wyniki będą opublikowane wcześniej - dla PremiumUżytkowników
A ile wcześniej?
Oficjalne ogłoszenie wyników chyba jest coraz bliżej, a przydało by się kilka dni czasu, co by zdążyć przedyskutować niezbędne poprawki.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
W I kategorii zamiana miejsc w porównaniu z poprzednim rokiem. Powtarzalność wyniku świadczy, że można spokojnie powiedzieć, że Czarnków i Lwówek Śląski warzą najlepsze w Polsce piwa jasne w najabrdziej popularnym segmencie piw (10-12 % ekstraktu).
W kategoriach piw mocnych martwi mnie niska pozycja Janowa ale z drugiej strony to piwo jest dostępne tylko z beczki w bardzo ograniczonym obszarze więc niewielka grupa miała go okazję spróbować.
Ogólnie jedynym zaskoczeniem jest dla mnie wysoka pozycja Reddsa. Cóż dla mnie takie wytwory nie mają z piwem (nawet specjalnym) nic wspólnego bo swój "smak" zawdzięczają dodanym sztucznym aromatom a nie owocom czy sokom. Ale to tylko moje prywatne zdanie.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No właśnie, liczba głosujacych jest ważna i dla nas i dla browarów...Będą te dyplomy dla zwycieskich piw??Ja się ciesze z wyników bardzo, koncerny strasznie daleko(poza tym reddsem).Teraz tylko pozostaje mi zdobyć jakoś to mistrzowskie Noteckie...a za wyniki wzniosę wieczorem toast Koźlakiem Ambera.
Śierotka wylosowała dwóch zwycięzców z Bytomia.Ciekawe kto maczał w tym paluszki?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Wyniki generalnie mnie cieszą, bo moi faworyci albo zwyciężyli, albo załapali się na "pudło". Wyjątki to kategorie:
5 - bo w niej nie głosowałem
i
7 - w której Ingwer zajął najgorsze miejsce z możliwych
No i żeby tradycji stało się zadość - jak to zwykle bywa - nic nie wygrałem
Comment