Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2004 - Komentarze i uwagi

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

e, tam...

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Wierzę, że plebiscyt i jego wyniki będą najlepsze z możliwych w zaistniałych okolicznościach
      MM961
      4:-)

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
        ... w zaistniałych okolicznościach
        właśnie... czy ogólnie obiektywne to już inna bajka dopuki w plebiscycie będzie uczestniczyć raptem 200 osób.

Comment

• Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
          Plebiscyt jest na rok 2004 i tylko piwa, które smakowały mi w zeszłym roku mogą ze sobą "zawodniczyć". Nie przeszkadza mi to jednak, w zakamarkach pamięci tworzyć "zestaw" na plebiscyt 2005 (bo mam nadzieję, że taki się odbędzie)
          Czyli wyszedłem z dobrego założenia, dzięki Małażonko (becik i JAckson również )
          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

tu za mało tego tam za dużo tego ege bege trele morele. mamy naprawdę najlepszych na świecie specjalistów od narzekania

a poza tym FCJP - dopóki ;D
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

przejrzałem temat Broka Sambora i stwierdzam jednak - że pozostanie tak jak jest - od ponad dwóch lat Sambor występuje tylko jako Export i w tym samym temacie był od wtedy opisywany - a może się mylę i teraz Sambora można dostać w wersji "nieeksportowej"?

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ZIOMEK2
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.09
                • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                Ziomku jeżeli chcesz mnie obrażać to jeszcze musisz poćwiczyć - nie tacy próbowali.
                NIe mam zamiaru tutaj przepisywać całych rozdziałów książek których Tobie się nie chce przeczytać. Jeżeli chcesz dalej pozostawać piwnym ignorantem to niech tak zostanie. Na zdrowie.
                Co to jest ta 13 - ka ?

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  Ziomek - ostrzeżenie - jeszcze jeden taki nieuzasadniony atak i będziesz mial kłopoty. Proszę wypowiadać sie na temat, a przepychanki to na PW. Jak wstałeś lewą nogą, to nie siadaj do kompa
                  Trzymasz WŁADZĘ ?

Grzecznie się zapytałem !

...kolejny raz...

Bo dla mnie punkt wyjścia dla takich " akcji " to :

- piwa lekkie do 11* Blg
                  - piwa pełne do 15* Blg
                  - piwa mocne do 22* Blg

W /g norm za roku 1995 i 2000...

Zapytałem i nikt nie potrafił mi grzecznie odpowiedzieć

A inne to ...

Comment

• ZIOMEK2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 2523

I już nie będę odpowiadać, bo czas mi się skończył i jest po moich głosach piwnych !

Czas na narty i piwo !

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

to jest teoria, która z praktycznego względu jest nie do wykonania na skalę ogólnopolską, gdyż większość browarów nie podaje zawartości ekstraktu w swoich piwach. 13 BLG jest najbezpieczniejszym podziałem na piwa jasne mocne i jasne pełne/lekkie/stołowe.

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
                        Bo dla mnie punkt wyjścia dla takich " akcji " to :

- piwa lekkie do 11* Blg
                        - piwa pełne do 15* Blg
                        - piwa mocne do 22* Blg
                        Takie dane są dobre do akcyzy....
                        Piwo mocne do 22 procent to zarówno piwo jasne jak i piwo ciemne, wśród ciemnych kożlak czy porter, więc jak mozna min. 3 różne gatunki piwa mające zupełnie inny smak i proces warzenia wrzucić do jednego wora?
                        Jako jeden kategorie oceniałbyś portera i np Imperatora z Jabłonowa?
                        Niedoczekanie
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

uważam, że 20% umocowanych administracyjnie do głosowania to całkiem niezły wynik.

spójrz np. jaka frekwencja była w takim Gorzowie bodajże, w dużo ważniejszej jak by nie było sprawie.

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

a możesz bardziej napisać to dla ludzi, bo za grosz snie rozumiem o co chodzi ?

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23926

dla Ciebie 200 głosujących to mało, dla mnie to sporo.
                              200 osób które wzięło udział w ubiegłym roku to ok. 20% całej grupy Browarowiczów która mogła głosować. jeśli nie jest to dla Ciebie zrozumiałe proszę o PW.

Comment

• ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                                to jest teoria, która z praktycznego względu jest nie do wykonania na skalę ogólnopolską, gdyż większość browarów nie podaje zawartości ekstraktu w swoich piwach. 13 BLG jest najbezpieczniejszym podziałem na piwa jasne mocne i jasne pełne/lekkie/stołowe.
                                Czyli umownie... i to jest jasne.
                                Umawiamy się i oceniamy.
                                Dziękuję.

Comment

Przetwarzanie...
                                X