Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2004 - Komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2004 - Komentarze i uwagi
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
W związku z tym, że wśród forumowiczów jest dość duża reprezentacja smakoszy porterów wnioskuję o możliwość rozszerzenia kategorii 4, tak, aby i tu można było wybrać III najlepsze portery.
Wiem, że jest ich mało (porterów, nie smakoszy), ale właśnie dlatego myślę, że należałoby docenić te, które jeszcze istnieją. Co mi po głosowaniu, skoro kolejne portery będą znikać z rynku. Może właśnie rozszerzenie tej kategorii sprawi (w co naiwnie wierzę), że browary na nowo odkryją PORTERY.
A poza tym. Mam pytanie, po co pojawiła się kategoria piw (ups "napojów") karmelowych? Przecież na podobnej zasadzie można byłoby wydzielić płyny imbirowe, wiśniowe, cytrynowe czy inne temu podobne szkaradki.bla bla bla
-
-
da się dłoń pożrą całą rękę
1) nie będzie więcej miejsc nagradzanych dla porterów bo jest ich po prostu za mało
2) napój słodowy nie jest tożsamy z piwem aromatyzowanym, choćby dlatego że jest wytwarzany ze standardowych surowców piwowarskich. W ubiegłym roku "piwa" tego gatunku niezbyt szczęśliwie występowały w kategorii piw ciemnych - w tym roku zostały wydzielone.
Może powinieneś zapoznać się z tym jak powstają "płyny imbirowe, wiśniowe, cytrynowe czy inne temu podobne szkaradki" a jak napoje karmelowe.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTda się dłoń pożrą całą rękę
Poza tym, chyba po to ten wątek, żeby się czepiać
1) nie będzie więcej miejsc nagradzanych dla porterów bo jest ich po prostu za mało
Bo ile to jest "wystarczająco"? Policzyłem, że porterów jest 12, piw ciemnych - 24. Czyli jak rozumiem, 24 to byłoby OK.
A zatem 24 do 12 ma się tak jak 3 do 1,5 - w zaokrągleniu 2
Zresztą, z roku na rok porterów ubywa, więc być może to jedna z ostatnich szans zagłosowania na nie
2) napój słodowy nie jest tożsamy z piwem aromatyzowanym, choćby dlatego że jest wytwarzany ze standardowych surowców piwowarskich...
Może powinieneś zapoznać się z tym jak powstają "płyny imbirowe, wiśniowe, cytrynowe czy inne temu podobne szkaradki" a jak napoje karmelowe.
Skoro jednak takie są różnice to wydzielenie ich jest logiczne.bla bla bla
Comment
-
-
Czy "Zlaty Hrad" z Van Pura nie jest piwem licencyjnym? Fakt, faktem, że na etykiecie nie ma żadnej informacji o warzeniu na licencji, ale jednak myslałem, że jest.
Comment
-
-
nie jest. sam się na to kiedyś nabrałem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
w piwach ciemnych są też ciemne mocne, ciemne lagery, koźlaki, etc. dlatego mają trzy miejsca. tak czy owak po zakończeniu konkursu będzie można spokojnie ustalić trójkę najlepszych porterów, ale specjalnie wyróżniony zostanie jeden.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Mości ARTcie - środowisko "browarowe" odbiega - na szczęście - od średniej krajowej i w PORTERACH gustuje wybitnie. Przyznam się, że miałem problem z wyborem, bo chętnie wyróżniłbym portery i z Witnicy, i z Cieszyna i z Łodzi. Dlatego też przychylam się do postulatów kolegi kalifata"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
No i zagłosowałem. Z piwami jasnymi i ciemnymi nie miałem najmniejszych problemów, trochę gotrzej było z jasnymi mocnymi, a z porterami to już miałem bardzo ciężki orzech do zgryzienia. Ciężko wybrać tylko jedno piwo z tak bardzo lubianej kategorii. Dobrze, że portery z Krajana i Ciechanowa piłem w 2005, a nie w 2004 roku, bo już w ogóle bym się załamał. Zdrówko OrganizatorówBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
jak zalogowany zajrzysz jutro to Twoje głosy nadal będą tam tkwić
będziesz mógł je zmieniać do woli do końca marca.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Mości ARTcie - środowisko "browarowe" odbiega - na szczęście - od średniej krajowej i w PORTERACH gustuje wybitnie. Przyznam się, że miałem problem z wyborem, bo chętnie wyróżniłbym portery i z Witnicy, i z Cieszyna i z Łodzi.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
To ja chciałbym namieszać trochę w kwestii regulaminu - co prawda jest już trochę późno, ale tylko trochę.
Otóż chodzi o nagrodę dla "Browaru Roku 2004" przyznawaną na zasadzie sumowania punktów uzyskanych przez poszczególne piwa. Zasadniejsze wydaje mi się tu zastosowanie średniej. Różne browary warzą różną ilość piwnych marek i możnaby tę okoliczność uwzględnić.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyTo ja chciałbym namieszać trochę w kwestii regulaminu - co prawda jest już trochę późno, ale tylko trochę.
Otóż chodzi o nagrodę dla "Browaru Roku 2004" przyznawaną na zasadzie sumowania punktów uzyskanych przez poszczególne piwa. Zasadniejsze wydaje mi się tu zastosowanie średniej. Różne browary warzą różną ilość piwnych marek i możnaby tę okoliczność uwzględnić.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment