Dlaczego właściciele browarów domowych nie odpowiadają na prośby o przesłanie etykiet

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AJAKS
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.12
    • 46

Dlaczego właściciele browarów domowych nie odpowiadają na prośby o przesłanie etykiet

Być może moja wypowiedź nie jest umieszczona we właściwym miejscu, ale w końcu reecz dotyczy browarów domowych. @ tygodnie temu wysłałem prośby o przysłanie etykiet do właścicieli browarów domowych, podając przyczyny, które do ich wysłania mnie skłoniły. Odpowiedziało 30% spośród ogółu. Tym, którzy odpowiedzieli, chwała za to, tym, którzy wysłali etykiety - chwała podwójna. Cop do reszty... wiem, że nikogo do niczego zmusić nie można, ale nauczono mnie, że jakieś formy obowiązują i na otrzymaną wiadomość należy odpowiedzieć. A wysłanie etykiet to już tylko dobra wola, której
    widocznie wielu osobom brakuje.
    Jest mi trochę przykro i dlatego jest ta refleksja umieszczona w Browarze.
    Pozdrawiam wszystkich.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AJAKS
    Być może moja wypowiedź nie jest umieszczona we właściwym miejscu, ale w końcu reecz dotyczy browarów domowych. @ tygodnie temu wysłałem prośby o przysłanie etykiet do właścicieli browarów domowych, podając przyczyny, które do ich wysłania mnie skłoniły. Odpowiedziało 30% spośród ogółu. Tym, którzy odpowiedzieli, chwała za to, tym, którzy wysłali etykiety - chwała podwójna. Cop do reszty... wiem, że nikogo do niczego zmusić nie można, ale nauczono mnie, że jakieś formy obowiązują i na otrzymaną wiadomość należy odpowiedzieć. A wysłanie etykiet to już tylko dobra wola, której
    widocznie wielu osobom brakuje.
    Jest mi trochę przykro i dlatego jest ta refleksja umieszczona w Browarze.
    Pozdrawiam wszystkich.
    myślę że powinieneś przyjąć, że brak odpowiedzi oznacza odmowę. zresztą to o czym piszesz to prośby związane z jakimiś kosztami. racja - znikomymi, ale jak sobie pomyślisz że oprócz Ciebie wysyła takie prośby naście osób w tygodniu do danego piowowara, to można sobie policzyć jakie to koszty są - choćby tylko czasowe.

zresztą np. ja napisałem w swoim i Maggykowym temacie jak można otrzymać nasze etykietki wysyłkowo:

- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Starałem się odpowiadać na takie zamówienia dopóki miałem etykiety w postaci wydruków. Potem przesyłałem mailem wersję elektroniczną z podaniem rozmiarów rzeczywistych. W całej masie zamówień mogłem kogoś pominąć, i za taką ewentualność przepraszam.
      Przydało by się trochę wyrozumiałości. Wielkie browary nie odpowiadają, a piwowar domowy jest sam jeden.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

Ja w ciągu tygodnia dostałem 5 takich próśb. Tylko jedna osoba poprosiła o adres, na który może wysłać kopertę i znaczek... Niby koszty niewilkie, ale jakby każdem wysłać uzbierałaby się niezła suma. Wszystkim odpisałem, że narazie etykietę mam jedną, więc nie ma czego wysyłać

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Mam nadzieję, że nasze Slavoy Ci wysłał, jesli go prosiłeś, jeśli nie, to pewnie zapomniał i trzeba jeszcze raz napisać

A po za tym, czy wziąłeś pod uwagę fakt, ze większość browarów domowych nie posiada własnych etykiet? Moze właśnie do takich pisaleś.

Oczywiście kwestia finansowa, wziąwszy pod uwagę ciagle rosnącą ilość kolekcjonerów, robi się też coraz bardziej uciążliwa. Proponuję standardowo wysyłać na adres browaru kopertę ze znaczkiem
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            ...A po za tym, czy wziąłeś pod uwagę fakt, ze większość browarów domowych nie posiada własnych etykiet? Moze właśnie do takich pisaleś....
            No właśnie, ja nie posiadam.
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• kangurpl
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.03
              • 2660

No to jestem w tych 30% co to odpowiedziały a nie wysłały (bo nie mam co wysłać ).
              Post nic nowego nie wnosi ale się przynajmniej pochwaliłem
              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• AJAKS
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.12
                • 46

odpowiedzi

I bardzo dobrze, odpowiedź negatywna też się liczy, bo wiem, że etykiet nie będzie.
                Tak samo, jeśli chodzi o wysłanie listu ze znaczkami na odpowiedż i etykiety - to dla mnie żaden problem - muszę tylko wiedzieć, czy mam wysłać kopertę i znaczki /za ile złotych/ i czy dostanę etykiety.
                pozdrawiam

Comment

• Wielki_B
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.02
                  • 1968

Ja zrobiłem etykiet tylko kilka, co zajęło mi parę godzin i w związku z tym, iż to czas zbyt cenny dla mnie, na tym poprzestałem.
                  Ich wersję elektroniczną zamieściłem tutaj , więc możesz sobie je wydrukować. Ich jakość graficzna została oczywiście obniżona na potrzeby Internetu, ale jak dasz cynk, to wyślę Ci to samo w formacie TIFF.

PS.
                  Gdybyś się nie oburzył na forum, to u mnie Twój e-mail pozostałby niezauważony w gąszczu innych. Cieszy, że umiesz walczyć "o swoje" .

Comment

• Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9056

Sprawdziłem, ale Twojej prośby u siebie nie znalazłem.
                    Jak podasz swój adres na pw to dołączę Cię do osób oczekujących, tj:
                    - Kiszot;
                    - Bombadil13;
                    - pegie 23;
                    O stałych odbiorcach nie wspominam.
                    Jeszcze ze 2-3 tygodnie i będzie nowa etykieta i wtedy komplety pójdą w Polskę.
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• dzidek1960
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1548

Nie jestem piwowarem domowym ale mogę Ci powiedzieć, że na moje maile do browarów "zawodowych" tylko jakieś 3% - 4% z nich mi odpowiada wysyłką lub mailem. Z tego wynika że osoby prywatne, do których pisałeś są znacząco bardziej przyjazne kolekcjonerom. Prawdopodobnie jest to spowodowane faktem, że to też entuzjaści i rozumieją takich jak my. Powinieneś być zadowolony z tak dużej ilości odpowiedzi, to naprawdę bardzo duży odzew na twoje maile. A co do kosztów wysyłki to jednostkowe nie są wysokie, lecz jeżeli takich próźb jest więcej to już trochę kosztuje. Po drugie nikt nie robi etykiet w dużych nakładach, bo nie ma takiej potrzeby, a nadwyżki zazwyczaj ma niewielkie.
                      "Ma jednak kraj polski napój warzony
                      z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                      piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                      do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                      mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                      wybornym smakiem"
                      Jan Długosz, Historie Piwne
                      Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• AJAKS
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.12
                        • 46

odpowiedzi

Dziękuję za wiadomość.
                        Pozdrawiam.

Comment

• arzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 2814

Jedynie co moge powiedzieć to PRZEPRASZAM, że nie odpowiałem.
                          Ostatnio mam dość dużo pracy i nie mam na nic czasu. Mam nadzieje, że do połowy października wszysto się wyklaruje.
                          Jeżeli nie dam znaku życia to odezwij się jeszcze raz.
                          Pozdrawiam.
                          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
                          Skład Piwa
                          Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• kloss
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 2526

Ode mnie na pewno dostaniesz tyle,że rozruch mam dość wolny.Sopista wysłał mi prośbę w styczniu.Zbierałem się długo.Przygotowałem etykiety,kupiłem znaczek i w końcu wręczyłem Mu komplet na zlocie we wrześniu.Na 100% gwarantuję,że otrzymasz w tym miesiącu.

Comment

• AJAKS
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2003.12
                              • 46

etrkiety

Termin nie ma znaczenia, ważne, żeby etykiety do mnie dotarły.
                              Życzę dużo sukcesów, pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...
                              X