Cenzura na browar.biz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Cenzura na browar.biz

Do tej pory uznawałem przesuwanie moich postów na przechmieliny. Ale zastanawia mnie granica tej cenzury po takiej żartobliwej wymianie zdań :
    " emes jest offline
    Nadszyszkownik Chmielowy

Miejscowość: Warszawa
    Standardowy
    Cytat:
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu :
    Ja zakończyłem karierę muzealną w randze kustosza, więc konkurs jest zbędny.

emes :

A nie marzyłeś o karierze jako eksponat ? "

Jeśli dialog i funkcjonowanie w jakiś ramach ma polegać na jakiś regułach, to proszę o wyjasnienie tej sytuacji i określenie jasno, że nie jest to forum do pisania żartem o czym się myśli, tylko trzeba być poprawnym jak sobie życzy jedna osoba ?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Cieszę się że poruszasz ten temat. Reguł nie ma jasnych i konkretnych bo nie wszystko jest czarne lub białe w takich sprawach.

Może i zareagowałem zbyt pochopnie w tym przypadku ale jestem przewrażliwiony ostatnio m.in. z tego powodu że Twoje zabawne uwagi, w których zapominasz dodawać choćby jakiejś mordki potwierdzającej charakter swojej wypowiedzi, kończą się często nazwijmy to łagodnie "przepychankami".
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23926

co jeszcze mi się nasunęło na myśl...

kilka osób na PW/GG zauważyło (pewnie słusznie) że przesadziłem z reakcją. Przez kilka lat nie było potrzeby aby wyrzucać czyjeś posty. Forum jakoś dokonywało samoregulacji. Kilka tygodni wstecz okazało się jednak że ta delikatna rónowaga została zachwiana, dzięki różnej maści jadowitym "żarcikom" pojawiającym się w nadmiarze na całym Forum. Tak więc wybacz mi taką reakcję, w nadmiernej trosce o przyjazną atmosferę posłużyłem się widać zbyt daleko idącym sposobem rozwiązywania potencjalnego problemu.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ergie
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 1041

Tiaaaaaaaaaaaaa i już wszystko rozumiem
        Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
        ------------------------------------------------------------------
        Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• Ark
          Porucznik Browarny Tester
          • 2003.04
          • 414

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
          Do tej pory uznawałem przesuwanie moich postów na przechmieliny. Ale zastanawia mnie granica tej cenzury po takiej żartobliwej wymianie zdań
          Straszne
          Nie powinna dziwić nerwowa reakcja Arta na lżejsze nawet posty użytkowników, których część wypowiedzi balansuje na granicy chamstwa.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• emes
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 4275

Nie roszczę sobie żadnych pretensji, tak się tylko informacyjnie chciałem dowiedzieć gdzie są granice po przekroczeniu ktorych posty lądują do Przechmielin. Zaniepokoiłem się tylko, że moje posty będą głównie w Przechmielinach

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Chciałabym jak moderator prosić o wyrozumiałość dla mnie i dla Arta - czasem odczucia potrafią być bardzo subiektywne, a nam nie zależy na tym, żebyście czuli się cenzurowani, tylko ostatnie sytuacje wymuszają na nas tę niewdzięczną rolę dozorców. Ma to tę złą stronę dla mnie, że sama muszę się też pilnować, a nie lubię

Mam zatem taką dużą prośbę: nie twórzcie nowych tematów na temat usunięcia czyjegoś postu (Emes jest już drugi w ostatnim czasie po Cocobango), bo jest zupełnie bezcelowe poddawanie tego pod publiczną dyskusję - forum administruje Admin i musi sobie z tym jakoś radzić, czasem lepiej, czasem gorzej, ale to przecież w sumie tylko człowiek (chyba). Piszcie wtedy do nas PW, wyjaśnimy to sobie i ewentualnie jak będzie potrzeba to rozjaśnimy dodatkowo sytuację choćby właśnie w tym, założonym już temacie
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
              X