Dla biernych użytkowników Browar.biz jak sądzę jedną z ciekawszych opcji jest dział browary, gdzie można zobaczyć piwa, które dany browar produkuje. Niestety tylko w niewielu przypadkach funkcjonują fotki piw przy ich opisie. Dla mnie, a sądzę, że dla innych też ważną rzeczą jest wygląd piwa, etykiety. Wtedy łatwiej szukać konkretnego piwa na półce w sklepie. Z dużo większym zaciekawieniem przeglądam tematy np. dotyczące piw zagranicznych, w których występuje fotka opisywanego piwa. Podobnie jest IMO z piwami i browarami polskimi.
Oczywistym dla mnie jest, że mnogość piw powoduje, że nie jest fizycznie możliwe aby jedna osoba (w domyśle ART) podołała takiemu zadaniu, ale "wspólnym wysiłkiem do dobrobytu"
Wielu z nas zamieszcza zdjęcia degustowanych piw w temacie piwa, inni w galerii, może warto byłoby zinstytucjonalizować formę publikowania tych zdjęć, aby były one w odpowiednim formacie, wielkości, kompozycji, aby nadawały się bez większych problemów do wklejenia w dziale browary. W tym celu możnaby założyć temat podobny do "zmiany parametrów piw" lub jakiś poddział w galerii. Decydujące znaczenie ma tu stanowisko ARTa, ale również użytkowników Browaru (chodzi o to, czy będzie się komuś chciało - ja się piszę). Dlatego założyłem osobny temat na forum, a nie zgłosiłem tego w dziale błędów i propozycji rozwoju, bo ważne jest też zdanie forumowiczów.
Wydaje mi się, że zdjęcie (miniaturka, która np. odsyłałaby do większego formatu w galerii) piwa, obok butelka z opartym o nią kapslem byłoby znacznym uatrakcyjnieniem działu Browary zarówno dla chcących kupić piwo w sklepie, jak i kolekcjonerów.
Oczekiwałbym odpowiedzi ARTa, co o tym myśli, propozycji jak powinno wyglądać zdjęcie - kompozycja (na białym tle, czy "w tak pięknych okolicznościach przyrody"), wymiary (zarówno miniaturki jak i zdjęcia bazowego) no i sposobów publikacji. Zdaje sobie sprawę, że praca jest dość syzyfowa, ale myślę, że dzięki takiej nieustającej akcji Browar by wypiękniał, zyskał na funkcjonalności i stał się bardziej atrakcyjny, zwłaszcza dla mniej aktywnych użytkowników. Co o tym sądzicie?
Oczywistym dla mnie jest, że mnogość piw powoduje, że nie jest fizycznie możliwe aby jedna osoba (w domyśle ART) podołała takiemu zadaniu, ale "wspólnym wysiłkiem do dobrobytu"

Wydaje mi się, że zdjęcie (miniaturka, która np. odsyłałaby do większego formatu w galerii) piwa, obok butelka z opartym o nią kapslem byłoby znacznym uatrakcyjnieniem działu Browary zarówno dla chcących kupić piwo w sklepie, jak i kolekcjonerów.
Oczekiwałbym odpowiedzi ARTa, co o tym myśli, propozycji jak powinno wyglądać zdjęcie - kompozycja (na białym tle, czy "w tak pięknych okolicznościach przyrody"), wymiary (zarówno miniaturki jak i zdjęcia bazowego) no i sposobów publikacji. Zdaje sobie sprawę, że praca jest dość syzyfowa, ale myślę, że dzięki takiej nieustającej akcji Browar by wypiękniał, zyskał na funkcjonalności i stał się bardziej atrakcyjny, zwłaszcza dla mniej aktywnych użytkowników. Co o tym sądzicie?
Comment