Tożto nie był sarkazm. To był tylko pomysł na bardzo dokładną weryfikację. Jednak to co napisał grzeber to niestety prawda. Żadna weryfikacja nie pokaże czy dana osoba ma zamiar się wywiązać z umowy czy nie.
opcja potwierdzenia danych osobowych
Collapse
X
-
Najpierw bym spojrzał na profile użytkowników- forumowiczów, przecież niektórzy nie potrafią zdecydować się gdzie mieszkają,a chcecie wprowadzić dokładne dane adresowe.Ja jestem za przecież nie mam nic do ukrycia i niczego się nie obawiam z każdej tranzakcji kupna czy wymiany wywiązuję się w 100%.krzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.
Comment
-
-
Trochę rozmijamy się w pewnych kwestiach - takie potwierdzenie danych nie zagwarantuje ludzkiej uczciwości - nie bądźmy naiwnie niepoważni.
Pociągnijmy przykład Allegro - w zasadzie nikt nie sprzedaje chętnie osobom "z kopertą" - czyli osobom bez potwierdzenia danych (zwykle przy aukcjach z opcją Kup Teraz jest zastrzeżenie że oferty od takich osób są wycofywane). Nie oznacza to jednak automatycznie że te osoby są nieuczciwe.
Takie potwierdzenie danych podnosi jedynie stopień zaufania do danej osoby, mamy wtedy świadomość ze ktoś już potrudził się i sprawdził że pod danym nickiem istnieje konkretna osoba, zamieszkująca konkretne miejsxce. Daje to minimalne poczucie bezpieczeństwa zamiast żadnego.
Choć pewnie żeby akcja miała sens to każdy z Użytkowników musiałby potwierdzić swoje dane a takie wyjście nie wchodzi w rachubę. No nic, tak czy owak proszę o dalsze uwagi na ten temat, może dojdziemy do jakiś ciekawych wniosków.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja jestem za. Takie rozwiązanie zapewniałoby wiarygodność, przede wszystkim nowym osobom. Ale także i tym mniej aktywnym.
Comment
-
-
Moje dane co jakiś czas "chodzą" na PW za sprawą coraz to innych transakcji kolekcjonerskich, zniżek na kolej itp. Nie miałbym nic przeciw temu, aby moje dane zaistniały w browar.biz w formie uwiarygodnienia mojej osoby, ale niewyobrażam sobie sytuacji, kiedy każdy mógłby zobaczyć sobie moje dane. Moim zdaniem dostęp do tych danych powinno mieć niezbyt wiele osób, a już na pewno nie powinny być one ogólno dostępne.
Comment
-
-
Przecież nikt nie żąda podawania ile się zarabia ,na co się choruje, ile się miało żon,jakie się ma na nałogi ( oprócz picia piwa),tylko jest kwestia adresu, który myślę prędzej czy później i tak można by się było dowiedzieć.krzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.
Comment
-
Comment