Przechmieliny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

Najlepiej wszystkie śmieci wywalać z forum, albo gdzieś ukrywać, żeby nikt nie dowiedział się o głupocie ich twórców. Moim zdaniem tematy z przechmielin nie piwinny być usuwane.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Śmieci się usuwa, a nie zamiata pod dywan aby ktoś później je pooglądał sobie, no chyba że się ma inne zwyczaje.

Też już nie mogę się doczekać aby "usuwaczka" przechmielin zaczęła działać.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

Moze posty powinny byc kasowane. Ale cos po nich powinno zostac cos w rodzaju przechmielinometra. Ranking kto najczesciej laduje w przechmielinach . W koncu musi byc jakis rodzaj "kozy" albo "kata" na forum.
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
          W koncu musi byc jakis rodzaj "kozy" albo "kata" na forum.
          Po co? Przecież jak ktoś naśmieci należy po nim posprzątać, a nie zamieść pod dywan, żeby przypadkiem ktoś tego nie zobaczył, a śmiecącego broń boże nie upominać, ewentualnie pogłaskać po głowie i grzecznie poprosić, żeby już tak nie robił.

Comment

• procent
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.11
            • 17

Nie rozumiem koncepcji działu Przechmieliny Czemu zwyczajnie nie kasować wiadomości? To na pewno jest mniej czasochłonne niż przenoszenie ich, pilnowanie terminów czy ustawianie automatycznego usuwania. ART - uważam, że zaoszczędziłbyś sporo czasu wywalając ten dział.

"Ranking" dla przechmielonych? Przecież to nie przedszkole. Wszędzie sprawdza się system zwykłego wystawiania ostrzeżeń, a potem ew. banowania użytkowników sprawiających dalsze problemy. Czemu nie tutaj?

Comment

• Marcin_wc
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.09
              • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika procent
              "Ranking" dla przechmielonych? Przecież to nie przedszkole. Wszędzie sprawdza się system zwykłego wystawiania ostrzeżeń, a potem ew. banowania użytkowników sprawiających dalsze problemy. Czemu nie tutaj?
              Jeśli to nie przedszkole, to czemu w przechmielinach są tak kretyńskie posty(nie wszystkie, chdzi mi np. o ocenę Lwówka, nie o sprzeczki), myślący dorośli ludzie je napisali?

Banowanie nie działa, bo ART na miękkie serce i prawie zawsze da drugą szansę. Moim zdanie trzydniowe banany powinny być dawane i to bez patrzenia na wkład na forum czy pozycję premiera.

Comment

• procent
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.11
                • 17

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                Jeśli to nie przedszkole, to czemu w przechmielinach są tak kretyńskie posty(nie wszystkie, chdzi mi np. o ocenę Lwówka, nie o sprzeczki), myślący dorośli ludzie je napisali?

Banowanie nie działa, bo ART na miękkie serce i prawie zawsze da drugą szansę. Moim zdanie trzydniowe banany powinny być dawane i to bez patrzenia na wkład na forum czy pozycję premiera.

Hehe, no cóż... może i tak. Może nie napisali niektórych rzeczy ludzie całkiem dorośli i z powagą (co prawda nadmiar jej też szkodzi, miarkować w jedną i drugą stronę trzeba ). Ale uważam, iż to, że niektórzy ludzie zachowują się jakby byli w przedszkolu, nie znaczy od razu, że można/trzeba/wskazane jest (niepotrzebne skreślić) traktować ich jak dzieci. W końcu serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich, jak widnieje i można wszem i wobec czytać napis na dole. Hmmm... a może to tylko takie hasełko, coby nikt nie miał żadnych 'ALE'?

Oczywiście zależy to wszystko od ART'a, jednak ja nadal proponuję sprawdzony proces (nie, żebym był konserwatystą, hehe...) rozdawania bananów ludziom szczególnie uprzykrzającym życie... tym mniej narzucającym się można zwyczajnie nadal kasować posty przecież :P To zależy już właśnie od łaski i zapatrywań admina, hehe.
                Last edited by procent; 2005-12-07, 08:36.

Comment

• Marcin_wc
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika procent
                  Hehe, no cóż... może i tak. Może nie napisali niektórych rzeczy ludzie całkiem dorośli i z powagą (co prawda nadmiar jej też szkodzi, miarkować w jedną i drugą stronę trzeba ). Ale uważam, iż to, że niektórzy ludzie zachowują się jakby byli w przedszkolu, nie znaczy od razu, że można/trzeba/wskazane jest (niepotrzebne skreślić) traktować ich jak dzieci. W końcu serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich, jak widnieje i można wszem i wobec czytać napis na dole. Hmmm... a może to tylko takie hasełko, coby nikt nie miał żadnych 'ALE'?
                  To akurat jest prestrzegane, ale chodzi tylko o wiek, moim zdaniem jeśli ktoś zachowuje się jak dziecko tak powinien być traktowany.

Co do bananów chyba jesteśmy zgodni

Comment

• procent
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.11
                    • 17

To akurat jest prestrzegane, ale chodzi tylko o wiek, moim zdaniem jeśli ktoś zachowuje się jak dziecko tak powinien być traktowany.
                    Hehe, owszem, też... nie całkiem o to mi chodziło Nie tak się wyraziłem, jak trzeba było. Jeśli ktoś zachowuje się źle to można zwyczajnie potraktować go usunięciem, bananem. Jeśli ktoś zachowuje się jak dziecko to to samo + ew. śmiechy i chihy (hihy?? hichy???). Czyli faktycznie nic wielkiego się nie zmieni... natomiast dział Przechmieliny wygląda tak, jak kąt dla niegrzecznych dzieci - i to jest wg. mnie niepotrzebne (ktoś zrozumiał o co mi chodzi??)

Co do bananów chyba jesteśmy zgodni

To się cieszę

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Mam prośbę do forumowiczów - jak zglaszacie posta do sprawdzenia, to nie komentujcie go przy okazji w danym temacie, bo potem zupełnie niepotrzebnie musimy wywalać ileśtam postów, zamiast jednego.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                        1. Nie mogę znaleźć regulaminu "przechmielin"...
                        Zacząłem temat od jednego pytania. Powtarzam je dzisiaj, bo zauważyłem jakieś nadzwyczajne względy wobec jednego z forumowiczów, ktory nader często i chętnie ucika się do osobistych wycieczek, nie przebierając w słowach. Otóż jego "przechmielona" wypowiedź widniała tam tylko jeden dzień, zamiast błyszczeć dla potomności przez wieki wieków.

Mam w zwiąku z tym kilka pytań?
                        1. Jest w końcu ten regulamin, czy nie?
                        2. Można liczyć na jakieś w miarę równe traktowanie, czy już zawsze paru osobnikom będzie wolno bezkarnie obrażać innych?
                        3. Czym się muszę zasłużyć, żeby można było usunąć moje wypowiedzi z przechmielin?

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                          Zacząłem temat od jednego pytania. Powtarzam je dzisiaj, bo zauważyłem jakieś nadzwyczajne względy wobec jednego z forumowiczów, ktory nader często i chętnie ucika się do osobistych wycieczek, nie przebierając w słowach. (...)
                          Faktycznie, dopiero teraz to zauwazyłem i nie ukrywam, że jestem w szoku

Po prostu dowód na to, że panuje tu tzw klub wzajemnej adoracji, gdzie niestety sa lepsi i gorsi.
                          Przyłączam sie do głosu Krzysia prosząc o wyjaśnienie okazywania lepszych względów i przywilejów niektórym osobom.
                          A może i ja tez mam względy i może mój jeden post z Pzechmielin zostanie usunięty? Wątpię

Apeluję do administarcji o równe traktowanie wszystkich bez względu na znajomości i kontakty. Dlatego proszę o przywrócenie usuniętego postu z Przechmielin lub równe i sprawiedliwe usunięcie wszystkich tematów.
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Jakby kto pytał, to ja nie mam z tym absolutnie nic wspólnego I też nie znam regulaminu. W sumie dział jest pod moja opieką i jeśli Art zarządzi, że mam co dwa tygodnie wszystko wywalać, to będe to czynić, ale póki co rączki mam związane
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23954

uznałem że wypowiedź zythuma nie nadaje się nawet do przechmielin. zwróciłem mu na to uwagę. zresztą on nie był pierwszy i nie ostatni w tym zestawie. wypunktowanego regulaminu przechmielin nie przewiduję.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

W takim razie po co to w ogóle trzymać? Albo niech taka przechmielona wypowiedź wisi na wieki wieków ku pohańbieniu i uciesze gawiedzi, albo wywalać od razu wszystkie po równo. W zaistniałej sytuacji naprawdę nie widzę większego uzasadnienia, żeby moje drobne uszczypliwości świeciły jako przykład forumowego chamstwa, a wyjątkowo podłe teksty niektórych były od razu zamiatane.
                                Last edited by Krzysiu; 2006-07-15, 05:59.

Comment

Przetwarzanie...
                                X