem, czy mnie będzie stać
Płatne części serwisu czy punkty - też niezłe rozwiązanie. Oczywiście jedno nie wyklucza drugiego. Może Art w końcu zacząłby wychodzić na swojeComment
-
No to mamy pierwszego chętnego. Jak duży będzie to rabat? W który dzień? Jak myślisz, ile osób przyjdzie skorzystać z tej promocji? Ile piw wypiją? Jaką kwotę miesięcznie będziesz mógł przekazać ARTowi? Ile znajdziesz takich knajp w Polsce?Comment